Hírmorzsák 2021-08-20 (9:15)

Terry Rozier négy évre, 97 millió dollárért marad Charlotte-ban. LeBron James kicsit megsértődött, mert senki sem szavazott rá, mint az NBA legjobbja. Hamidou Diallo két évre 10 millióért a Detroité. Kevin Durant le akarja dönteni a kannabisszal kapcsolatos sztereotípiákat. Jason Terry a G League-ben lesz edző. Aktív WNBA-játékost szerződtetett edzői stábjába a Dallas. Karl-Anthony Towns és D'Angelo Russell motivált, mert szerintük legalább olyan jók, mint a tavaly nagyon sikeres Nikola Jokics és Devin Booker. A Denver nagyon elégedett az újonc Nah'Shon Hylanddel.

Terry Rozier négy évre 97 millió dollárért hosszabbít a Charlotte Hornets csapatával - jelentették az ESPN forrásai. A korábbi bostoni irányító tavaly 20,4 pontos karriercsúcsot átlagolt Charlotte-ban, de gólpasszban, lepattanóval és labdaszerzésben is a legjobbjait hozta - a csapatnál őt és Gordon Haywardot akarják "veteránnak" a sok fiatal tehetség köré.

Az ESPN tíz NBA-scoutot és vezetőt szavaztatott meg arról, hogy ki a liga legjobb játékosa - a szavazás végül 5-5 arányban döntetlennel zárult Giannis Antetokounmpo és Kevin Durant között. LeBron James eléggé magára vette, hogy egyetlen szavazatot sem kapott - először azt tweetelte, hogy akkor ő most "superwashed", utána pedig azt, hogy köszöni, ennél több "tüzelésre" nincs szüksége az új szezon előtt. Két éve egyébként hasonló volt a helyzet, amikor James sérülése miatt a Lakers lemaradt a rájátszásról, akkor húsz szavazatból nem kapott egyet sem, míg Kawhi Leonard 12-t, Giannis Antetokounmpo hatot és James Harden kettőt.

Az említett Durant érdekes projektbe fogott, ugyanis a kannabiszt áruló (illetve nem pontosan áruló, de ennek plaformot biztosító) Weedmappel között szponzori megállapodást. A Nets sztárja szerint ő azt akarja elérni, hogy megdőljenek a kannabisszal kapcsolatos sztereotípiák, legalább az élsportolók esetében. Ő egyébként korábban is hangos szószólója volt az ügynek és támogatott hasonló üzleteket.

Az ESPN forrásai szerint Hamidou Diallo két évre 10,4 millió dollárért marad a Detroit Pistons játékosa - a klubnál elégedettek a szezon közben, az OKC-től érkező fiatallal. Ezzel a szerződéssel viszont már 16 játékosuk van a keretben, tehát valakitől meg kell válniuk.

A Dallasszal 2011-ben bajnoki címet nyerő Jason Terry a G League-ben lehet edző - állítólag most véglegesíti a szerződését a Denver Nuggets fiókcsapatával, a Grand Rapids Golddal. Terry volt már segéd-GM a Texas Legendsnél (G League), míg tavaly a University of Arizona segédedzőjeként dolgozott.

Szintén a Denverhez kapcsolódik, hogy nagyon elégedettek az újonc Nah'Shon Hylanddel - az 1/26-os újonc 20 pontot átlagolt a nyári ligában és olyan játékkal jelentkezett, ami a szakmai stáb szerint azonnal "lefordítható" az NBA-re, így rögtön hasznos tagja tud lenni a keretnek. A csapatnál egyébként biztosak benne, hogy Michael Porter Jr.-t hosszú távra magukhoz tudják majd láncolni - igaz, egyelőre nem sikerült még hosszabbítaniuk vele.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Chris Finch arról beszélt, hogy Karl-Anthony Towns és D'Angelo Russell nagyon motivált az új szezon előtt. A tréner szerint mindkét játékos kész "élete legjobb offszezonját" összerakni, mert látják, hogy kortársaik, Devin Booker és Nikola Jokics már hol tartanak - bajnoki döntő, MVP-cím, itt az idő, hogy ők is elérjenek valamit. Finch szerint Towns és Russell úgy érzi, hogy ők is legalább olyan jók, mint az említettek, úgyhogy készek bármit megtenni azért, hogy hasonló sikereket érjenek el.

Végül pedig a Dallas stábja maradt, amelybe bekerült Kristi Toliver. A csapat állítólag mindenképpen keresett egy női segédedzőt Jason Kidd mellé, ez lett Toliver, aki a Washington Wizardsnál már dolgozott - az érdekesség az, hogy közben ő továbbra is aktívan játszik a WNBA-ben.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus