Hírmorzsák 2021-08-25 (11:45)

Nerlens Noel beperli korábbi ügynökségét. Jared Dudley edzőnek áll a Mavericksnél. Mike Budenholzer új szerződést kapott a Buckstól. Paul Millsap a veteránminimumnál többért szeretne aláírni valahol. A Kings nem biztos, hogy csinálna egy De’Aaron Fox és Ben Simmons köré épülő cserét. Michael Carter-Williams lemarad a szezon elejéről. Dwayne Bacon „csak” edzőtábor-meghívót kapott a Knickstől.

Brian Windhorst (ESPN) számolt be arról, hogy Nerlens Noel beperli Rich Pault, illetve a Klutch Sports játékosügynökséget, amiért 58 millió dollárnyi fizetéstől esett el miattuk. Az ügynökség 2017 és 2020 között képviselte Noelt, és Paul a felfogadását követően azt tanácsolta a játékosnak, hogy utasítsa vissza a Dallas Mavericks 4 éves, 70 millió dolláros hosszabbítási ajánlatát, és helyette írjon alá egy 1 éves szerződést, hogy a következő nyáron korlátlan szabadügynök legyen, és akkor egy ennél is kedvezőbb megállapodást harcolhat ki neki. Noel szerint ezen a nyáron aztán nem kezelték prioritásként az ő szerződésének az elrendezését az ügynökségnél, és miután a Thundernél lehúzott két szezont, velük sem haladtak egy új megállapodás megkötésével, hiába mondták ezt neki. Noel tavaly azt követően szakított az ügynökséggel, hogy aláírt a Knickshez – mivel ezt a szerződést még úgy írta alá, hogy papíron képviselte a Klutch Sports, ezért Noelnek 200,000 dollárt kellett volna nekik fizetnie, de ezt nem tette meg, így az ügynökség panaszt tett az NBA-nél. A játékos azt követően vitte jogi útra az ügyét, hogy az ügynökség jelezte a ligának a sérelmét.

Jared Dudley Twitteren jelentette be, hogy elfogadott egy segédedzői posztot Jason Kidd stábjában a Dallas Mavericksnél, ami azt is jelenti, hogy befejezte játékosként a pályafutását. Dudley köszönetet mondott a Los Angeles Lakersnek, LeBron Jamesnek és Anthony Davisnek, hogy hozzásegítették őt egy bajnoki címhez a pályafutása végén, mielőtt egy új fejezett kezdődött az életében. Hosszú ideje készült már erre, sokakkal folytatott mély beszélgetéseket az elmúlt évek folyamán, amik hatással voltak rá. Dudley név szerint említette itt Steve Nasht, George Hillt, Shaquille O’Nealt, LeBron Jamest, Devin Bookert, Bradley Bealt, Anthony Davist és Giannis Antetokounmpót is.

A Milwaukee Bucks a 2024/25-ös idény végéig meghosszabbította Mike Budenholzer szerződését – erről itt írtunk részletesebben.

Jake Fischer (Bleacher Report) értesülései szerint Paul Millsap arra vár, hogy a veterénminimumnál nagyobb szerződést kapjon valahol. Leginkább a Golden State Warriors, az Atlanta Hawks, a New Orleans Pelicans, a Philadelphia 76ers és a Minnesota Timberwolves érdeklődéséről lehet hallani, de a Denver Nuggets is vissza tudná igazolni őt körülbelül 3,5 millió dollárért, amivel a luxusadós határ alatt maradnának, de Millsap inkább valahol az adófizető csapatok MLE-je, 5,9 millió dollár körül szeretne kapni. Egy nem megnevezett GM szerint biztosra akar menni, hogy ahová igazol, legalább 3. opcióként számolnak vele két magasemberes felállásban, vagy állandó alacsony szerkezetes cserecenterként. Egy másik ligában dolgozó szakember pedig azt mondta el, hogy nem lenne az sem meglepő, ha csak szezon közben kelne el, elvégre Millsapnek nem kell sietnie, nem lesz több pénzük rá a csapatoknak, viszont ha valahol sérülés történik, ott akár nagyobb szerepet is kaphat.

Paolo Uggetti (The Ringer) annak a lehetőségét vizsgálta, hogy mennyire lenne reális egy De’Aaron Fox és Ben Simmons köré épülő csere. Mint ismert, a Kingsnél elég nagy a tömörülés hátvédposztokon, Fox mellett Tyrese Haliburton, Davion Mitchell és Buddy Hield is a keret tagja, Simmons viszont javíthatna ezen a helyzeten, illetve a Kings nem annyira acélos védekezésén is. Egy ligában dolgozó forrás ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Kings vezetőit visszatarthatja az egy cserétől, hogy Fox esetében tudják, hogy mire számítsanak, míg Simmons esetében nem annyira, és egy olyan kisebb piacú csapatnál, mint amilyenek ők, nagyon sokat jelent az, ha egy sztárjátékos elköteleződött az irányukba, márpedig Fox esetében ez így van.

Michael Carter-Williams lemarad a következő idény elejéről, miután megműtötték a nyár folyamán. A játékosnak a bokájával adódtak gondok, ahonnan csonttöredékeket kellett eltávolítani, illetve a szalagjait is rendbe kellett hozni. Az Orlando Magic játékosa várhatóan teljesen felépül a műtétet követően, ugyanakkor a visszatérésének az ideje egyelőre nem ismert.

Marc Berman (New York Post) számolt be arról, hogy a Magictől távozó Dwayne Bacon végül csak Exhibit 10 megállapodást írhatott alá a New York Knicksnél, gyakorlatilag az edzőtáborra hívták meg. Amikor először napvilágot látott, hogy náluk folytatja, mindenki azt gondolta, hogy fix helye lesz a 15 fős keretben, most viszont úgy tűnik, hogy meg kell azért küzdenie, valószínűleg közte és Luca Vildoza között dőlhet el, hogy ki lesz a 15. ember a keretben.

Haywood Highsmith az előző hónapban írt alá az olasz Vanoli Cremona csapatával, de úgy döntött, hogy a Philadelphia 76ers kedvéért máris aktiválja az NBA-kilépési záradékát és elfogadta a meghívást az edzőtáborukba. A 76ersnél 15 játékosnak van már garantált szerződése, viszont így az övék lesz a G Ligás játékjoga. Highsmith a 2018/19-es idényben már megfordult Philadelphiában, akkor two-way szerződésű játékosként 5 meccsen pályára is lépett az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus