Hírmorzsák 2021-07-23 (10:45)

Bejelentette Willie Green kinevezését a Pelicans. A nagydöntőben játszó trió valószínűleg bevethető lesz a Team USA első meccsén az olimpián. A Warriors sztárjai azonnali erősítést szeretnének, felmerült Bradley Beal és Damian Lillard neve is. Több csapat is előkelő draftjogot ajánlott CJ McCollumért. A Raptors és a Magic is megszerezné az 1/3-at a Cavalierstől. A Kings árulja az 1/9-et. John Collins és Talen Horton-Tucker is megkapta a QO-t. Scott Perry hosszabbított a Knicksnél. Tomas Satoransky zászlóvivő lesz az olimpián. Bill Russell elárverezteti a legtöbb emléktárgyát, a bevételt jótékony célokra fordítja.

Ahogyan arról külön is beszámoltunk, a nagydöntő lezárulta után bejelentette a New Orleans Pelicans, hogy a Phoenix Suns eddigi segédedzője, Willie Green veszi át a csapat irányítását.

Gregg Popovich elmondása alapján Devin Booker, Khris Middleton és Jrue Holiday is valószínűleg bevethető lesz a Team USA első, Franciaország elleni mérkőzésén az olimpián, ugyanakkor egyelőre nem tudja, hogy miként használja majd őket, ahhoz pontos képet kell kapjon az állapotukról. Lehet, hogy vasárnap még rendben lesznek, és csak két nap múlva jön ki rajtuk az elmúlt időszak fáradtsága, és az is lehet, hogy az első meccs első félidejében játszatnia kell őket, és csak az alapján kap az állapotukról pontos képet.

A tegnapi után mai morzsába is jut egy átigazolási pletyka, Marcus Thompson II (The Athletic) információi alapján a Golden State Warriors három sztárja, Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green azt szeretnék, ha csapatuk azonnali erősítést hajtana végre, feláldozva akár mindkét lotterybe szóló idei draftjogukat. Állítólag Bradley Beal lehet a kiszemelt, aki a potenciálisan elérhető játékosok közül talán a legjobban illeszkedne a csapat magjához. A Warriors Damian Lillard iránt is érdeklődhet, ugyanakkor a szakíró több forrása szerint a csapatnál úgy gondolják, hogy a Trail Blazers irányítója nem szeretne hozzájuk kerülni. Amennyiben történik valamilyen csere, abba bele kell kerülnie Andrew Wigginsnek, hogy pénzügyileg is működjön a megállapodás, és valószínűleg a két idei első körös választási jog mellett James Wisemannek is.

Jason Quick (The Athletic) arról számolt be, hogy több, előkelő draftjoggal rendelkező csapat is megkereste a Portland Trail Blazerst, hogy a választási jogukat is felhasználva cserélnének CJ McCollumért. A Blazers egyelőre nem nyitott az olyan ajánlatokra, amik nem segítik azt, hogy azonnal nyerni tudjanak.

Kevin O’Connor (The Ringer) forrásai szerint a Toronto Raptors és az Orlando Magic is ajánlatott tett a Cleveland Cavaliersnek az idei 1/3-as draftjogért, és általánosságban is nagy az érdeklődés a Cavaliers pickje iránt. Amennyiben a Raptors marad a negyedik helyen, akkor Jalen Suggs kiválasztása mellett meg fog fontolni Scottie Barnes draftolását is.

Szintén O’Connor írta meg azt is, hogy a Sacramento Kings megválna az 1/9-es választási jogtól, amennyiben olyan játékost kapnak cserébe, aki azonnali segítséget jelenthet számukra. Amennyiben ez nem jön össze, akkor Franz Wagner lehet a kiszemeltjük a börzéről.

Az Atlanta Hawks John Collinsnak, a Los Angeles Lakers pedig Talen Horton-Tuckernek adta meg a minősített ajánlatot, így mindkét játékos korlátozott szabadügynökké vált. Collins esetében ez 7,7 millió dollárt jelent, Horton-Tuckerében 1,9 milliót.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Scott Perry új szerződést kapott a New York Knicksnél, így továbbra is ő marad a csapat általános igazgatója. Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy az új megállapodás két szezonra szól.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) írta meg, hogy Jannero Pargo segédedzőként csatlakozik Rick Carlisle edzői stábjához az Indiana Pacersnél. Pargo 2017-ig játszott az NBA-ben, az előző két évben pedig Terry Stotts mellett dolgozott Portlandben.

Patty Mills és Rui Hachimura után újabb NBA-játékos viheti hazája zászlaját az olimpián, Csehországot a teniszező Petra Kvitova mellett Tomas Satoransky képviselheti a nyitóünnepségen. A Chicago Bulls játékosa elmondta, hogy valószínűleg idegesebb lesz ezen az eseményen, mint bármelyik meccse előtt, és nagy elismerésnek veszi, hogy így is képviselheti a hazáját és a cseh delegációt. Örül az új rendszernek, amiben egy férfi és egy női sportoló egyaránt viszi a zászlót, és számára még nagyobb megtiszteltetés ez így, hogy olyan kiváló sportolóval párban került ide, mint Kvitova.

A végére Bill Russell maradt, aki úgy döntött, hogy elárverezteti a kivételesen sikeres pályafutása során összegyűjtött emléktárgyai, elismerései jelentős részét, így bajnoki trófeákat és gyűrűket, MVP-díjakat, labdákat, mezeket, leveleket, képeket és sok mást is. A bevételt különböző jótékonysági alapok fogják megkapni, többek között a Mentor, amit ő maga hozott létre több mint 30 évvel ezelőtt, illetve a Boston Celtics Társadalmi Igazságosság Egyesülete is komoly porciót fog kapni. Russell elmondta, hogy néhány képet azért megtart magának, minden mást viszont szeretne megosztani a világgal. Russell 2011-ben Barack Obamától megkapta az Elnöki Szabadság Érdemrendet, az ezzel járó érmet megtartja a Celtics legendája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus