Hírmorzsák 2021-08-04 (19:15)

John Collins aláírta a hosszabbítását. Kemba Walkert kivásárolják, a Knicksbe tart. Derrick Rose több csapat megkeresését is visszautasította a Knicks miatt. Enes Kanter visszatér Bostonba. Három játékosát is szabadlistára tette a Raptors. Moritz Wagner marad a Magic játékosa. Tony Bradley a Bullsban folytatja. Lauri Markkanen a túl nagy fizetési igényei miatt nem került a Spursbe. A Pelicans komoly ajánlatot tett Chris Paulnak a piac nyitása után. A Warriors rekordnagyságú luxusadót fizethet. Goran Dragic szívesen játszana ismét Luka Doncic oldalán.

Ahogy arról külön is beszámoltunk, John Collins 5 évre 125 millió dollárt marad a Hawksban – szerződése utolsó éve játékosopciós. Arról is beszámoltunk, hogy Kemba Walker megegyezett a Thunderrel a kivásárlásról, és miután lekerül a waiverről, a Knickshez fog aláírni. Walkernek még 2 évig volt szerződése összesen 73,5 millióért, arról viszont nincs hír egyelőre, hogy mennyiről mondott le. A Thunder fő motivációja a kivásárlásnál az volt, hogy így több lehetőséget tudnak biztosítani a fiatal játékosaiknak, míg Walker haza tud térni, New Yorkból származik.

Marc Berman (The New York Post) még Walker kivásárlása előtt írt arról, hogy a Knicks érdeklődik Dennis Schröder iránt, de így valószínűleg elhal ez a szál. Ian Begley (SNY) pedig arról számolt be, hogy hiába hozták szóba a csapattal Schrödert, illetve Reggie Jacksont is, egyikük sem szerepelt a Knicks kívánságlistájának az élén.

Mark Medina (USA Today) értesülései szerint Derrick Rose iránt érdeklődött a Pelicans, a Bulls, a Heat és a Wizards is, mielőtt úgy döntött volna, hogy marad a Knicksben és elfogadja a csapat 3 éves, 43 milliós ajánlatát. A hírek szerint gondolkodott a Miami ajánlatán, de azt követően, hogy összejött nekik Kyle Lowry megszerzése, elvetette ezt a lehetőséget.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Enes Kanter visszatér a Celticshez, egy évre ír alá Bostonban. A török center korábban a 2019/20-as idényben játszott Bostonban, és másodszor is a Trail Blazerst hagyja ott a Celtics kedvéért.

A Raptorstól szabadlistára került DeAndre’ Bembry, Rodney Hood és Paul Watson is – Hood esetében ez egyáltalán nem okoz meglepetést, vele kapcsolatban már korábban érkeztek arról hírek, hogy a Bucksban folytatja.

Josh Robbins (The Athletic) jelentette, hogy Moritz Wagner megegyezett a közös folytatásról a Magic vezetőivel, két évre kötelezi el magát a csapathoz, így együtt játszhat a frissen draftolt öccsével, Franz Wagnerrel.

Tony Bradley szerződést köt Chicagóban. Adrian Wojnarowski (ESPN) információ szerint egy évre ír alá a minimumért, míg Chris Haynes (Yahoo! Sports) arról számolt be, hogy Bradley egy kétéves megállapodásban egyezett meg, aminek a második éve játékosopciós.

Ugyancsak a Bullshoz kapcsolódó hír, hogy Brian Windhorst (ESPN) információ szerint azért nem Lauri Markkanen került a Spurshoz abban a sign-and-trade cserében, amiben a Bulls megszerezte DeMar DeRozant, mert Markkanen sokkal magasabb fizetést kért annál, mint amit a Spurs hajlandó lett volna megadni neki. Windhorst szerint az sem kizárt, hogy a finn erőcsatár végül marad a Bullsban és egyéves szerződést köt a jelenlegi csapatával.

Arról is Windhorst számolt be, hogy a New Orleans Pelicans a piac nyitása után egy 3 éves, 100 millió dolláros szerződést ajánlott Chris Paulnak, amivel sikerült is jó benyomást tenniük az irányítóra. Paul végül arra használta ezt az ajánlatot, hogy kicsikarjon egy negyedik évet is a Sunstól.

A Hornets ellőtte mindkét two-way helyét, ilyen megállapodást kapott az idei drafton az 56. helyen kiválasztott Scottie Lewis, illetve a 2018-as draft 55. választottja, Arnoldas Kulboka is. Kulboka az elmúlt két évben a Bilbao játékosa volt Spanyolországban.

Bobby Marks (ESPN) számolta ki, hogy a Warriors várhatóan hatalmas rekordot fog dönteni, a jelenlegi szerződéseik alapján 185 millió dollár luxusadót kell majd befizetniük a szezon végén. Az eddigi rekordot a 2013/14-es Nets tartotta 90,6 millióval, amit várhatóan a mostani Nets is meg fog dönteni, Marks számításai alapján 122 milliós luxusadót vethetnek ki rájuk. Szintén luxusadót fizethet a Clippers (54 milliót, amennyiben Kawhi Leonard aláír), a Lakers (36 millió), a Jazz (29 millió) és a Bucks (29 millió) is. A szabályok szerint a befizetett adót elosztják a nem luxusadós csapatok között, így a többi 24 csapat tulajdonosa hozzávetőlegesen 9,5 millió dolláros bevételre számíthat.

Goran Dragic egy szlovén tévécsatornának arról beszélt, hogy a következő szezonban szeretne Luka Doncic csapattársa lenni. Nagyon élvezte, hogy a 2017-es Eb-n együtt játszhattak, úgyhogy szívesen lenne vele ismét egy csapatban, ugyanakkor azzal is tisztában van Dragic, hogy az ő pályafutása közeledik a végéhez, míg Doncic előtt ott áll még legalább 15 év. Arra is kitért, hogy reménykedik az olimpiai aranyéremben, a szlovén válogatott megérdemelné, hogy eljusson a döntőbe, és egy meccsen bármi megtörténhet. Szeretné látni hazája válogatottját a Team USA ellen, és azt is, hogy legyőzik őket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus