Hírmorzsák 2021-09-05 (9:45)

Goran Dragic és a Raptors eddig nem tárgyaltak a kivásárlásról. Chandler Hutchisont szabadlistára tette a Spurs. Cam Reddish helye továbbra sem biztos a Hawksnál. Monta Ellis és Gerald Green a Rocketsnél járt edzésen. A Jazznél kisebb terhelést kaphatnak a következő szezonban a kulcsemberek. Tyson Chandler mentorálja Moses Brownt. Ömer Yurtseven úgy gondolja, hogy a festékbeli jelenlétére már most is tudna támaszkodni a Heat.

Jordan Schultz (ESPN) információi szerint Goran Dragic és a Toronto Raptors között eddig szóba sem került, hogy esetleg kivásárolnák a játékost a szerződéséből, így minden bizonnyal a Raptors játékosaként kezdi meg az idényt a szlovén irányító.

Fred Katz (The Athletic) számolt be arról, hogy Chandler Hutchisont szabadlistára tette a San Antonio Spurs. A játékos abban az ötcsapatos cserében került a Washington Wizardstól a Spurshöz, amiben Russell Westbrook és Spencer Dinwiddie is csapatot váltott. Hutchisonnak a következő szezonra 4 millió dollár értékű garantált szerződése volt, illetve 2022 nyarán jogosult lett volna egy 5,3 milliós QO-ra.

Chris Kirschner (The Athletic) az Atlanta Hawks háza tájáról adott helyzetjelentést. Cam Reddisht továbbra is jó eséllyel el fogják cserélni, ugyanakkor nem fognak sietni ezzel, és az is elképzelhető, hogy harmadik csapatként beszállnának egy olyan cserébe, amiben a Philadelphia 76ers elboltolja Ben Simmonst, már amennyiben valódi értéket kapnának érte vissza. Kevin Huerterrel tárgyalnak az idő előtti hosszabbításról, de a várakozások szerint a megegyezés csak valamikor közvetlenül a szezon kezdete előtt születhet meg, és nem lenne meglepő, ha végül össze sem jönne és Huerter korlátozott szabadügynök lenne jövő nyáron. Mielőtt hosszabbítottak volna John Collinsszal, egyetlen tényleges sign-and-trade ajánlatot sem kaptak, és meglehet, hogy csak maga ellen licitált a Hawks, ugyanakkor a csapatnál boldogok amiatt, hogy sikerült lekötni a játékost.

Anthony Lamb elfogadta a Houston Rockets minősítő ajánlatát, így a következő szezon során is ő lesz a texasiak egyik two-way szerződésű játékosa. A Rockets ezzel a megállapodással készen is áll az edzőtáborra, Lamb a 20. játékos, aki valamilyen szerződésen van náluk. Éppen emiatt is érdekes, hogy Monta Ellis a Dallas Mavericks után náluk is edzésen járt, de a hét folyamán Gerald Greennek is biztosítottak lehetőséget arra, hogy megmutathassa magát. Rahat Huq (Houston Chronicle) információi szerint nem lenne meglepő, ha Danuel House-t elcserélnék előbb-utóbb, mivel ő nem szerepel a Rockets távlati terveiben, és abban bíznak, hogy egy kései első köröst kaphatnak érte.

A Utah Jazz beatwritere, Sarah Todd információi szerint a csapatnál a következő szezonban Quin Snyder filozófiát válthat, várhatóan nem fog olyan nagy terheket tenni a rotációs játékosaira, mint az elmúlt idény során. A váltás hátterében az állhat, hogy tavaly hiába szerezték meg az elsőkiemelést, a rájátszás során sok sérülés hátráltatta őket, így ott nem tudtak komolyabb eredményt elérni.

Moses Brown jó kezekbe került a Dallas Mavericksnél, ugyanis Tyson Chandler kezdte el mentorálni a fiatal centert. Chandler leginkább abban próbál neki segíteni, hogy ráérezzen az apró dolgokra, a játék nüanszaira.

A Miami Heat tehetséges centere, Ömer Yurtseven úgy gondolja, hogy a festékbeli jelenlétére már most is tudna támaszkodni a csapata. Véleménye szerint ehhez hozzásegítheti, hogy jól védi a kettő-kettőket és jól is lepattanózik, míg támadásban bentről és kintről is képes veszélyeztetni. Nagyon motiválta, hogy csapata nem hívta le az opcióját, ezért még inkább meg akarta mutatni magát a nyári ligában. Ott Yurtseven 5 meccs alatt 22,4 pontot, 11,2 lepattanót és 2,4 blokkolt dobást átlagolt, és ezt követően a Heat kétéves szerződést adott neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus