Hírmorzsák 2021-07-04 (10:30)

A Bucks lesz a Suns ellenfele a nagydöntőben. Jrue Holiday szerint Khris Middleton a Bucks szíve, Giannis Antetokounmpo a lelke. Nate McMillan úgy látja, Trae Youngban megvan minden ahhoz, hogy bajnoki címre vezesse csapatát. Young frusztrált amiatt, hogy nem volt egészséges. John Collins úgy érezte, esélyük van a bajnoki címre. Magyar idő szerint július 7-én hajnalban indul a döntő. Patrick Beverley egy meccset hagy majd ki Chris Paul meglökése miatt. Luka Doncic inkább nyerne olimpiát, mint bajnoki címet az NBA-ben.

A Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo nélkül is ismét nyerni tudott az Atlanta Hawks ellen, így a Phoenix Suns után ők jutottak be a nagydöntőbe. A párharc lezárulta után Khris Middleton felidézte, hogy mekkora utat tettek meg, az első Bucksnál töltött szezonjában csak 15 meccset nyertek, és nem ez volt az egyetlen olyan idényük az elmúlt években, hogy a rájátszásba sem jutottak be. Úgy érzi, hogy az előző két szezonban lett volna esélyük a döntőig eljutni, de akkor nem tettek eleget ezért, most viszont ott vannak.

Jrue Holiday elmondta, hogy Middleton a csapat szíve, akit nem érdekel, hogy mennyi terhet kell a vállaira vennie, megy és teszi a dolgát. Azt is hozzáfűzte, hogy a csapat lelke pedig Antetokounmpo, és kettejük nélkül most nem lehetnének ott a döntőben. Mike Budenholzer is hasonlóan vélekedett, szerinte minden ezzel a két játékossal kezdődik ennél a csapatnál, ők a kulcsai a sikernek. Azt is elmondta az edző, hogy a kétszeres MVP-ben van némi keserűség amiatt, hogy nem léphetett pályára az elmúlt két találkozón.

Nate McMillan elmondta, hogy az volt a céljuk ezen a találkozón, hogy a végén semmit se bánjanak meg, és mindent ki is adtak magukból. Ezt látta Trae Youngtól is, aki a megsérülése és a mai meccs között nem tudott semmilyen pályán végezhető gyakorlatot csinálni, és így tért vissza. Úgy gondolja, hogy az irányító ezekre a pillanatokra született, magának és másoknak is képes helyzeteket teremteni, kellően magabiztos, nem fél semmitől, nem hátrál meg egyetlen kihívástól sem. Nagyon sok jó játékost látott már, és ez alapján úgy gondolja, hogy Youngban megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy bajnoki címre vezesse csapatát. Elkötelezett a győzelem és a csapat iránt is, és olyan különleges tehetsége van, amivel sikert lehet elérni a szezon ezen szakaszában is.

Trae Young a kiesés után üzent a szurkolóiknak, hogy jövőre visszatérnek ide, és ebben teljes szívéből hisz. Amiatt természetesen nagyon frusztrált a Hawks irányítója, hogy az előző két meccsen nem léphetett pályára, illetve most sem volt olyan állapotban, hogy a legjobbját nyújtsa, de próbált annyira küzdeni, amennyire csak lehetséges. Tudja, hogy mennyire nehéz a rájátszásban nyerni, rengeteget számít a tapasztalat is, hogy az ember végig tudjon menni rajta. Chris Paul esete is tökéletesen megmutatja, hogy mennyire nehéz eljutni a fináléba, neki 16 év után jött össze először. Úgy hiszi, hogy mindaz, amin Paul keresztülment a pályafutása során, segítette a Sunst abban, hogy most bejussanak a döntőbe.

John Collins olyan érzéseket tapasztalt, amilyeneket korábban nem. Nagyon sok minden kavarog benne, amiket még nem tudott feldolgozni, de azt elmondhatja, hogy nagyon büszke az egész csapatra, és arra is, hogy mekkorát küzdöttek. Úgy érezte, hogy reális esélyük van a bajnoki cím elhódítására, de végül ez nem jött össze. A feladat egyértelmű, meg kell tartaniuk azokat a dolgokat, amiket jól csináltak idén, és amik segítették őket, hogy eljussanak idáig, illetve neki személy szerint is fel kell ismernie, hogy mi az, amit nem csinált elég jól vagy elég keményen ahhoz, hogy ennél is messzebbre jussanak.

Ha már szóba került Chris Paul, folytassuk vele: úgy érzi, hogy most minden nap, amit játék nélkül tölthetnek, segít nekik regenerálódni, neki is különösen jól jön, hogy pihentetheti az első körben megsérülő jobb vállát. Ide kapcsolódik az is, hogy a Bucks győzelmével az is eldőlt, hogy már július 6-án (magyar idő szerint július 7-én hajnalban) kezdetét veszi a nagydöntő, míg ha a Hawks egyenlített volna, akkor csak két nappal később indult volna a finálé.

Patrick Beverley hivatalosan is megkapta az eltiltását, amiért a Suns elleni hatodik meccs után hátulról meglökte Pault, egy meccset kell majd kihagynia, a következő szezon első olyan összecsapását, amin bevethető lesz. Az eltiltás fizetésmegvonással is jár a Clippers játékosa számára.

A végére pedig Luka Doncic maradt, aki a szlovén válogatottal egyetlen győzelemre van attól, hogy kijusson az olimpiára. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy álom válna valóra, ha összejönne a kijutás, és nemcsak számára, hanem az egész országnak. Azt is elmondta, hogy többet jelentene számára egy olimpiai bajnoki cím, mint az NBA-ben a végső győzelem, mert az igazán különleges számára, hogy a hazájáért játszhat - persze nem bánná, ha mindkét színtéren ünnepelhetne majd bajnoki címet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus