Hírmorzsák 2021-07-24 (10:00)

Több játékossal is összeboronálták a Lakerst. A Sixers felméri Ben Simmons piacát. JaMychal Green és Isaiah Hartenstein is lemondott a játékosopciójáról. Jarrett Allen megkapta a QO-t. Változások a Hawks stábjában. Kijöttek a Nyári Liga egészségügyi és biztonsági szabályozásai.

Érdekes cikk jelent meg Broderick Turner (Los Angeles Timesban) tollából, aki arról számolt be, hogy Kyle Lowry, DeMar DeRozan és Spencer Dinwiddie is érdeklődik aziránt, hogy a Los Angeles Lakershez igazoljon a nyáron. Noha mindhárman szabadügynökök lesznek, bármelyiküket is szerezné meg a Lakers, minden bizonnyal egyezséget kell kötniük a játékos idei csapatával, hogy egy sign-and-trade ügylet keretében igazolják le a kiszemeltet. Lowry megszerzésével már próbálkoztak a cserehatáridő lejárta előtt is, azonban akkor nem tudtak megegyezni a Raptorsszal, DeRozan Los Angelesből származik és állítólag nagyon szeretne hazatérni, ahogyan Dinwiddie is a környéken nőtt fel.

Ugyanebben a cikkben név nélkül nyilatkozott egy nyugati konferenciában dolgozó csapatvezető is, aki arról beszélt, hogy jelenleg a ligán belül senki sem számít arra, hogy Chris Paul vagy Kawhi Leonard elhagyná a jelenlegi csapatát, amennyiben lemondanak a játékosopciójukról. Ez persze nem jelent semmit, és ő is hallott arról a pletykáról, ami Pault a New York Knicks csapatával boronálta össze.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) információi szerint a Philadelphia 76ers felméri Ben Simmons piacát, hogy jelenleg mit is kaphatnak érte, ugyanakkor nem akarják elsietni az esetleges elcserélését, és csak akkor válnak meg tőle, ha All-Star játékost kapnak vissza érte. Ugyancsak a 76ershez kapcsolódó hír, hogy a csapat nyitott az idei 1/28-as választási jog elcserélésére, amiért cserébe veterán játékost vagy jövőbeli draftjogot várnak.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy JaMychal Green lemondott a 7,6 milliós játékosopciójáról, így szabadügynök lesz. Green a szezon előtt szerződött a Denver Nuggetshez, és állítólag mindkét fél nyitott a közös folytatásra, ugyanakkor a játékosnak lesznek más kérői is.

Ugyancsak Charania jelentette azt is, hogy a Cleveland Cavaliersnél Isaiah Hartenstein hozott hasonló döntést, ő egy 1,8 millió dolláros opcióról mondott le, így ő is szabadügynök lesz. Hartenstein az előző idény közben került a csapathoz, ahol 17,9 perc alatt 8,3 pontot, 6 lepattanót és 1,2 blokkot átlagolt.

A Cavaliers megadta a minősített ajánlatot Jarrett Allennek, aki így korlátozott szabadügynök lett. Koby Altman GM korábban kifejtette, hogy nagyon szeretnék őt megtartani, és úgy tekintenek rá, hogy a csapat magjához tartozik.

Sam Venice (The Athletic) forrásai szerint az Orlando Magic úgy tekint a 18 éves török centerre, Alperen Sengunra, hogy ő lehet Nikola Vucsevics utódja a csapatnál, amennyiben sikerül őt megszerezniük a draftról. A Magic jelen állás szerint az 5. és a 8. helyen választhat a játékosbörzén.

Az Atlanta Hawks hivatalosan is bejelentette, hogy Joe Prunty és Jamelle McMillan is segédedzőként csatlakozik Nate McMillan stábjához. Prunty 23 éve dolgozik segédedzőként a ligában, a Milwaukee Bucksnál ideiglenes vezetőedzőként is tapasztalatot gyűjthetett, míg az ifjabb McMillan 2013 óta van a ligában, és 2016 óta dolgozik segédedzőként. A Hawks két előléptetést is bejelentett, az eddigi vezető videókoordinátor, Dipesh Mistry asszisztenssé lépett elő, míg az ő eddigi helyettese, Paul Jesperson innentől kezdve a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni.

A végére pedig az idei Las Vegas-i Nyári Ligára vonatkozó egészségügyi szabályozások maradtak, amiről a már többször idézett Charania számolt be. A beoltott játékosok esetében egyszerű a helyzet, nekik csak egyetlen PCR-tesztet kell csinálniuk, amikor megérkeznek a helyszínre, napi tesztelésre nincs szükség az esetükben, kontaktszemélyként sem kerülhetnek karanténba, és a szabadidejüket bármilyen tevékenységgel eltölthetik. Ezzel szemben a nem beoltott játékosoknak már az utazás előtt is rendelkezniük kell két napon belüli negatív PCR-teszttel, megérkezéskor is tesztelik őket, majd azt követően minden egyes nap. Amennyiben kontaktszeméllyé válnak, hét napra karanténba kerülnek, és a szállásukat csak akkor hagyhatják el, amikor a csapatukkal vagy a ligával kapcsolatos tevékenységet végeznek, olyan szabadtéri étkezésen vesznek részt, amin a többi résztvevő is a ligához tartozó személy, vagy szabadtéri edzést végeznek. Nem vehetnek részt fedettéri tömegrendezvényen, nem mehetnek beltéri éttermekbe, bárokba, szórakoztató létesítményekbe, és nem fogadhatnak éjszakára vendéget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus