Hírmorzsák 2021-09-16 (10:00)

A Grizzlies két ügyletet is lezárt, Marc Gasol szabadlistára, Juancho Hernangomez Bostonba került. Isaiah Thomas nem igazol Oroszországba, Noah Vonleh Kínába tart. A Detroit Pistons rendes szerződést csinálhat Luka Garza two-way megállapodásából. Új segédedző a Hornetsnél és a Trail Blazersnél is. Nikola Mirotic-nak csak az hiányzik az NBA-ből, hogy nem játszhat a legjobbak ellen. Carmelo Anthony szívesen maradt volna Portlandben. Új kommentátora van a Bucksnak.

Több ügylet is hivatalossá vált az elmúlt nap során. A várakozásoknak megfelelően elváltak Marc Gasol és a Memphis Grizzlies útjai, a csapat szabadlistára tette régi-új centerét. Eddig arról lehetett hallani, hogy Gasol hazatér a spanyol másodosztályú Girona csapatához, viszont katalán lapértesülések arról számoltak be, hogy még nem döntött a jövőjével kapcsolatban.

Ugyancsak a Grizzlieshez kötődő hír, hogy átment az a csere, amiben Juancho Hernangomez a Boston Celticshez került, míg Kris Dunn, Carsen Edwards és egy 2026-os második körös ment Memphisbe – a megállapodásról már korábban megegyeztek a csapatok, de Dunn szerződését másik játékosával együtt eddig nem lehetett mozdítani.

Isaiah Thomas ügynöke, Brandon Lee Twitteren cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy ügyfele a CSZKA Moszkvához szerződne, a játékos célja továbbra is az, hogy az NBA-ben találjon magának csapatot, és ezt el is fogja érni.

Egy másik NBA-veterán minden bizonnyal elhagyja az Egyesült Államokat, Noah Vonleh valószínűleg Kínába igazol a Sanghaj Sharks csapatához. Sokáig úgy nézett ki, hogy a pandémia miatt Kínában nem szerepelhetnek légiósok a következő idényben, viszont végül az egész szezont egy buborékban fogják lejátszani, így engedélyezték a külföldi játékosok szerződtetését is. A Sharks már be is jelentette a korábban Memphisben és Denverben megforduló Jamaal Franklin leigazolását, és nagy valószínűséggel Jimmer Fredette is visszatér a csapathoz.

A Cleveland Cavaliersnél két kisebb játékosmozgás is történt: a nem garantált szerződésű Tre Scott szabadlistára került tőlük, míg Brodric Thomas two-way megállapodást írhatott alá. Thomas az előző szezont a Cavaliersnél fejezte be, és elfogadta a two-way minősített ajánlatot.

Ian Begley (SNYtv) értesülései szerint elképzelhető, hogy a Detroit Pistons rendes szerződést csinál Luka Garza two-way megállapodásából, miután a fiatal center nagyon jó benyomást tett rájuk a nyári ligában. Garza az 52. helyen kelt el az idei drafton, a nyári ligában pedig 15 pontot és 9,6 lepattanót átlagolt. A Pistons ezzel a lépéssel felszabadíthatná az egyik two-way helyét is, amit a későbbiekben fel tudnának használni.

A Charlotte Hornets edzői stábjához csatlakozik Norm Richardson, aki korábban főleg a G Ligában töltött be segédedzői posztokat. A Portland Trail Blazers is segédedzőt igazolt, hozzájuk az a Matt Brase csatlakozik, aki korábban 2018 és 2020 között Mike D’Antoni mellett dolgozott Houstonban.

Nikola Mirotic arról mesélt, hogy egyedül az hiányzik neki az NBA-ből, hogy ott a legjobbak ellen játszhatott. Felejthetetlen élmény Kevin Durant, James Harden, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo és LeBron James ellen kosárlabdázni, és fantasztikus élmény volt számára, hogy csapattársa lehetett Anthony Davis, Antetokounmpo, Jimmy Butler és Derrick Rose is. Mindig ezek ellen a játékosok ellen szeretne játszani, ezen kívül viszont semmi más nem hiányzik neki a ligából.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) podcastjében Carmelo Anthony vendégeskedett, aki elmondta, hogy szeretett volna visszatérni a következő szezonra is a Portland Trail Blazershez, ugyanakkor a csapat vezetői nem keresték ezzel kapcsolatban. Ekkor futott be LeBron James megkeresése, és ezt követően írt alá a Los Angeles Lakershez. Más csapatok is keresték őt, így a New York Knicks is, és megígérte a fiának, hogy amikor elkezdi a középiskolát, ott lesz mellette New Yorkban. A Philadelphia 76ers és a New Orleans Pelicans is mutatott érdeklődést iránta, és jó érzéssel töltötte el, hogy most több csapat is szerette volna őt, míg nem is olyan régen még otthon ült és senkinek sem kellett.

A végére a Milwaukee Bucks maradt, akiknek a televíziós stábjához Lisa Byington csatlakozik play-by-play kommentátorként, ezzel ő lett az első nő, aki a 4 nagy amerikai sportliga valamelyikében teljes időben betöltheti ezt a munkakört. Az új kommentátor Jim Paschke helyét veszi át, aki 35 éven keresztül közvetítette a Bucks mérkőzéseit, majd az előző idény végén bejelentette a nyugdíjba vonulását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus