Hírmorzsák 2021-07-06 (10:30)

Chris Paul reagált a sűrű menetrendből fakadó sérülésekkel kapcsolatos kritikákra. Giannis Antetokounmpo játéka kétséges a döntő első meccsén. Nate McMillan négy évre aláírt a Hawksnál. Travis Schlenk dicsérte John Collinst. Helyzetjelentés az edzőkeringőről. A Jazz mindent meg fog tenni Mike Conley megtartása érdekében. Kihirdették a francia válogatott olimpiai keretét. Várhatóan Nicolo Melli és Troy Daniels is az Olimpia Milano csapatában folytatja.

Chris Paul a nagydöntő előestéjén reagált az idei sűrű menetrendből fakadó sérülésekkel kapcsolatos kritikákra. A játékosszakszervezetet vezető Paul elmondta, hogy mindig mindenről beszélnek egymással a játékosok, és közben nagyon sokan komoly munkát végeznek most is, és azt kívánja, bárcsak tudna mindenki mindenről, hogy mi minden is történik pillanatnyilag. Minden döntésbe be vannak vonva a játékosok, az olyanokba is, hogy játsszanak vagy sem. A sok sérülés szerencsétlen dolog, amit mindenki utál, és ahogyan a buborékkal kapcsolatos fenntartásokról, úgy ezeknek a kockázatáról is beszéltek. Nincs olyan megoldás, ami mindenkinek kedvező, ugyanakkor minden játékosnak lehetősége van arra, hogy részt vegyen ezekben a párbeszédekben.

Konkrét példaként felmerült Giannis Antetokounmpo sérülése a Suns sajtótájékoztatóján, akinek a játéka a döntő első mérkőzésén kétséges. Monty Williams szerint a Bucks így is óriási nyomást fog helyezni a festékükre, csak máshogy, Jrue Holiday betöréseivel, amiknél Brook Lopez is állandó veszélyt jelenthet. Erre nagyon oda kell figyelniük, hogy a Bucks Antetokounmpo nélkül másképp fogja támadni a festéket. Eleve annak is nagy figyelmet kell majd szentelniük, ahogyan vele a pályán támadják ezt a területet. Williams szerint a lényeg, hogy ellenfelük a kétszeres MVP nélkül sem adta fel a játékát, az egész rájátszás során kiegyensúlyozottan nagy nyomást helyeznek a festékre.

Deandre Ayton arra tért ki az ESPN The Jump című műsorában, hogy ő úgy készül, Antetokounmpo játszani fog. Igyekszik vele felvenni a versenyt fizikálisan, és küzdeni fog ellene, nem hátrálhat meg ettől a kihívástól. Tudja, hogy ellenfele milyen jól harcol ki faultokat, neki pedig az lesz a feladata, hogy egy falat képezzen előtte, és hogy végig közte és a labda között tudjon maradni.

A Bucks sajtótájékoztatóján is szóba került, hogy Antetokounmpo játéka kétséges a döntő első meccsén - maga az érintett nem is vett részt ezen az eseményen a jelenlegi egészségügyi státusza miatt. Khris Middleton azt emelte ki, hogy amikor társuk pályán van, sokszor csak oda kell neki adni a labdát és egyedül megoldja, míg ha nincs, akkor csapatként kell elosztaniuk azt a terhet, amit máskor egyedül vesz magára. Csapattársának ugyanakkor megmondta, hogy ne siesse el a visszatérést, ne kockáztasson egy esetleges nagyobb sérülést. Jrue Holiday elmondta, hogy megpróbál agresszív maradni, és ő is kiemelte, hogy milyen sok mindent csinál a pályán Antetokounmpo.

Ahogyan arról tegnap este beszámoltunk, Nate McMillan megkapta a véglegesítését az Atlanta Hawksnál. Az idény közben ideiglenesen megbízott szakember négy évre írt alá, és elmondta, hogy áldottnak érzi magát, amiért ilyen lehetőséget kapott az élettől. Igyekezett nem visszanézni az előző szezon történéseire, amikor Atlantába került, és Lloyd Pierce segédedzőjeként, majd ideiglenesen kinevezett vezetőedzőként is az volt a célja, hogy megpróbálja jobbá tenni a csapatot a munkájával. Úgy gondolja, az elmúlt egy év során ő maga is pozitív irányba változott annak köszönhetően, hogy ilyen fiatal kerettel dolgozhatott, sokkal türelmesebb lett, és nem egy barátjától hallja is, hogy a „régi” McMillan másképp reagált volna egyes szituációkban. Az idény sokkal inkább a játékosok tanulásáról, a motivációjuk folyamatos fenntartásáról, a fejlesztésükről szólt, türelmesebben állt hozzájuk, ahogyan a játékkal és magával szemben is türelmesebb lett.

Travis Schlenk GM szerint némileg megváltoztak a csapaton belüli célkitűzések a hirtelen jött eredményesség hatására. Viccesen meg is jegyezte néhány csapatnál dolgozó személynek az egyik draft előtti felmérőjükön, hogy a hozzájuk ellátogató játékos nem tudja őket segíteni abban, hogy jövőre megverjék a Milwaukee-t. Nagyon izgatottak az irány miatt, amerre jelenleg tart a Hawks, és nem akarnak visszafelé lépni innen. Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a rájátszásban mutatott hosszú futásokban mérnék innentől a sikerességüket, de az a céljuk, hogy az elkövetkező években versenyképesek legyenek.

A Hawks jövőjének egyik kulcsfigurája lehet John Collins, aki korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. Schlenk nagyon elégedett vele, büszke arra, ahogyan az egész idény során játszott. Az idény kezdete előtt hozott egy döntést, nem írta alá az idő előtti hosszabbítását, ugyanakkor egy pillanatig sem látta azt rajta, hogy az új szerződéséért játszana, a csapatért és a győzelmekért játszott. Ez sokat elárul a személyiségéről is, mert nagyon sok kosarasnál fordítva történik ez, Collins számára azonban rendkívül fontos, hogy győztes csapatban játszhasson.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy a Washington Wizardshoz hamarosan második interjúra mehet több olyan szakember is, akik eddig segédedzőként dolgoztak a ligában, Jamahl Mosley (Mavericks), Darvin Ham (Bucks), Charles Lee (Bucks) és Wes Unseld Jr. (Nuggets) is jó benyomást keltett elsőre a csapat vezetőiben. Ugyancsak az ESPN szakírója számolt be arról is, hogy Mosley és Unseld Jr. az Orlando Magic kispadja kapcsán is ott van a legesélyesebbek között. Arról pedig Marc Stein (Substack) számolt be, hogy Lee, illetve a Suns stábjában dolgozó Willie Green is komoly eséllyel pályázik a New Orleans Pelicans vezetőedzői posztjára.

Tony Jones (The Athletic) arról írt, hogy a Utah Jazz mindent meg fog tenni azért, hogy Mike Conley a csapatnál maradjon, már csak azért is, mert a csapat a jelenlegi pénzügyi helyzete miatt nem tudna megfelelő pótlást igazolni a helyére. A várakozások szerint Conley évi 15-20 millió dollár körüli fizetésre számíthat a szabadügynökpiacon.

Kihirdették a francia válogatott olimpiai keretét, amiben több jelenlegi, illetve korábbi NBA-s játékos helyet kapott. A 12 fős névsor: Andrew Albicy, Nicolas Batum, Petr Cornelie, Nando de Colo, Moustapha Fall, Evan Fournier, Rudy Gobert, Thomas Heurtel, Timothé Luwawu-Cabarrot, Frank Ntilikina, Vincent Poirier és Guerschon Yabusele.

Nicolo Melli minden jel szerint hazatér Olaszországba, miután az előző két szezon során a New Orleans Pelicans és a Dallas Mavericks csapatát erősítette. Az Eurohoops értesülései szerint közel áll ahhoz, hogy aláírjon az Olimpia Milano csapatához, míg a Sportando információi alapján már meg is történt a megegyezés. Ugyancsak Milánóban folytathatja a pályafutását az NBA-ben hét szezont lehúzó, legutóbb a 2019/20-as idényben a Los Angeles Lakerstől és a Denver Nuggetstől lehetőséget kapó Troy Daniels, míg a szintén jelentős NBA-s tapasztalattal rendelkező, de tavaly már Görögországban kosarazó Jerian Grant néhány nappal korábban már alá is írt hozzájuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus