Hírmorzsák 2021-08-14 (10:00)

Jalen Suggs kihagyja a nyári liga hátralévő részét. Blake Griffin kedvezőbb ajánlatokat utasított vissza a Nets kedvéért. Lonzo Ball úgy érzi, hogy végre a saját játékát játszhatja a Bullsnál, DeMar DeRozan méltatta új csapattársát. Valószínűleg egy hátvéd kapja meg az utolsó helyet a Warriors keretében. Thanasis Antetokounmpo marad a Bucksban. Lance Stephenson próbál visszakerülni a ligába. Leandro Bolmaro valószínűleg megkezdheti az NBA-s pályafutását.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Jalen Suggs kézsérülést szenvedett a nyári ligában egy rossz esés következményeként, és azóta kiderült, hogy a bal kezén a hüvelykujja sérült meg. Suggs túl van egy MRI-n, ami megerősítette a sérülést, és a Magic úgy döntött, hogy elővigyázatosságból már nem is fog pályára lépni Las Vegasban a fiatal játékos.

Ugyancsak a nyári ligával kapcsolatos hír, hogy a továbbiakban nem Grant Gibbs irányítja a Thundert, mivel bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A helyét Kameron Woods veszi át a hátralévő meccsekre.

Blake Griffin elmondta, hogy könnyű volt számára meghozni azt a döntést, hogy marad a Netsben. Sok munka áll még előttük, semmit sem vehetnek készpénznek, de kedveli a csapatukat, az edzői stábot, és mindazt, amit összeraktak Brooklynban, úgyhogy hisz magukban. Tavaly nem érték el azt, amit akartak, és ezt nem foghatják csak a sérülésekre, más csapatoknál is voltak sérülések, úgyhogy befejezetlen ügyük van. Nagy dolgokat akarnak elérni, és ennek a részese akar lenni. Más csapatok is megkeresték őt, de több olyan játékossal is beszélt arról, hogy milyen az, ha az ember nem tud éveken keresztül egy helyen maradni, kikérte például Jeff Green véleményét erről, és arra jutott, hogy inkább marad. Voltak a minimumnál nagyobb ajánlatai is, ajánlottak neki nagyobb szerepet is máshol, de azt biztosan tudja, hogy milyen a helyzete, milyen a szerepe a Netsnél, és ezért ezt választotta a bizonytalan helyett, ráadásul az előző szezonjuk rossz szájízzel ért véget, és ezen is változtatni akarnak.

Lonzo Ball úgy érezte, hogy a Bulls mindenki másnál jobban akarja, míg ő a nyáron olyan helyre akart kerülni, ahol játszhatja a saját játékát, és Chicago pont ilyen. Örül annak, hogy ide került, izgalmas csapatot alkotnak, és képesek lehetnek meccseket nyerni. Úgy gondolja, hogy minden okkal történik, így az is, hogy a pályafutását itt folytathatja.

DeMar DeRozan is nyilatkozott, ő arról beszélt, hogy a Bulls keretében szinte mindenkinek van valamilyen teher a vállain. Nikola Vucsevicsről egyetemista kora óta tudja, hogy milyen típusú játékos, és hogy mennyire akar nyerni. Zach LaVine a nagyszínpadra akar eljutni, és nagy célokért akar küzdeni, nemcsak statisztikákat gyűjteni az alapszakaszban. Ő maga is mindig komoly terhet cipelt. Lonzo Ballról azt mondta el, hogy rengeteg potenciál lakozik benne, ugyanakkor soha korábban nem engedték meg neki, hogy az a játékos lehessen, aki ő valójában.

Bob Myers, a Warriors általános igazgatója Anthony Slaternek (The Athletic) mondta el, hogy szükégük lenne még egy labdás hátvédre, mert azon a poszon kicsit vékony a keret. A Warriorsnál Damion Lee szerződése vasárnapig csak 500,000 dollárig garantált, viszont várhatóan megtartják őt, de így is lesz egy helyük még a keretben. Myers azt is elmondta, hogy ezt valószínűleg csak az edzőtábor végén töltik fel, meg szeretnék adni többeknek is a lehetőséget, hogy megharcoljanak érte, például Mychal Mulderner és Gary Payton II-nek is.

Thanasis Antetokounmpo marad a Milwaukee Bucks játékosa, miután új szerződést kapott a csapattól. Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy kétéves megállapodást írt alá a görög kosaras. Jon Horst GM kiemelte, hogy Thanasis Antetokounmpo fontos része a csapatnak, aki minden egyes percben energiát visz a pályára, amikor lehetőséget kap.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) jelentette, hogy Lance Stephenson próbál visszatérni az NBA-be és ezért privát edzést tart Las Vegasban. A hírek szerint a Milwaukee Bucks, a Denver Nuggets, a Philadelphia 76ers és a Brooklyn Nets képviselői közül is lehetnek megfigyelők az eseményen.

Leandro Bolmaro az Eurohoops értesülései szerint valószínűleg megkezdheti az NBA-s pályafutását, várhatóan a Timberwolves és a Barcelona hamarosan megegyezhet a játékos kivásárlásáról.

Több kisebb szerződéskötés is történt az elmúlt nap során, szemezgessünk ezekből. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az idei draft 46. helyén elkelő Dalano Banton két évre, 2,5 millió dollárért írt alá a Raptorsnál. A draft 38. helyén kiválasztott Ayo Dosunmu kétéves, garantált szerződést kapott a Bullstól, 2,5 millió dollárért írt alá. Devon Dotson aláírta a minősítő ajánlatát a Bullsnál, így ő two-way szerződésen marad a csapatnál. A Mavericks Eugene Omoruyival kötött two-way megállapodást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus