Hírmorzsák 2021-07-21 (11:15)

Bajnok a Bucks. Chris Paul nem gondol a visszavonulásra. Monty Williams Pault méltatta. A fogadóirodáknál a Nets a favorit a 2021/22-es bajnoki címre. Zach LaVine kikerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alól. Cade Cunningham mellett mások is privát edzésre mennek a Pistonshoz. Több csapat is élénken érdeklődik Damian Lillard iránt. Ismerős arcok tűnhetnek fel a Mavericks stábjában. Klay Thompson állapota javul, de várhatóan lemarad az új idény elejéről. Kyle Lowry a Pelicans radarján.

Giannis Antetokounmpo 50 pontjának is köszönhetően lezárta a nagydöntőt a Milwaukee Bucks. A finálé legértékesebb játékosának nem meglepő módon a görög kosarast választották, mind a 11 szavazónál ő volt a legjobb. A mérkőzést követően elmondta, hogy azért hosszabbított a csapatnál, mert befejezetlen feladata volt, bajnoki címet kellett nyernie. Milwaukee az ő otthona, ahol bíznak és hisznek benne, bennük, úgyhogy természetes, hogy itt akart bajnoki címet nyerni. Megtehette volna, hogy elmegy valahová máshova és összeáll egy másik sztárral, de van annyira makacs, hogy ne ezt az utat válassza. A nehezebb utat választotta, de mégis megcsinálták, bajnokok lettek.

A Suns oldaláról Chris Paul elmondta, hogy nem fog visszavonulni, megy és folytatja a munkát. Időbe fog telni, mire feldolgozza az eseményeket, és igyekszik rájönni arra, hogy miben lehetett volna még jobb, miben tehetett volna hozzá még többet. Nagyszerű csapatuk van, kiváló szezont futottak, de ez a vereség fájni fog még egy ideig. Mindannyian tudják a csapatnál, hogy képesek bajnoki címet nyerni, de most mégsem volt elég az, amit a pályára vittek, neki személy szerint is javulnia kell, és ezt meg is fogja tenni, készen fog állni a következő szezonra.

Monty Williams szerint nevetséges, hogy az olyan kaliberű játékosokat, mint amilyen Chris Paul is, az alapján ítélnek meg, hogy nem nyert bajnoki címet. Neki ez volt a célja, hogy Paulért és Bookerért nyerjen bajnoki címet, akik egész évben a hátukon cipelték a csapatot. Másodszor lehet Paul edzője, így nagyon jól tudja, hogy mennyi energiát tesz bele az irányító, mennyire elkötelezett, ezért is tartja nevetségesnek, hogy sokan azért kritizálják, mert nem lett még bajnok. Már az NBA-be bekerülni is elég nehéz, nemhogy minden idők legjobbjai közé bekerülni, Paul pedig egyértelműen a legjobbak közé tartozik.

A fogadóirodáknál kijöttek az első oddsok arra, hogy kik a legesélyesebbek a 2021/22-es idényben bajnoki címet nyerni. A legkevesebb pénzt a Brooklyn Nets végső győzelme fizeti, a sikerük 3,25-szoros pénzt fizet, őket követi a Los Angeles Lakers (5), az idei bajnok Bucks (10), a Golden State Warriors (11), míg az ötödik helyen holtversenyben áll a másik idei döntős Suns, illetve a Utah Jazz, mindkét csapat végső sikere 16-szoros pénzt fizet.

Zach LaVine kikerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alól, így csatlakozhat az amerikai válogatott keretéhez Tokióban. LaVine holnap délután csatlakozhat a társaihoz, míg a fináléban érdekelt Devin Booker, Jrue Holiday és Khris Middleton pénteken indulhat útnak, a három játékos egy közös magángéppel utazik Japánba. Várhatóan mindannyian időben megérkeznek ahhoz, hogy bevethetők legyenek már az első, Franciaország elleni mérkőzésen is vasárnap délután. Middleton szerint nem lesz probléma abból, hogy Booker eddig az ellenfelük volt, most pedig a csapattársuk lesz. Talán nem lesznek puszipajtások, ugyanakkor közös a céljuk, olimpiát akarnak nyerni. Booker szerint sem lesz gond, szerinte megvan a kölcsönös tisztelet, ezért is lehetnek ugyanabban a pozícióban most, ezért is képviselhetik együtt a hazájukat. Holiday szerint sincs probléma, ő nem is foglalkozik ezzel, csak folytatja azt, amit szeret csinálni, kosárlabdázik.

A draft estéjére 20 játékos kapott meghívást a zöld szobába, ahol azok foglalhatnak helyet, akik várhatóan előkelő helyen fognak elkelni a játékosbörzén. A meghívottak közé Cade Cunningham, Jalen Green, Evan Mobley, Jalen Suggs, Jonathan Kuminga, Scottie Barnes, Davion Mitchell, James Bouknight, Keon Johnson, Franz Wagner, Josh Giddey, Jalen Johnson, Corey Kispert, Moses Moody, Kai Jones, Alperen Sengun, Cameron Thomas, Ziaire Williams, Chris Duarte és Isaiah Jackson került be, míg Usman Garuba kénytelen volt visszautasítani az invitálást, mivel a spanyol válogatottal az olimpián vesz részt.

Cade Cunningham privát edzésen járt a Detroit Pistonsnál, és a következő napokban Jalen Green és Jalen Suggs is hasonló eseményen vehet részt a csapatnál. A Pistons szeretné megnézni Evan Mobley-t is, ugyanakkor vele még nem tudtak leegyeztetni egy időpontot. Cunningham nem tervez más csapathoz elmenni privát edzésre, örülne neki, ha a Pistonshoz kerülne, míg Green is csak a második választási joggal rendelkező Rocketshez fog ellátogatni a Pistons mellett.

Egyre több fiatal játékos lép vissza a drafttól, és közülük tán az eddigi legmeglepőbb név Roko Prkacin, akit az ESPN a 36. helyre rangsorolt a kiválasztható játékosok közül, de más listákon ettől előkelőbb helyeken is feltűnt. Sokan arra számítanak, hogy a 18 éves horvát kosaras egy erős szezont követően akár az első kör első felében is elkelhet a 2022-es játékosbörzén.

Az NBA tulajdonosok tanácsa hozzájárult ahhoz, hogy Alex Rodriguez és Marc Lore kisebbségi tulajdonosként csatlakozzon a Minnesota Timberwolveshoz. Mint ismert, úgy egyeztek meg Glen Taylor többségi tulajdonossal, hogy két éven keresztül még övé marad a többségi tulajdonjog, és azt követően veheti át az irányítást a most csatlakozó Rodriguez és Lore.

Kevin O’Connor (The Ringer) információi alapján a Miami Heat, a Sacramento Kings, a Houston Rockets, a New York Knicks és a Philadelphia 76ers próbálkozik a legagresszívebben Damian Lillard megszerzésével. Amennyiben a Portland Trail Blazers úgy döntene, hogy áruba bocsátja legjobbját, valószínűleg hasonló csomagot fognak várni érte, mint amit a Brooklyn Nets ajánlott a Rocketsnek James Hardenért.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) jelentette, hogy Norman Powell lemondott a 11,6 millió dolláros játékosopciójáról, szabadügynök lesz. A Trail Blazers szeretné őt megtartani, ugyanakkor várhatóan jelentősen magasabb fizetést kell neki adniuk, várhatóan több komoly kérője is lesz.

Szintén a Blazershez kapcsolódó hír, hogy Edniesha Curry személyében újabb fővel gyarapodott Chauncey Billups edzői stábja. Curry korábban játékosként megfordult a WNBA-ben, míg 2018 óta a Maine egyetemi csapatánál dolgozott segédedzőként.

Dwaine Price (mavs.com) arról számolt be, hogy több ismerős arc is feltűnhet a Dallas Mavericks stábjában a következő szezon során, így Tyson Chandler, J.J. Barea és Jason Terry is kaphat valamilyen pozíciót segédedzőként, játékosfejlesztőként vagy megfigyelőként. Jason Kidd edző elmondta, hogy Bareával már beszélt is, de még meglátják, hogy működhet-e ez a következő szezon során, arra viszont konkrét tervük van Dallasban, hogy miként vonják be a munkába a Mavericks korábbi játékosait. Meghívják őket a Nyári Ligába és az edzőtáborba is, és ott ki fog derülni, hogy ténylegesen akarnak-e ilyen munkakörökben dolgozni. Sok munkaidőt kell ebbe belefektetni, ezért is hívják meg Chandlert és Bareát nyáron a csapathoz.

Steve Kerr arról beszélt Anthony Slaternek (The Athletic), hogy Klay Thompson állapota folyamatosan javul az Achilles-szakadását követően, és már a pályán is végezhet némi munkát. Normális kontaktos edzéseken ugyanakkor még nem vehet részt, 5 az 5 ellen sem játszhat egyelőre, de már az is sokat jelent Thompsonnak - mentálisan is -, hogy legalább már futhat a pályán. Ezt követően a test többi része is folyamatosan felveszi a ritmust, jó érzéssel tölti el ez is, és Thompson most itt tart. Jelenleg úgy számolnak, hogy a következő idény legelején még nem lesz bevethető.

A végére pedig egy átigazolási pletyka maradt, Marc Stein (Substack) információ alapján a New Orleans Pelicans meg fog próbálkozni Kyle Lowry leigazolásával, szeretnének minél hamarabb olyan csapatot felhúzni Zion Williamson köré, amelyik be tud jutni a rájátszásba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus