Hírmorzsák 2021-08-28 (7:45)

Jaxson Hayes összetűzésbe került a rendőrökkel, letartóztatták - és a nyakára térdeltek, sokkolót használtak vizsgálat indult az ügyben, videón mutatjuk az esetet. Lauri Markkanen a Cavsnél, Kevin Love-val dolgoznak a kivásárláson, de egyelőre nincs közel a megegyezés - a Nets máris érdeklődik. A Brooklyn Isaiah Hartensteint is nézegeti, kiteheti Alize Johnsont, vagy DeAndre Jordant. Julius Randle a stabilitásra szavazott a pénz helyett, New Yorkban akart maradni. Minden csapat minden alkalmazottjának kötelező a koronavírus elleni védőoltás. A Bucks és a Sixers is vitte volna JaMychal Greent. A Philly kitette a keretéből Anthony Tollivert.

Arról már tegnap délután beszámoltunk, hogy Lauri Markkanen a Cleveland Cavaliersnél folytatja - a Cavs és a Bulls cseréjébe a Portland Trail Blazers is beszállt, ők Larry Nance Jr.-ral erősítettek, míg a Chicago Derrick Jones Jr.-t szerezte meg.

A hír után felmerült, hogy Kevin Love-nak végképp nincs már jövője Clevelandben és a New York Post információi szerint a Brooklyn Nets rögtön elő is került, mint érdeklődő. Love-nak még mindig van két éve és 60 millió dollárja a jelenlegi szerződéséből, a posztján viszont ott lesz Markkanen, a nagy pénzért szerződtetett Jarrett Allen, valamint az 1/3-as Evan Mobley, Love-nak abszolút nincs helye - dolgoznak is egy kivásárláson, de egyelőre nincs közel a megegyezés, erről számolnak be a helyi médiumok.

Szintén a Netshez kapcsolódik, hogy állítólag Love-nál jobban érdekli a csapatot Isaiah Hartenstein, aki most korlátlan szabadügynök és a Brooklyn szívesen a soraiban tudná. Ehhez viszont ki kellene tenni valakit a keretből és a hírek szerint vagy a nem garantált szerződéssel rendelkező Alize Johnson lehet az áldozat, vagy DeAndre Jordan, aki a szezon lényegi részében már nem is volt a rotáció tagja - őt ki kell vásárolni, de ezt megoldja a klub, ha lesz értelme.

Előkerült egy rendőrségi testkamerás videó a pénteki nap folyamán, amely Jaxson Hayes letartóztatását örökítette meg. A New Orleans Pelicans centere Los Angelesben volt a barátnőjével, aki üzeneteket küldött az unokatestvérének arról, hogy Hayes erőszakossá vált, az unokatestvér pedig hívta a 911-et. Amikor a rendőrök odaértek, megkérdezték, hogy mi történik, amire a játékos azt válaszolta, hogy semmi, veszekednek - a rendőrök be akartak menni a házba, amit Hayes nem nagyon akart engedni és ott szakadt el nála a cérna, amikor őt viszont nem engedték vissza. Itt a falnak lökött egy rendőrt, amely után gyorsan történtek az események.

Hayest leteperték, az egyik rendőr a nyakára tette a térdét, a játékos elmondta, hogy nem kap levegőt, így ez nem tartott tovább pár másodpercnél - közben figyelmeztették, hogy ha ellenáll, akkor használni fogják a sokkolót. Ezt meg is tették, méghozzá kétszer, Hayes ekkor mondta, hogy már nem áll ellen. Ezt követően elvitték, kórházba, majd egy cellába került.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, mert sem a nyakra térdelés (még ha ezt nem is lehet George Floyd tavalyi esetéhez hasonlítani), sem a sokkolóval mellkasra célzás nem fér bele, nem szabályszerű.

Videón az eset:

Julius Randle aláírt egy négy évről és 117 millió dollárról szóló szerződéshosszabbítást a New York Knicksszel, pedig tudta, hogy ha egy évet vár, akkor valószínűleg több pénzt kereshetett volna. Az erőcsatár erről azt mondta, hogy a pénz egy dolog, őt most az érdekelte, hogy stabil legyen az élete - New York városa, a csapata és a családja szempontjából is, itt akart maradni hosszabb távon, ez volt neki a lényeg. Mint mondta, már akkor is ez volt a célja, amikor két évvel ezelőtt aláírt a Knickshez, hosszú távra tervezett és most lehetősége volt erre, úgyhogy örült neki - élvezi a játékot ennél a klubnál, tetszik neki a közeg, segíteni akar szabadügynökök meggyőzésében és felépíteni egy igazán jó csapatot. "Nem hiszem, hogy van ennél jobb hely a bajnoki címhez" - fogalmazott.

Az NBA értesítést küldött a csapatoknak, hogy minden egyes alkalmazottjuknak be kell magukat oltatni, ha a mérkőzések során dolgozni akar - pontosabban, aki "tizenöt lábnál közelebb kerül egy játékoshoz, vagy játékvezetőhöz", tehát a háttérben dolgozók is érintettek. Ugyanez érvényes egyébként minden televíziós szakértőre, vagy fotósra, bárkire, aki ott lesz a meccseken - kivéve a játékosokat, legalábbis erre nem tér ki az értesítés. A játékosok beoltottsága valamiért kényes téma a ligában, jelenleg egyeztetések folynak a szakszervezettel ezzel kapcsolatban.

Mike Singer (Denver Post) úgy tudja, hogy élénk érdeklődés volt JaMychal Green iránt az offszezon során - a Minnesota, a New Orleans, a Milwaukee, a Philadelphia és a San Antonio is fontolgatta a leigazolását. A Wolves odáig ment, hogy már egy sign-and-trade-en gondolkodott Greenért, aki végül két évre, 17 millió dollárért újra aláírt a Nuggetshez.

A Philadelphia 76ers kitette a keretéből Anthony Tollivert, akinek így nem "aktiválódott" a szerződése, nem vált garantálttá. A Phillynél 14 játékos van jelenleg rosteren, most leigazolják two-way szerződéssel Grant Rillert és egy tíznapost adnak Haywood Highsmith-nek, de egy fix helyük még így is maradt - viszont még nem igazolták le a második körben húzott újoncukat, Charles Bassey-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus