Hírmorzsák 2021-07-25 (8:45)

Bradley Beal napokon belül cserét kérhet a Wizardstól, a GSW lehet a fő esélyes. A Portland azonnali erősítésre keres megoldásokat. A Jazz megtartaná Mike Conley-t. A Denver a Barton-Green duótól teszi függövé, hogy mennyire lesz agresszív a piacon. Ben Simmons kellene a Raptorsnak, de a Sixers mindenkitől sokat kér érte. Draymond Green szerint minden tiszteletet megérdemel a Middleton-Holiday-Booker trió. Middleton és Booker nem lesz "legjobb barát" a válogatottban. A mai USA-Franciaország meccsen az amerikaiak a lehető legegyszerűbben akarnak játszani. Jason Kidd szerint a mostani Doncic-Porzingis párossal messzire juthat a Mavs.

A Bleacher Report jelentése szerint Bradley Beal gondolkodik azon, hogy cserét kérjen-e a Washington Wizardstól. A Wall-Westbrook trade után végül ugyan gyengén kezdtek, de tavasszal feljavultak és becsúsztak a keleti rájátszásba, de továbbra sem érzi elég jónak a csapatot és úgy gondolja, hogy még a csütörtöki NBA-draft előtt elcserélteti magát - ha így lesz, azzal a Wizardsnak is segít, mert draftcetliket is kaphatnak érte. Ligaszerte sok vezető gondolja még úgy, hogy Beal maradni fog, de állítólag egy, a játékoshoz közeli forrás szerint az ügy már elindult - a BR szerint ha Beal cserét kér, akkor nyilván olyan helyre akar menni, ahol van esélye bajnokságot nyerni, a Warriors, a Heat, vagy a Celtics is célpont lehet. A GSW sztárjai amúgy is "kérték" már Bealt a vezetőségtől, adjá magát az ötlet: ők az idei 7. és 14. választás jogát azonnal küldenék is Bealért, Andrew Wiggins is menne, de valószínűleg a Wizards kérné a tavalyi 1/2-es James Wisemant is.

Bob Myers a Warriors részéről szeretne is lépni valami hasonlót és ha Bealre nyílik a legjobb esélye, akkor rá is fog menni azonnal, mert Steph Curryék sürgetik. Szóba került még Myles Turner, Damian Lillard, Pascal Siakam és Ben Simmons is, de egyikük sem valószínű - Simmonsért a Philly egyelőre All-Start akar, azt pedig a GSW nem fog adni.

Ezen a vonalon haladva viszont a Bleacher Report forrásai szerint Siakam valóban elérhető lesz a következő napokban, arról pedig már többször is írtunk, hogy Kyle Lowry is vihető Torontóból, ha valaki megfelelő értéket ajánl. Állítólag a Raptorsnál rámennének Simmonsra akár Lowryval, akár Siakammal, de a Philly egyelőre tőlük is túl sokat kér

Szintén cserekérelem-lehetőségről lehetett hallani Damian Lillard részéről, a Blazers viszont egyelőre valami olyan agresszív lépésen dolgozik, ami azonnali erősítést jelent a csapat számára. Lillard állítólag világossá tette, hogy jóval több tehetségre van szükségük a következő szezonban, úgyhogy a vezetőség ezt próbálja megvalósítani, de hiába ajánlott több csapat is lottery-picket CJ McCollumért, a Portland nem adja, hiszen azonnali sztárra van szüksége. Egyelőre a legnagyobb erősítés nagyjából az lehet, hogy megtartják Norman Powellt, ami nem biztos, hogy elég Lillard meggyőzéséhez...

Denverben Will Bartontól és JaMychal Greentől függ, hogy mennyire lesznek agresszívek a piacon - előbbi nem hívta le a játékosopcióját, de a csapat így is szeretne vele új szerződést kötni, utóbbinak pedig hétfőig kelettl eldöntenie, hogy lehívja-e 7,6 millió dolláros lehetőségét és ő is nemet mondott. Vele is szeretnének megegyezni, ha mindketten maradnak, akkor nagy csodákat nem várhatunk a Nuggetstől

A Jazztől olyan információk jönnek, hogy mindenképpen szeretnék megtartani Mike Conley-t, de azért túl nagy anyagi áldozatot nem hoznának - Conley megtartásával a luxusadó-határ fölé mennének, az még beleférhet, de ha ő távozik, akkor másra nem akarnak ennyit költeni és olcsóbbá tennék a csapatot.

Magyar idő szerint ma délután megkezdi olimpiai szereplését a Team USA, Gregg Popovich csapata ráadásul rögtön egy rangadóval nyit a francia válogatott ellen. A csapathoz megérkezett a pár napja még NBA-döntőt vívó Khris Middleton, Jrue Holiday és Devin Booker is, ezzel kapcsolatban pedig Draymond Green nyilatkozta azt, hogy maximáiis tiszteletet érdemelnek: mindannyian mondhatták volna, hogy bocs, elfáradtam, inkább megyek pihenni, de mindannyian elkötelezettek az olimpiai aranyérem iránt. A három játékos péntek este repült Seattle-be, onnan pedig együtt teljesítették a kilencórás utat Tokióba - azt egyelőre nem tudni, hogy ténylegesen mekkora szerepük lesz, de Popovich állítólag már ma, a franciák ellen is használni szeretné őket.

Ezzel kapcsolatban egyébként Middletont és Bookert megkérdezték arról, hogy hogyan jönnek majd ki csapattársként az idei döntő után. Middleton szerint nem lesznek a legjobb cimborák a válogatottban, de csapattársként most egy célért fognak küzdeni, taktikai dolgokról beszélni, úgyhogy nem lesz gond - Booker is azt mondta, hogy egy ilyen NBA-döntő sosem személyes, amíg valaki nem lépi át a határt és szerinte Middletonék nem ilyenek, úgyhogy tiszteli őket, a hazáját pedig nagyon szeretné képviselni.

Még mindig olimpia: Green azt is elmondta, hogy kicsit helyretette őket a felkészülés során elszenvedett két vereség, motiváltak, bizonyítani akarnak, veszteni persze rossz, de lehet, hogy nekik jót tett az a két meccse. A mai első tétmérkőzés előtt Gregg Popovich pedig úgy fogalmazott, hogy mivel az említett három ember csak most csatlakozott és a Keldon Johnson - JaVale McGee páros is későn lett tagja a keretnek, nem nagyon fogják erőlteni a bonyolult figurákat, igyekeznek a lehető legegyszerűbben játszani.

A végére pedig Jason Kidd, a Dallas Mavericks új vezetőedzője maradt, aki újra elmondta, hogy szerinte a Doncic-Porzingis párossal érhet igazán messzire a Mavs. Mint mondta, Doncicnál azt kell elérni, hogy jobban megértse a játékot meccs közben, hogy jobb vezér legyen és hogy jobban megdobassa, tűzbe hozza a többieket egy-egy találkozón - Porzingisnél pedig a New York-i önmagát kell előhúzni, amikor még leütésből is dolgozott és élvezte a játékot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus