Hírmorzsák 2021-09-17 (10:30)

A Clippers sosem gondolkodott Russell Westbrook megszerzésében. A Rockets nem valószínű, hogy idén el tudja cserélni John Wallt. Pascal Siakam korábban nem érezte, hogy első opcióként tekintene rá a Raptors. Carmelo Anthony nem tudna megbékélni azzal, ha nem nyerne bajnoki címet. Shai Gilgeous-Alexander minden idők egyik legjobb irányítója akar lenni. Az NBA-szezon kezdete előtt meglehet a Team USA új edzője. Frank Ntilikina a Mavericksnél, Jahil Okafor a Hawksnál. Mike James nem tér vissza az NBA-be. Isaiah Thomas a Warriorshoz megy edzésre.

Zach Lowe (ESPN) a podcastjében arról beszélt, hogy az évek során többször is szárnyra kapott az a pletyka, hogy a Los Angeles Clippers érdeklődik Russell Westbrook iránt, ugyanakkor a szakíró úgy tudja, hogy ez minden esetben alaptalan pletyka volt, a Clippers egyszer sem próbálta megszerezni őt. Ugyanebben a podcastben Tim MacMahon (ESPN) vendégeskedett, és a két szakíró arról is beszélt, hogy szerintük leghamarabb a következő nyáron fogja tudni elcserélni John Wallt a Houston Rockets. Nem zárnák ki teljesen, hogy másképp történik, mert az NBA-ben sosem lehet tudni, ugyanakkor most nagyon valószínűtlennek tartják, hogy ebben a szezonban elcserélné Wallt a Rockets.

Pascal Siakam egy interjúban arról beszélt, hogy a 2019-es szerződéshosszabbítását követően nem volt megfelelő a kommunikáció közte és a Toronto Raptors között. Úgy érezte, hogy megadták neki a nagy pénzt, de a csapatnál nem biztosak abban, hogy építhetnek köré, számíthatnak-e rá első opcióként. A helyzetet az sem könnyítette, hogy a csapat tagja volt Kyle Lowry, aki Siakam szerint a Raptors történetének legnagyszerűbb játékosa, és így sosem érezte azt, hogy ő lenne a legfontosabb játékos. Idén nyáron megváltozott a helyzet, a csapat egyre inkább érzékelteti vele, hogy így tekintenek rá. Siakam a felmerülő cserepletykákra is kitért, amikről szerinte mindent elmond, hogy azok arról szóltak, hogy éppen melyik csapatok érdeklődnek iránta, és sosem arról, hogy a Raptors szabadulna tőle.

Carmelo Anthony Trevor Noah műsorában vendégeskedett, ahol elmondta, hogy nincs már bizonyítani valója, és ha nem ír alá a Lakershez, akkor békében el tudott volna sétálni a játéktól azzal a tudattal, hogy mindent megtett, amit csak lehetséges, és ez nem volt elég ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjen. Meg tudott volna békélni ezzel, de így, hogy aláírt a Lakershez, megváltozott a helyzet, máshogy gondolkodik, máshogy látja a dolgokat, és most úgy érzi, hogy nem tudna megbékélni azzal, ha nem nyerne bajnoki címet.

Shai Gilgeous-Alexander arról beszélt, hogy minden idők egyik legjobb irányítójává akar válni. Nem azért kosárlabdázik, hogy jó játékos legyen, hanem azért, hogy minden idők egyik legjobbja. Gilgeous-Alexander a GQ-nak azt is elmondta, hogy akkor jött rá az NBA üzleti mivoltára, amikor a Clippers egy év után elcserélte őt, és hálás azért, hogy a Thunderhez került, ahol az első naptól kezdve megbíznak benne. Nagyon sokat tanult Chris Paultól és Dennis Schrödertől, jobb játékos lett nekik köszönhetően. Gyerekként Aaron McKie, Manu Ginobili és Steve Nash gyakorolt rá nagy hatást, különösen az utóbbi, és amikor arról kérdezték, hogy miként látja a szerepét a mai ligában, elmondta, hogy ő „a fekete Steve Nash”.

Grant Hill a közelmúltban vette át a Team USA szakmai igazgatói posztját Jerry Colangelotól, és az első feladata, hogy megtalálja a kispadról 5 év után távozó Gregg Popovich utódját. Hill elmondta, hogy olyasvalakit szeretne kinevezni, aki megérti és tiszteli a nemzetközi kosárlabdát, aki képes alkalmazkodni ahhoz, hogy itt máshogy kell kezelni a játékosokat, fegyelmet tud tartani, ugyanakkor tanítani is képes. Marc J. Spears (The Undefeated) értesülései szerint Hill valószínűleg olyan edzőt fog kinevezni, aki jelenleg az NBA-ben edzősködik, és dolgozott már az amerikai válogatott mellett is. Ebbe a kategóriába Steve Kerr, Doc Rivers, Nate McMillan, Monty Williams, Tom Thibodeau, Erik Spoelstra és Lloyd Pierce esik bele, és rajtuk kívül még Jeff Van Gundy lehet jelölt, aki korábban dolgozott az NBA-ben és a Team USA mellett is. A döntés várhatóan még az NBA-szezon kezdete előtt meglesz majd.

Több kisebb játékosmozgás is történt a minap. Beigazolódtak a néhány nappal ezelőtti híresztelések, Frank Ntilikina a Dallas Maverickshez igazolt. Jahil Okafor nem garantált szerződést írt alá az Atlanta Hawksnál. A Utah Jazz szabadlistára tette Jarrell Brantley-t. Az előző szezon végén a Houston Rocketsben 4 meccsen pályára lépő Cameron Oliver a Los Angeles Lakerstől kapott Exhibit 10 szerződést, gyakorlatilag meghívták az edzőtáborba.

Az előző idényt a Brooklyn Netsnél befejező Mike James nem tér vissza az NBA-be, néhány nappal azt követően, hogy szerződést bontott a CSZKA Moszkvával, aláírt az Euroligában újonc AS Monacohoz.

Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint Isaiah Thomas jövőhéten a Golden State Warriorshoz megy edzésre. A Warriorsnál jelenleg 13 játékos van teljesen garantált szerződésen, és ezen felül Damion Lee is szinte biztosan marad a csapatnál, így még egy kiadó hely van, amire Thomas mellett pályázhat a korábban szintén edzéslehetőséget kapó Darren Collison és Ryan Arcidiacono is, valamint az edzőtáborba meghívott Mychal Mulder és Gary Payton II is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus