Hírmorzsák 2021-07-22 (9:30)

Onyeka Okongwu műtéten esett át, hosszú kihagyásra számíthat. Lövöldözés volt Milwaukeeban, hárman megsebesültek. Kijöttek a rájátszás nézettségi adatai. Giannis Antetokounmpo szervezetébe intravénásan kellett folyadékot juttatni. A Lakers veterán irányítót szerezne, Chris Paul és Russell Westbrook is kiszemelt lehet. Reggie Bullock iránt nagy lehet az érdeklődés.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy az Atlanta Hawks fiatal magasembere, Onyeka Okongwu műtéten esett át, miután elszakadt a labrumja a jobb vállában. A beavatkozás sikeres volt, várhatóan teljesen fel fog épülni Okongwu, ugyanakkor hozzávetőlegesen 6 hónap kihagyásra számíthat.

Nem zajlott balhéktól mentesen a Bucks szurkolóinak ünneplése a bajnoki cím megszerzése után, Milwaukeeban két helyen is lövöldözés tört ki, aminek következtében hárman is megsebesültek. A sérülések szerencsére nem súlyosak, és a helyi rendőrség mindkét helyszínen előállított egy-egy embert, ugyanakkor további elkövetőket keresnek. Egy rendőr is megsérült, akit megtapostak az emberek, amikor a szurkolói zóna felé nyomultak, de szerencsére ő sem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Ugyancsak a nagydöntőhöz tartozik, hogy az előző évhez képest 32%-ot javultak a nézettségi adatok az Egyesült Államokban, átlagosan 9,91 millió néző követte a hat meccset, ugyanakkor ez így is a negyedik legkevesebb 1997 óta, csak a 2003-as, a 2007-es és a 2020-as döntőt nézték kevesebben. A 2019-es döntőtől jelentősen elmaradnak a számok, a Raptors és a Warriors párharcát átlagosan 15,14 millióan követték. Ami az egész rájátszást illeti, átlagosan 4,25 millióan nézték a meccseket, ami 35%-os javulást jelent tavalyihoz képest, viszont 18%-os elmaradást a 2019-es rájátszáshoz viszonyítva.

Arról korábban beszámoltunk, hogy Giannis Antetokounmpo az ötödik meccs után annyira kiszáradt, hogy külön kezelést kellett kapnia, mielőtt részt tudott venni a sajtótájékoztatóján, és Sam Amick, valamint Eric Nehm (mindketten The Athletic) arról számoltak be, hogy intravénásan kellett folyadékot juttatni a szervezetébe, emellett pedig komoly gyomorbántalmakat is okozott neki a kiszáradás. A két szakíró megjegyzi, hogy a hatodik meccset követően is problémái voltak.

A nagydöntő végével egyre több pletyka lát napvilágot. Marc J. Spears (The Undeated) arról számolt be, hogy a Los Angeles Lakers veterán irányítót szerezne, és a kiszemeltjeik között van Chris Paul és Russell Westbrook is. Pault valószínűleg csak sign-and-trade ügylet keretében tudnák megszerezni, mert a Suns bevonása nélkül csak a 9,5 milliós MLE-t tudnák neki felajánlani. Amennyiben Westbrookért cserélnének, abba az üzletbe minden bizonnyal be kellene vonniuk a lejáró szerződésű Dennis Schrödert is, vagyis a német irányítón is múlik, hogy szeretne-e a Wizardshoz kerülni egy sign-and-trade üzletben, és mellé valószínűleg így is be kellene még dobni Kyle Kuzmát és Talen Horton-Tuckert is.

Marc Berman (New York Post) információi szerint nagy lehet az érdeklődés Reggie Bullock iránt. A New York Knicks szeretné őt megtartani, ugyanakkor a Boston Celtics, a Philadelphia 76ers és a Los Angeles Lakers is érdeklődhet iránta. A szakíró úgy tudja, hogy Bullock szívesen hosszabbítana jelenlegi csapatánál, és egy hároméves, évi 9-10 millió dollárt garantáló szerződésben reménykedik. A Knicks mindenképpen wing posztokon szeretne erősíteni, a drafton is főleg ilyen játékosokat néznek, míg a piacról Norman Powell és Kelly Oubre Jr. is a radarjukon van, de Bullock tőlük függetlenül is maradhat akár. A Knicks emellett arra is hajlik, hogy az eddig nem túl sokat bizonyító Frank Ntilikinát is megtartsa, amennyiben ezt olcsón tudják megtenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus