Hírmorzsák 2021-08-06 (9:15)

Kelly Oubre Jr. Charlotte-ban, Lauri Markkanen hoppon maradhat. Masai Ujiri marad Torontóban, Khem Birchet újra is igazolta. Kaminsky marad a Sunsnál, Elfrid Payton érkezhet. Lou-Willt visszaigazolta a Hawks, George Hill a Bucksban. Julius Randle négy évre aláírt a Knickshez. Iguodala három csapatra szűkítette az opcióit. A Clippers vezetősége már úton volt DeRozanhez tárgyalni, amikor szóltak nekik, hogy forduljanak vissza. Jimmer Fredette a nyári ligában próbál visszatérni az NBA-be.

Több szerződéskötés történt tegnap. Kelly Oubre Jr. a Charlotte Hornetshez igazolt két évre, összesen 26 millió dollárért, jelentette Shams Charania (The Athletic). A Hornets a szerződtetést meg tudta oldani sapka alatti helyből, ezért ha csak Oubre előző csapatának, a Warriorsnak nincs szüksége egy trade exceptionre, akkor nem változtatják át sign and trade ügyletté. 

A tegnapi nap folyamán olyan hírek is érkeztek, hogy a Hornets agresszíven próbálja megszerezni Lauri Markkanent, a Chicago korlátozott szabadügynök csatárát, mivel 14 milliónyi helye volt a sapka alatt, amit további nem-garantált szerződések felbontásával 20 millió körülre tornázhatott volna fel, és ezt tudták volna ajánlani a finn játékosnak. Oubre szerződtetése után Markkanen ügye minden bizonnyal lekerült a napirendről, hiszen a kiscsatár-erőcsatár sor gyakorlatilag készen van PJ Washingtonnal, Gordon Haywarddal és Miles Bridgesszel. 

A Toronto Raptors három szerződést kötött. Masai Ujiri nem csak hosszabbított a kanadai gárdával, hanem mostantól szakmai elnökként és a franchise-t birtokló Maple Leafs Sports and Entertainment igazgató-helyetteseként is dolgozik, jelentette be az igazgató, Larry Tanenbaum. A régi-új vezető első két igazolása is megvan, az előző szezon végén remek meccseket hozó center, Khem Birch három évre, összesen 20 millió dollárért marad Torontóban - mivel Bird-jogokkal nem rendelkeztek, az MLE egy részéből igazolták le. Mellette Ishmail Wainwright is kétéves, részlegesen garantált szerződést kapott, ami egy kibővített edzőtábor-kontraktusnak felel meg, kis része garantált - a 26 éves Wainwrightot 2017-ben nem draftolták, azóta profiként játszott, legutóbb a francia Strasbourgban, egy védekezésben erős swingmanről beszélünk. 

A Suns már az utolsó kiegészítőket gyűjti be. Frank Kaminsky egy évre, veterán-minimumért marad Phoenixben, harmadik számú centerként. Chris Paul mögött Cameron Payne-t már újraigazolták, de a csapatnak még szüksége lenne egy klasszikus csereirányítóra is Jevon Carter cseréjét követően - a Suns közel van Elfrid Payton leigazolásához, aki szintén egy évre, minimumért érkezne. 

Az Atlanta Hawks is rendezte a cserehátvéd pozíciót, egy évre, 5 millió dollárért visszaigazolták a háromszoros ÉV Hatodik Emberét, Lou Williamst. Korábban a Pacers, Bucks és Heat is szerette volna megszerezni, legtovább a Heat érdeklődéséről lehetett hallani, de végül Lou-Will maradt Atlantában, ahol a családja is él. A Hawks hivatalosan is bejelentette, hogy Solomon Hill egyéves, minimum-szerződést kapott a gárdától. 

A bajnok Bucks is ezen a poszton erősített, két évre, 8 millió dollárért szerződtette George Hillt. A veterán irányítót kedden tette waiverre a 76ers, és már akkor lehetett tudni, hogy Milwaukee-ba fog igazolni, most a részletek is ismertté váltak. A szerződés teljesen garantált és az MLE egy részét használták fel. 

A New York Knicks meghúzta a nyilvánvalót, négy évre hosszabbított Julius Randle-lel. A szerződés 2022 nyarán lép életbe és az utolsó, 2025-26-os éve játékosopciós. Alapvetően 106 millió dollár körüli értékű, de rengeteg bónuszt (playoff-részvétel, All-Star meghívás, All-Defensive csapattagság) pakoltak bele, így a végösszeg elérheti a 122 milliót - józan számítások szerint valahol 117 millió dollár környékén fialhat a kontraktus az erőcsatárnak. A Knicks ezzel be is fejezhette a nagyobb nyári műveleteket, hiszen újraszerződtek Rose-zal, Gibsonnal, Noellel és Burksszel, megszerezték Evan Fourniert, illetve hamarosan leigazolhatják Kemba Walkert is. 

A Wizards két játékosról mondott le: Caleb Homesley-t elengedték, Garrison Mathews esetében pedig visszavonták a QO-t, így korlátozás nélküli szabadügynökké vált. Minderre azért volt szükség, mert rengeteg játékos fog érkezni a Westbrook-Dinwiddie dealben, fel kellett szabadítani néhány helyet a keretben. 

Charania jelentette, hogy Andre Iguodala három csapatra szűkítette le az opcióit: a Warriors, Lakers, Nets trió egyikéhez fog igazolni a 37 éves védőspecialista veterán. 

Komoly meglepetést keltett, hogy DeMar DeRozan végül a Chicago Bullshoz került, most pedig kiderült, hogy a Clippers hajszállal csúszott le róla. A játékos és a klub megbeszélt egy találkozót DeRozan LA-beli házába, amire viszont már nem került sor, ugyanis egy órával a míting előtt DeRozan rábólintott a Bulls és a Spurs által kidolgozott sign and trade-re - a hátvéd ügynöke hívta fel a LAC vezetőit, hogy a találkozó okafogyottá vált. A veterán hátvédről köztudott volt, hogy az egyik opciója, hogy hazatér Los Angelesbe, de arról sehol nem lehetett olvasni, hogy a Clippers is érdeklődne. Chris Haynes (Yahoo! Sports) szerint azonban a Clippers nem akarta megbontani a csapatát egy sign and trade-del, csak a luxusadós MLE-t (5.9 millió dollár) ajánlották volna neki a bajnoki cím ígérete mellett, de Haynes szerint DeRozan ezt kevesellte. 

Bill Oram (The Athletic) írt arról, hogy bár a Lakers kerete lassan összeáll, a csapatvezetésnek még egy nagy feladata akad: a vezetőedző Frank Vogel szerződése utolsó évébe lép, idő előtt hosszabbítani kellene vele. 

Akadt néhány újonc-szerződéskötés is: a Warriors Moses Moodyt (1/14), a Nets Cameron Thomast (1/27), a Kings Davion Mitchellt (1/9) kötötte le. 

A Pacers három kisebb szerződést jelentett be: Duane Washington Jr. (Derek Fisher unokaöccse, Duane Washington Sr. egykori NBA-játékos fia) two-way szerződést kapott, Terry Taylor és Keifer Sykes Exhibit 10 kontraktust. 

Kevin Knox nem lesz ott a Summer League-ben, a Knicks bejelentette, hogy játékosuk az egészségügyi protokoll alá került. És ha SL, akkor egy nagy visszatérő is akad: Jimmer Fredette ott lesz a Denver Nuggets nyári ligás alakulatában. A 2011-es draft 10. választottja már 32 éves, 2018-19 óta nem láttuk a ligában, de úgy tűnik, érez még magában erőt, hogy megpróbáljon visszakapaszkodni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus