Hírmorzsák 2021-08-04 (11:30)

Stephen Curry hosszabbít a Warriorsnál. Komoly mozgások a Spursnél. Bruce Brown aláírta a QO-t a Netsnél. Carmelo Anthony, Malik Monk és Kendrick Nunn is a Lakershez igazol, Talen Horton-Tucker hosszabbít. Markieff Morris a Heat legújabb szerzeménye. Andre Drummond és Georges Niang Philadelphiában, George Hill és Rodney Hood Milwaukeeban. Robin Lopez a Magicben, Hassan Whiteside a Jazzben, Nemanja Bjelica a Warriorsban folytatja. 5 évre 125 millió dollárt ajánlott John Collinsnak a Hawks. Chris Paul szerződéséből 75 millió garantált. A Cavaliers érdeklődik Josh Hart iránt. A Mavericks nem tervez Goran Dragic-ért cserélni.

Ahogyan arra az elmúlt napok hírei alapján már számítani lehetett, Stephen Curry szerződést hosszabbított a Warriorsszal. A kétszeres MVP 4 évre 215 millió dollárért írt alá, új megállapodása a 2022/23-as idénytől kezd el pörögni. Curry ezzel az NBA történetének az első olyan játékosa lett, aki két 200 millió dollár fölötti szerződést is megköthetett.

Reggel külön is beszámoltunk róla, hogy a Spurs három rutinos játékosa, DeMar DeRozan (Bulls), Patty Mills (Nets) és Rudy Gay (Jazz) is új csapatot talált magának. A Spursnél akad egy visszatérő is, egy év kitérő után ismét náluk fog játszani Bryn Forbes, az ő szerződésének a részletei egyelőre nem ismertek. Az ausztrál válogatottal az olimpián is szereplő Jock Landale a Spursnél tesz próbát arra, hogy megragadjon a ligában, két évre szóló megállapodást köt San Antonioban.

A Nets Mills leigazolása mellett is erősített, a következő szezont náluk tölti a veterán mindenes, James Johnson. Bruce Brown is marad náluk, viszont ő úgy döntött, hogy inkább magára fogad és aláírta a minősítő ajánlatot – a következő szezonban 4,7 milliót fog keresni, majd 2022 nyarán korlátlan szabadügynök lesz Brown.

A Lakers is aktív napot tudhat maga mögött, náluk folytatja a pályafutását Carmelo Anthony, aki egy évre írt alá. Anthony mellett lecsaptak két olyan játékosra is, akik végül minősítő ajánlat nélkül maradtak, Malik Monk és Kendrick Nunn is így érkezik. Utóbbi játékos esete azért is érdekes, mert eredetileg megkapta a QO-t a Heatnél, de azt tegnap visszavonták, így Nunn korlátozások nélkül válthatott csapatot. A hírek szerint a Knicks, illetve más, nem nevesített csapatok is nagyobb pénzt ajánlottak neki, de a Lakerst választotta, akikkel 2 évre 10 millióért szerződik – a második év játékosopciós.

Talen Horton-Tuckerrel sikerült megegyezniük az aranysárga-liláknak a hosszabbításról, a fiatal játékos 3 évre 32 millióért marad, szerződése utolsó éve játékosopciós. Markieff Morris viszont távozik a csapattól, az előző két szezont Los Angelesben töltő magasember a Heathez ír alá a következő idényre. Alfonzo McKinnie is új csapat után nézhet, őt szabadlistára tették. Zach Lowe (ESPN) pedig arról számolt be a podcastjében, hogy a Lakers ajánlata messze elmaradt attól, amit a Bulls megadott Alex Carusonak. Ramona Shelburne ugyanebben az adásban arról számolt be, hogy a Timberwolves is meg akarta szerezni a hátvédet, ők egy olyan sign-and-trade megállapodást akartak volna tető alá hozni, amiben Caruso és Marc Gasol is Minneapolisba került volna.

A 76ers megtalálta a Lakershez visszaigazoló Dwight Howard utódját, az előző szezont pont Los Angelesben befejező Andre Drummond egy évre Philadelphiába szerződik. A 76ers vele megtalálta Joel Embiid cseréjét, viszont a csapat egyik fontos szabadügynökével, Danny Greennel eddig nem haladnak jól a tárgyalások, legalábbis Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) információi szerint. Green iránt nagy az érdeklődés, a Bucks, a Celtics, a Bulls és a Pelicans érdeklődéséről is hallani, illetve a minap olyan pletykák is felmerültek, hogy a játékos szívesen igazolna Miamiba. Egy triplaspecialistát viszont már így is behúzott a 76ers, az előző 4 szezont a Jazzben töltő Georges Niang 2 évre 6,7 millióért érkezik.

A 76ersnél a várakozásoknak megfelelően szabadlistára került George Hill, a rutinos irányító ugyanakkor nem marad sokáig csapat nélkül, visszatér a Buckshoz, miután lekerül a waiverről. Nem ő a bajnok egyetlen friss erősítése, Rodney Hood is hozzájuk ír alá a következő szezonra.

Két center is új otthonra lelt, Robin Lopez egy évre 5 millióért a Magichez szerződik, Hassan Whiteside a Jazznél köt megállapodást. Ish Smith 1+1 évre a Hornetsé, a második év csapatopciós. Tony Snell a következő szezont a Trail Blazersnél kezdi meg. Abdel Nader marad a Sunsban, 2 évre 4,2 millióért ír alá. Taj Gibson sem vált csapatot, ő 2,7 millióért hosszabbít a Knicksnél. Nemanja Bjelica a Warriorshoz szerződik egy évre. Didi Louzada 4 évre írt alá a Pelicansnál. Sam Dekker két év európai kitérő után visszatér a ligába, a Raptors szavaz neki bizalmat.

Trendon Watford two-way megállapodást kötött a Trail Balezersnél, míg Keifer Sykes meghívót kapott a Pacers edzőtáborába.

Sam Amick (The Athletic) információi alapján a Hawks 5 évre 125 millió dollárt ajánlott John Collinsnak, de a játékos még nem bólintott rá erre. A Hawks jelenleg nem hallgat meg sign-and-trade ajánlatokat, szeretnék megtartani a játékost.

John Gambadoro (Arizona Sports) értesülései szerint Chris Paul 4 éves, 120 milliós szerződéséből csak 75 millió garantált. Paul első két éve teljesen garantált, a 3. szezonra viszont már csak 15 millió, a 4. idényre pedig csapatopcióval rendelkezik a Suns.

Chris Fedor (Cleveland Plain Fealer) információ szerint a Cavaliers érdeklődik Josh Hart iránt, akit szívesen megszereznének sign-and-trade útján a Pelicanstól.

Tim MacMahon (ESPN) szerint a Mavericks nem érdeklődik Goran Dragic iránt a jelenlegi szerződésén, nem akarják, hogy 19,4 millióval nyomja a sapkájukat. A Miamiból Torontóba kerülő irányító kapcsán felmerült, hogy a Raptors továbbcserélné őt, a Mavericks viszont a jelek szerint csak akkor jelentkezne be nála, ha végül kivásárolnák.

A végére pedig Pau Gasol maradt, akit Maja Wloszczowska, Federica Pellegrini és Óta Juki társaságában beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói testületébe. A testület tagjainak a fő feladata, hogy képviseljék világszerte a sportolók érdekeit és nézőpontjait, illetve támogassák őket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus