Hírmorzsák 2021-08-07 (9:00)

Kawhi Leonard marad a Clippersnél, a csapat Reggie Jackson után Justise Winslow-t is szerződteti. Hosszabbított Frank Vogellel a Lakers. Kevin Durant négy évre, 198 millióért marad a Brooklynnál, az olimpiai döntő után őt tartják a Team USA történetének legjobbjának. DeAndre' Bembry is a Netsnél. Grayson Allennel erősít a Milwaukee. Andre Iguodala visszatért a Warriorshoz. Dwigh Howard "új életről" beszélt a Lakers-veteránok esetében. A Heat leigazolta a török centerét és megegyezett Jimmy Butlerrel is. Willy Hernangomez három évre marad New Orleansban, Javonte Green kettőre Chicagóban. Jrue Holiday végre pihenhet, Draymond Green számára sokat jelent ez az aranyérem.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy Andre Iguodala visszatért a Golden State Warriorshoz, azóta az is kiderült, hogy egy évre, veteránminimuért írt alá korábbi csapatához - az viszont nem biztos, hogy játszani is fog, telített a keret ezeken a posztokon.

Szintén írtunk már arról, hogy Reggie Jackson viszonylag olcsón maradt a Los Angeles Clippersnél, a kaliforniaiak pedig további lépéseket eszközöltek: egyrészt Adrian Wojnarowski szerint megállapodtak Justise Winslow-val (két évre), másrészt az ESPN forrásai szerint nem történt velük kellemetlen meglepetés és Kawhi Leonard úgy döntött, hogy marad a csapatnál. Jelenleg dolgoznak az új szerződése részletein, miután a régiből kilépett, de Leonard elkötelezte magát a Clippers mellett, a csapat pedig annak ellenére is megad neki nagyjából mindent, hogy a játékos az ACL-sérülése miatt hosszú ideig nem játszhat.

Cserélt egymással a Milwaukee Bucks és a Memphis Grizzlies, a bajnok megszerezte Grayson Allent Sam Merrill játékjogáért és két későbbi második körös draftpickért - Allen feladata talán Bryn Forbes pótlása lehet, aki visszautasította az opcióját és korlátlan szabadügynök lett.

Vannak hírek a Los Angeles Lakersnél is, a csapat ugyanis megoldotta az egyik legfontosabb feladatát, hosszabbított Frank Vogel vezetőedzővel. A tréner a hároméves kontraktusa utolsó szezonjába lép, ezért akartak vele már most megegyezni, ez pedig sikerült is, bár a szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, csak annyit, hogy hosszabbítottak.

Szintén a Lakershez kapcsolódik Dwight Howard nyilatkozata, aki egy év után visszatér az arany-lilákhoz. A rutinos center arra reagált, hogy sokan nyugdíjas csapatnak bélyegezték őket, hiszen rengeteg 30 év feletti, pályafutása csúcsán már túl lévő játékost kapartak össze ezen a nyáron, de Howard szerint ők nagyra értékelik egymást, bár tudják, hogy sokan alulértékelik őket, különösen Russell Westbrookot. Mint mondta, mindannyian okkal kerültek a Lakershez és "új életről" beszélt az esetükben - szerinte figyelniük kell a testükre, hogy egészségesek maradjanak és akkor olyan energiát visznek majd ki a pályára, amit nehéz lesz tartani az ellenfeleknek.

Az ESPN jelentette, hogy Steph Curryhez hasonlóan Kevin Durant is már most hosszabít: a Nets szupersztárja négy évre 198 millió dollárért fog aláírni jelenlegi csapatához, amint erre lehetősége lesz a szabályok szerint. A Brooklyn ezen felül egy évre megegyezett DeAndre' Bembryvel is, aki tavaly a Torontónál játszott, most pedig minimumért igazol a Netshez - a csapatnál a három sztár körül azért szépen épül a keret.

Az Atlanta Hawks amellett, hogy megegyezett Lou Williamsszel (a veterán hátvéd egy évre, öt millió dollárért marad a csapatnál, hiába próbálta meg megszerezni például a Miami Heat), öt évre 125 millió dollárért hosszabbított John Collinsszal és szintén öt évre, 207 millióért hosszabbított Trae Younggal is - ezeket azért említjük, mert a csapat mindet hivatalosan is bejelentette pénteken.

Az említett Heat két évre leigazolta a nyári ligában parádés teljesítményt nyújtó török centert, Omer Yurtsevent, a két szezon alatt 3,5 millió dollárt kereshet, de csak az első éve garantált jelenleg. Formális hír, de a Heat elvileg megegyezett Jimmy Butlerrel is a már korábban említett négy éves szerződésről, már csak annyi a kérdés, hogy pontosan mennyiről indul majd a kontraktus, de ez már nem megegyezés tárgya, attól függ, hogy pontosan mennyi lesz a fizetési sapka.

A New Orleans Pelicans három évre megtartotta Willy Hernangomezt, a szerződés harmadik éve csapatopciós. A pontos összeg még nem ismert, az biztos, hogy eddig a minimumot kapta.

A Chicago Bulls két évre megtartotta Javonte Greent.

Végül pedig említsük meg az olimpiai döntőt, amit a Team USA szoros, de összességében kontrollált meccsen nyert meg Franciaországgal szemben. Az összecsapás után Jrue Holiday azt mondta, hogy elképesztő nyara van, amit most már tényleg élvezhet is - NBA-bajnok lett, majd az ünneplésből utazott el Tokióba a válogatotthoz, ahol az olimpiai aranyat is megnyerte. Ő azt mondta, hogy a siker kulcsa a jó védekezésük volt, az egész tornán szigorúak voltak hátul, elöl pedig az idő előrehaladtával fejlődtek és rájöttek dolgokra. Draymond Green annyit tett hozzá, hogy számára különleges ez a siker, mert nagyon nehéz időket éltek meg és folyamatosan azzal szembesültek, hogy mindenki leírja őket - azt ők is látták, hogy a világ minden országa egyre jobb, de azt is, hogy Amerikában a média folyamatosan a bukásukat jósolta.

A franciák részéről Rudy Gobert a sok eladott labdát és kihagyott büntetőt sajnálta, szerinte amúgy is éppen elég nehéz játszani az amerikaiak ellen, így pedig szinte lehetetlen nyerni, míg Nando de Colo Kevin Durantet méltatta: szerinte foghatatlan volt az USA sztárja, mindegy volt, hogy kit tettek rá.

Durant egyébként harmadik olimpiai aranyát nyerte, ráadásul eddig a döntőkben kétszer dobott 30 pontot, most pedig 29-et, nem tudtak vele mit kezdeni most sem. Az amerikai média szerint KD minden idők legjobb Team USA-játékosa - most már övé a legtöbb pont az olimpiákon, amúgy is nyert már három aranyérmet, mindig ővolt a csapat legjobb pontszerzője, ezúttal 20,7-et átlagolt a tornán. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus