Hírmorzsák 2021-07-31 (11:30)

Két cserét is meghúzott a Celtics. Derrick Favors a Thunderben. A Jazz 3 évre 75 millió dollárt ajánlhat Mike Conleynak. A 76erst nem érdekli egy CJ McCollum és Ben Simmons köré épülő csere. John Collins nagy valószínűséggel maradni fog a Hawksnál. A Wizards is érdeklődhet Spencer Dinwiddie iránt. Giannis Antetokounmpo térde nem szorul kezelésre a nyáron. Russell Westbrook, LeBron James és Anthony Davis két hete találkozott. Jerry Colangelo beszélt Kevin Love és Trae Young helyzetéről is.

Ahogyan arról már beszámoltunk, két cserét is meghúzott a Celtics, amiknek eredményeképp a Hawkstól megszerezték Kris Dunn és Bruno Fernando játékjogát, illetve a Maverickstől Josh Richardsont. Utóbbihoz az is kellett, hogy a kosaras lehívja a játékosopcióját, a Celtics pedig a Gordon Hayward távozása után keletkező TPE megmaradó részébe veszi át a szerződését. A Boston egy 2023-as második köröst is kapott attól a Hawkstól, akik Tristan Thompsont kapták volna a cserében, de őt egyből továbbküldték a Kingshez Delon Wrightért.

Az előző cserékhez hasonlóan Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról is, hogy a Thunder átveszi a Jazztől Derrick Favors szerződését, és ezért egy jövőbeli első köröst is kapnak. A Jazz egy 2027-es második köröst kapott ellenértékként, és leginkább spórolási szándék vezérelte őket a cserében, mert így 13 millió dollárral a luxusadós határ alá kerültek.

Marc Stein (Substack) forrásai szerint a Jazz egy 3 évre szóló, 75 millió dollárt garantáló szerződést készül ajánlani Mike Conleynak a piac nyitása után, ezért is látták szükségesnek Favors elcserélését.

Arról is Marc Stein számolt be, hogy a 76erst nem érdekli egy olyan csere, amiben CJ McCollumot kapnák a Blazerstől Ben Simmonsért, ezen a szálon továbbra is Damian Lillard a kiszemeltjük. A 76ers láthatóan nem kapkodja el Simmons elcserélését, erre utal az is, hogy milyen csomagokban ajánlották fel őt a draft éjszakáján is.

Stein írta meg azt is, hogy a többi csapat egyre inkább úgy készül, hogy nem lehet elvinni John Collinst a Hawkstól, egyre valószínűbb, hogy a korlátozott szabadügynökké váló magasember marad a jelenlegi csapatánál.

Shams Charania és Fred Katz (mindketten The Athletic) írták meg, hogy a jelenlegi csapata, a Nets mellett a Wizards, a Knicks, a Heat és a Raptors is Spencer Dinwiddie kérői között lehet. A Wizards azt követően került a képbe, hogy elcserélték Russell Westbrookot a Lakershez, viszont ők így is csak sign-and-trade keretein belül tudnák őt megszerezni, és a Nets valószínűleg nem fog megelégedni egy olyan csomaggal, amiben Montrezl Harrellt és Kyle Kuzmát kapnák vissza.

Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint Russell Westbrook két héttel ezelőtt találkozott LeBron James és Anthony Davis kettősével, és ekkor már beszéltek annak a lehetőségéről, hogy milyen lenne egy csapatban játszani. Westbrook ezen a találkozón kifejtette, hogy mennyire szeretne hazatérni Los Angelesbe és bajnoki címet nyerni, míg James és Davis arról elmélkedett, hogy egy ilyen felállásban előbbinek többet kellene erőcsatárként, utóbbinak pedig centerként játszania. Jovan Buha (The Athletic) forrásai is azt erősítették meg, hogy Davis várhatóan többet fog centert játszani a következő szezonban.

A Bucks általános igazgatója, Jon Horst arról számolt be, hogy Giannis Antetokounmpo rájátszásban megsérülő térdét nem kell kezelés vagy beavatkozás alá vetni a nyári szezon során. Mint mondta, maga sem érti pontosan, hogy hogyan, de a játékos jól van. A bokaszalagszakadással kidőlő Donte DiVincenzo kapcsán is jó híreket osztott meg Horst, az elmondása alapján jobban halad a felépülése, mint amire számítottak, de ettől függetlenül még túl korai arról beszélni, hogy mikor térhet vissza.

A Bulls megadta a minősített ajánlatot Lauri Markkanennek, aki így korlátozott szabadügynökké vált. A Grizzlies Killian Tillie esetében járt el ugyanígy, Jontay Portert viszont szabadlistára tették. A Pacers lehívta Edmon Sumner csapatopcióját, így 2,3 millió dollárért marad a csapatnál jelen állás szerint.

Újabb draftolatlan játékosok kaptak lehetőséget az NBA-ben. Aamir Simms a Knicksnél, JaQuori McLaughlin a Warriorsnál tehet próbát, míg Matthew Hurt two-way megállapodást kötött a Rocketsnél.

Bob Myers arról számolt be a draftot követően, hogy a játékosbörze alatt Draymond Green üzenetekkel bombázta őt Tokióból, hogy kiket válasszon ki a Warriors. Green a harmadik pick környékén üzent először, amiben azt írta, hogy Jonathan Kumingát vigye az 1/7-tel, amire Myers annyit reagált, hogy majd meglátják, elérhető lesz-e még akkor, amikor húzhatnak. Legközelebb a kilencedik választás környékén írt Green, ekkor azt sugallta, hogy Moses Moody lenne a megfelelő ember az 1/14-en. A Warriros végül mindkét játékost ki tudta húzni, és a jelek szerint a játékoskereten belül is akad támogatottsága a két újoncnak.

Jerry Colangelo Brian Windhorstnak (ESPN) beszélt az amerikai válogatott dolgairól. A Team USA vezetője szerint ha kikapnak Csehország ellen, akkor mindenkinek meglesz a lehetősége arra, hogy elővegyék őt, ugyanakkor úgy gondolja, hogy ennél jobb munkát nem végezhetett volna és megnyerik az olimpiát. Kevin Love kapcsán elmondta, hogy a játékos kereste meg őket, aki azt állította, hogy formában van és tartozik ennyivel a válogatottnak, hogy vállalja a szereplést. Colangelo előzetesen sem hitte, hogy Love játszani fog, és abban sem volt biztos, hogy mennyi maradt még benne, ugyanakkor úgy is néztek rá, akinek van nemzetközi tapasztalata, aki korábban kiváló lepattanózó volt és még mindig tud dobni, és lehetne a 12. ember a keretben, ezért adtak neki mégis esélyt. Végül nem működött, Love egyáltalán nem volt formában, úgyhogy tovább kellett lépniük. Hívhatják ezt hibának is, de úgy is, hogy lehetőséget adtak valakinek, aki korábban sokat tett értük.

Trae Young mellőzésére is kitért Colangelo, akivel kapcsolatban elmondta, hogy boldog amiatt, hogy szeretne a válogatottban játszani, és nagyszerűen teljesített az NBA-ben, ugyanakkor a keret összeállításakor úgy érezték, hogy nem illeszkedik bele az elképzeléseikbe. Young fiatal játékos, van jövője az amerikai válogatottban is, de a stáb most úgy érezte, hogy nem jött el az ideje.

Végül pedig két érdekesség, amiket Brian Windhorst osztott meg a podcastjében. Egyrészt a ligán belül a ligán belül egyre többen gondolják úgy, hogy Chris Paul maradni fog a Sunsnál. Másrészt a Grizzlies közel állt ahhoz, hogy a Kingshez cserélje Jonas Valanciunast a Pelicans helyett, akiktől az 1/9-et és Marvin Bagley játékjogát kapták volna vissza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus