Hírmorzsák 2021-07-20 (9:00)

Maronka Zsombor kihúzta a nevét az NBA-draftról. Giannis Antetokounmpo szerint nehéz nem túl izgatottá válni, de nem hagyja, hogy a csapata már előre ünnepeljen. Khris Middleton szeritn ez csak egy meccs lesz. Monty Williams a hozzállást emelte ki és hogy ne remegjenek meg a kiesés szélén - ugyanerről beszélt Chris Paul is. Devin Booker szerint a Sunsnál minden adott a fordításhoz. Zach LaVine karanténba került, nem utazott el a Team USA-vel. Keretet hirdetett Spanyolország és Nigéria is - utóbbi 8 NBA-játékossal áll fel.

A várakozásoknak megfelelően kihúzta a nevét az idei NBA-draftról Maronka Zsombor. A 18 éves magyar wingről többen is elismerően szóltak az utóbbi hetekben, felkeltette a szakírók érdeklődését, ezzel pedig gyakorlatilag teljesítette is a célját - a következő szezonban a spanyol ACB Ligában, a EuroCupban és a spanyol másodosztályban is szerepelni fog a Badalona játékosaként.

Ahogy arról már beszámoltunk, Zach LaVine karanténba került, így nem tudott elutazni a Team USA-val Tokióba, a csapat így összesen nyolc játékossal kelt útra - ugyanakkor az még nem biztos, hogy LaVine lemarad az olimpiáról, a stábnál abban bíznak, hogy a hétvégéig utánuk repülhet.

Ami az olimpiát illeti, keretet hirdetett Spanyolország és Nigéria is. A hispánoknál Pepe Oriola kihullott a végső szűkítésnél, bekerült viszont az utolsó pillanatban Juancho Hernangomez, így a 12 utazó játékos Pau Gasol, Rudy Fernández, Sergio Rodríguez, Ricky Rubio, Víctor Claver, Marc Gasol, Willy Hernangómez, Usman Garuba, Alberto Abalde, Alex Abrines, Sergio Llull és az említett Juancho Hernangómez. Nigéria végleges 12 fős keretében pedig 8 NBA-játékos kapott helyet, ami azért elég erős - íme a névsor: Precious Achiuwa, Caleb Agada, Obi Emegano, Chimezie Metu, Jordan Nwora, Jahlil Okafor, Josh Okogie, Stan Okoye, KZ Okpala, Miye Oni, Ekpe Udoh, Gabe Vincent

Térjünk rá az NBA-nagydöntőre, ahol magyar idő szerint holnap hajnalban kerül sor a hatodik meccsre, ahol a bombaformában lévő Milwaukee Bucks le is zárhatja a párharcot és megnyerheti a bajnoki címet. Giannis Antetokounmpo szerint olyan keményen dolgoztak ezért a pillantért, hogy nehéz nem "előreugrani", de egyszerűen muszáj fegyelmezettnek maradniuk - erre hívta fel a csapattársai figyelmét is, most kell nagyon koncentrálni, nem szabad túlpörögni, nem szabad túl izgatottá válni. Azt viszont hozzátette, hogy ez most neki nagyon nehéz - néha a meccsről is álmodik már. Azt ugyanakkor nem engedi, hogy a csapata már az ünneplést tervezgesse, mert nem fejezték be a munkát.

Giannis egyébként azt is kiemelte, hogy mentálisan eddig sem volt gondjuk, a Nets, a Hawks és most a Suns ellen is hátrányba kerültek, de mindig elvégezték a munkát és sikerült fordítaniuk. Jó, győztes szokásaik vannak és neki ez is volt a célja mindig, hogy ezek kialakuljanak - szerinte az ő mentalitása mellett Khris Middleton, Jrue Holiday és természetesen Mike Budenholzer hozzáállása is nagyon kellett ahhoz, hogy egy győzelemre legyenek a gyűrűtől.

Middleton azt mondta, hogy ez a meccs is olyan lesz, mint a többi, ugyanúgy kell hozzáállni, mint bármelyik másikhoz eddig, ennyi a titok - eddig nem volt ezzel gondjuk, most sem lesz.

A túloldalon Monty Williams, a Suns vezetőedzője a csapata önbizalmáról beszélt, szerinte az lesz a kulcs, hogy ne remegjenek meg most, amikor a kiesés küszöbén állnak. Mint mondta, kemények ezek a vereségek, de a játékosai szemében azt látja, amit látni szeretne, szerinte nincs probléma. Azt is hozzátette, hogy az előző meccs végén bemutatott futásuk nyugtatta meg, hogy az elrontott találkozó ellenére a csapata "megvan" és ez az a mentalitás, amire most is szükségük lesz 48 percen keresztül - "soha fel nem adást" és elkötelezettséget látott játékosain.

Chris Paul is a mentalitást emelte ki, mert most már nem hibázhatnak, ha kikapnak, akkor vége mindennek és ez most fordul elő velük először. Hozzátette, hogy izgalmas helyzetben vannak, de szerinte a saját kezükben van a sorsuk, ők kontrollálhatják, hogy mi történjen. Devin Booker annyit mondott, hogy a keretükkel, ezzel a csapattal igenis lehetséges a fordítás és hogy ők legyenek a bajnokok a sorozatban három vereség ellenére, megvan a kellő tudásuk ehhez, csak ki kell találniuk, hogy hogyan tudják ezt megcsinálni a hatodik meccsen és ha sikerül, akkor a hetediken is.

Végül pedig egy hír még ehhez a meccshez: a csarnok körüli Deer District területet úgy alakították át, hogy 65 ezer ember (!) nézheti együtt a találkozót.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus