Hírmorzsák 2021-08-16 (15:30)

Kemény védekezést vár hátvédjeitől Chauncey Billups Portlandben. Kawhi Leonard kihagyását 9-10 hónapra becsülik, van rá esély, hogy a következő playoff előtt visszatér. A Memphis továbbcserélheti a Beverley-Rondo-Oturu triót. Udonis Haslem Omer Yürtsevennel is foglalkozik. Cameron Thomas szerint választ ad a kétkedőknek.

Arról már beszámoltunk, hogy a Clippers egy nagyobb és talán váratlan cserét eszközölt, melyben elküldte Daniel Oturut, Patrick Beverley-t és Rajon Rondót is, megszerezte viszont Eric Bledsoe-t. Adrian Wojnarowski annyit tett hozzá, hogy a Grizzllies alapvetően nem szeretné megtartani a három lejáró szerződést, nyitott arra, hogy további üzletekben elboltolja a játékosokat - Beverley és Rondo alighanem szeretne komolyabb célokkal bíró gárdákhoz kerülni.

A Clippersnél egyébként Kawhi Leonard egészségi állapota a fő kérdés, a csapat vezére ugyanis lábadozik az ACL-szakadása után és egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza, de az alapszakasz nagy részét nélküle kell lehoznia a Los Angelesnek. Egy neves szakorvos, Alan Beyer szerint "tartható" az, hogy még a következő rájátszás előtt visszatérjen Leonard, de ő 9-10 hónapos kihagyással számolna, semmiképp sem erőltetné a minél előbbi játékot. 

Szintén a Clippershez kapcsolódik, hogy Nic Batum kétéves szerződése végül csak 6,5 millió dollárról szól, amelynek második évét egy 3,3 milliós játékosopció jelenti.

A nyári liga egyik legnagyobb sztárja eddig Cameron Thomas, a Brooklyn Nets 1/27-es választottja, aki meccsről meccsre egyre nagyobb dolgokat művel - ma hajnalban például 36 ponttal és clutch kosárral vezette győzelemre csapatát. A fiatal játékos elmondta, hogy egyre jobban felveszi a ritmust és bár leginkább a játék tempóját kell megszoknia, de egyre inkább ráérez erre - a pontszerzési képességeit sokan megkérdőjelezték, szerinte ezen a nyáron választ adott ezeknek a kétkedőknek.

A Miami Heat hivatalosan is bejelentette, hogy további egy évre fizetést ad Udonis Haslemnek, mint játékos - a veterán magasember maradását már napok óta tudni, de most a csapat is megerősítette, ez lesz Haslem 19. szezonja. A veterán egyébként ott van a csapattal a nyári ligában és külön foglalkozik a Miami fiatal, ígéretes, de még nagyon nyeres török centerével, Omer Yürtsevennel, aki elmondta, hogy sokat segített neki Haslem az edzők mellett - neki még mindig minden meccs közben alkalmazkodnia kell az adott helyzetekhez, nem megy neki könnyen a beilleszkedés

Chauncey Billups, a Portland Trail Blazers új vezetőedzője kijelentette, hogy a csapat legnagyobb gondja a védekezés keménysége volt eddig, de ezen változtatni fog - úgy fogalmazott, hogy többé már "nem lesz opcionális a kemény védekezés", mert erre van szükségük ahhoz, hogy szintet lépjenek. Mint mondta, a kulcs a hátvédsornál van: lehet három hátvéddel is játszani, a mai NBA-ben ez eredményes lehet, de csak és kizárólag akkor, ha mindhárom játékos kihajtja magát védekezésben, különben nem működik. Mint mondta, nem kérdés, hogy ez már most is komoly probléma a Blazersnél, márpedig jelenleg a Lillard-McCollum-Powell trióval tudnak kezdeni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus