Hírmorzsák 2021-09-09 (10:00)

A Cavaliers leigazolta Kevin Pangost. E’Twaun Moore a Magicben folytatja. Luke Kornet a Celtics edzőtáborában bizonyíthat – egyre több hely kel el a csapatok edzőtáboraiban. A Trail Blazers fontolgatja Michael Beasley és Patrick Patterson meghívását. James Ennis és Isaiah Hartenstein iránt is több csapat érdeklődik. Több Euroligás csapat is leigazolná Matt Thomast, ha nem kerül be a Bulls keretébe. Ty-Shon Alexander Bolognában folytatja.

Bobby Marks (ESPN) számolt be róla, hogy a Cleveland Cavaliers leigazolta Kevin Pangost. Az előző idényt a Zenit Szentpétervárnál töltő 28 éves irányító 2 évre 3,5 millió dollárért írt alá, és a szerződése első éve teljesen garantált.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy E’Twaun Moore 1 évre a veteránminimumért aláírt az Orlando Magichez. Moore az elmúlt idényt a döntőig menetelő Phoenix Sunsnál töltötte, és ugyan nem kapott sok szerepet, Monty Williams edző és több játékostárs is dicsérte a vezetői képességeit, valószínűleg a Magic is azért csapott le rá, hogy biztosítson némi veterán jelenlétet az öltözőben.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy Chandler Hutchison a Phoenix Suns játékosaként folytatja, azóta pedig az is kiderült, hogy two-way megállapodást írt alá.

Egyre több edzőtábormeghívót osztanak ki a csapatok, szemezgessünk ezekből. Az előző szezont Bostonban befejező Luke Kornet a Celtics edzőtáborában bizonyíthat, ahol Jabari Parker és Juwan Morgan lehet a két legnagyobb riválisa azért, hogy megkaparintsa az utolsó garantált helyet a csapat keretében. Parker szintén a Celticsnél játszott már tavaly is, míg Morgan azt követően kapott tegnap meghívót az edzőtáborba, hogy az előző szezont a Utah Jazznél töltötte.

A Sacramento Kings Emanuel Terry számára biztosít bizonyítási lehetőséget, aki a 2018/19-es idényben összesen 3 meccsen már pályára lépett az NBA-ben a Phoenix Suns és a Miami Heat színeiben, és a közelmúltban a Kings nyári ligás csapatában szerepelt. A Los Angeles Clippers Moses Wrightnak ad Exhibit 10 szerződést, aki nem kelt el az idei drafton, majd a New Orleans Pelicans nyári ligás csapatában szerepelhetett. Tyler Cook a Chicago Bullsnál próbálhat meg kiharcolni egy helyet magának, miután az előző szezonban 32 meccsen pályára lépett a Brooklyn Nets és a Detroit Pistons játékosaként.

A Cleveland Cavaliers nyári ligás csapatában is lehetőséget kapó Tre Scott a „nagyok” között is próbálkozhat, míg RJ Nembhard annak ellenére a Cavaliers edzőtáborában szerepelhet, hogy korábban azt lehetett feltételezni, hogy a Miami Heathez megy. Várhatóan Mitch Ballock is Clevelandben fog kikötni. Malcolm Hill a New Orleans Pelicanstól kapott meghívást, de nem indul jó esélyekkel, mert náluk már most is 15 játékos rendelkezik garantált szerződéssel, illetve ellőtték már mindkét two-way helyüket is. Az Orlando Magic 3 játékost is meghívott az edzőtáborába, Jeff Dowtin, Hassani Gravett és Jon Teske is lehetőséget kap tőlük.

Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint mutatkozik arra esély, hogy Michael Beasley meghívást kapjon a Portland Trail Blazers edzőtáborába, miután szerepelt a csapat nyári ligás együttesében. A csapatnál Patrick Patterson is kiszemelt, és arról is lehet hallani, hogy James Ennis iránt érdeklődnek – utóbbi játékosról a Chicago Bulls is gondolkodik, de a Los Angeles Lakers és az Orlando Magic is mutat némi érdeklődést az irányába. Isaiah Hartenstein leigazolása is felvetődött Portlandben, iránta a Los Angeles Clippers érdeklődik még. A Trail Blazers keretében még két szabad hely van, és nem garantált szerződésekkel már leigazolták Dennis Smith Jr. és Marquese Chriss kettősét, akik szintén ezekre a helyekre pályáznak.

Spanyol lapértesülések szerint több Euroligás csapat is komoly érdeklődést mutatott Matt Thomas irányába, mielőtt aláírt volna egy nem garantált szerződést a Chicago Bullsnál, és amennyiben nem tud magának kiharcolni egy helyet a csapat keretében, akkor előfordulhat, hogy visszatér Európába. Thomas 2017 és 2019 között Spanyolországban játszott, most pedig a CSZKA Moszkva érdeklődésről hallani.

A Virtus Bologna megtalálta Nico Mannion átmeneti pótlását, a Phoenix Suns egyik tavalyi two-way szerződésű játékosát, Ty-Shon Alexandert szerződtették. Mint ismert, Mannion egy bélfertőzés miatt dőlt ki, Anthony Slater (The Athletic) pedig arról számolt be, hogy már egyre jobban van, közel 8 kilót visszaszedett már abból a súlyból, amit leadott a betegsége következményeként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus