Hírmorzsák 2021-08-02 (21:15)

Steph Curry és Luka Doncic is hosszabbíthat már idén nyáron, méghozzá 200 millió dollár feletti összegért. Zach LaVine jelezte a Bullsnak, hogy ő is idő előtti nagy szerződést akar. Dwight Howard közeledik a Lakershez, Patty Mills és Wayne Ellington is képben lehet az arany-liláknál. Isaiah Thomas visszatérhet a Celticshez. Ben Simmons egyelőre megfizethetetlen. A Kings 50 millió dollár körül ajánlhat Richaun Holmesnak. A csapatok nem hiszik, hogy bárkinek is kell Victor Oladipo. A Dallasnak Dennis Schröder, a Spursnek Lauri Markkanen kellhet. A nap érdekessége a Lowry-szál lehet. 

A hamarosan nyitó szabadügynök-piac egyik nagy dobása Kyle Lowry elmozdulása lehet, a Miami Heat állítólag már miatta hívta le Goran Dragic opcióját és sign-and-trade-ben szerzik majd meg a Raptors veterán irányítóját. Ő régóta jóban van Jimmy Butlerrel, de egyes pletykák szerint a Heat DeMar DeRozant is megpróbálja leigazolni mellé, vele is kivételesen jó kapcsolatot ápol a karmester. A Miami ugyanakkor állítólag egyáltalán nem akarja megtartani Kendrick Nunnt.

Zach LaVine, a Chicago Bulls sztárja már most aláírhat egy szerződéshosszabbítást, ezzel kapcsolatban pedig nyilatkozott is. A Team USA olimpián szereplő játékosa szerint ő "tiszteletet" szeretne kapni a szerződéssel - az eddigi kontraktusát szerinte "túljátszotta" és eddig nagyon lojális volt Chicagóhoz, de szereti is a várost, csak annyit akar, hogy érezze a tiszteletet. Magyarra fordítva: még most nyáron toljanak elé egy zsíros új szerződést.

Szintén idén hosszabíthat Steph Curry, aki idén MVP-kaliberű szezont futott a Golden State-nél és 33 éves kora ellenére gigászi szerződést köthet: Marc Stein szerint négy évre 215 millió dollárt fog kapni és már idén nyáron alá is írja a kontraktust. Ezzel a GSW 2026-it kötné magához egy egészen horribilis összegért, de Klay Thompson és (egy opcióval ugyan, de) Draymond Green is szerződéssel rendelkezik 2024-ig, így a csapat magja továbbra is adott. 

Ugyanígy most kaphatja meg a nagy pénzt Luka Doncic, akit több forrás szerint is megkínál egy ötéves, 202 millió dolláros ajánlattal a Dallas és magához köti 2027-ig. Szintén a Dallashoz kötődik, hogy állítólag a csapat erősen érdeklődik Dennis Schröder iránt, aki Russell Westbrook érkezése miatt szinte feleslegessé vált a Lakersnél. 

A legtöbb csapat úgy gondolja, hogy Victor Oladipónak senki sem fog szerződést adni jelenleg, több hónap is eltelhet, mire valahol egy alapos vizsgálat és némi edzésmunka után elétolnak egy kontraktust - a sérülései után gyakorlatilag senki sem bízik benne

A Sixers még mindig iszonyatosan magas árat kér Ben Simmonsért, minden csapat sokallja a dolgot és egyelőre nincs is semmilyen olyan ajánlat az asztalon, ami megközelítené a Philly elvárásait

Az utóbbi két napban írtunk arról, hogy Dwight Howard visszatérhet a Lakershez, ez a szál egyre erősödni látszik Marc Stein szerint. Az újságíró úgy tudja, hogy a LAL egyébként olcsó veterán shooterekkel akarja feltölteni a keretét, Patty Mills és Wayne Ellington jelenthet megoldást - Alex Carusót viszont elveszítheti a társaság.

A Celtics állítólag szívesen visszaigazolná Isaiah Thomast, aki Bostonban All-Star volt, azóta viszont már a ligából is kikopott. Az akkori edző, ma már GM Brad StAevens nagyon kedveli Thomast, nagyra tartja, ez lehet az ügylet mozgatórugója.

A Spurs John Collinst szerette volna nagyon megszerezni, de az erőcsatár marad Atlantánban, így Gregg Popovich csapata Lauri Markkanent vette célba.

A Kings 50 millió dollár körüli szerződést ajánl Richaun Holmesnak, de a magasember a két erős sacramentói szezonja után ennél többet remél a szabadügynök-piacon

Bobby Portis iránt rengeteg csapat érdeklődik, de ligaszerte az az általános álláspont, hogy a magasember végül maradni fog a bajnoknál, így túl erősen azért nem versengenek érte.

Nyolc év után lemondott Kiki VanDeWeghe, az NBA kosárlabdáért felelős alelnök-vezetője - innentől tanácsadóként segíti majd a liga munkáját. A 63 éves szakember még David Stern alatt kezdett el dolgozni és óriási szerepe volt az utóbbi évek fejlődésében, a bíráskodásban, a szabálymódosításokban, a csapatokkal való napi kommunikációban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus