Hírmorzsák 2021-09-18 (9:45)

A Clippers orvosi stábja azt mondta Michael Porter Jr.-ról, hogy nem biztos, hogy valaha is játszani fog. Bogdan Bogdanovics teljesen felépült, nem szeretne az első körben kiesni az Atlantával. Andre Iguodala szerint Steph Curry az egész ligát és a játékosok felfogását megváltoztatta. Eric Gordon is távozhat Houstonból. A Lakersből igazolt a Nets. Dennis Schröder várja a legjobb poénokat az elrontott döntése kapcsán. Torontóba kerülhet a legkisebb Antetokounmpo. Megvan az új Clippers-aréna neve.

Saját bevallása szerint már 100%-os állapotba került Bogdan Bogdanovics, az Atlanta Hawks dobógépe. A szerb shooter a jobb térdével bajlódott a rájátszás alatt, amely miatt jelentősen visszaesett a teljesítménye és sokkal gyengébben játszott, mint előtte az alapszakaszban, de azóta megkapta a szükséges kezelést és többször is kihangsúlyozta, hogy most már teljesen egészséges, rég maga mögött hagyta a sérülést. Hozzátette, hogy azért rossz a playoffban megsérülni, mert ott nincs idő felépülni, gyógyulni, esély sincs arra, hogy lerázza magáról a sérülést. Ami pedig a következő szezont illeti: elmondta, hogy új motivációt kell találniuk és újrakezdeniük sok mindent, mert ha már eljutottak ilyen messzire, akkor most sem szeretnének már a rájátszás első körében búcsúzni.

Érdekes dolgokat mondott Michael Porter Jr., a Denver Nuggets csatára, aki JJ Redick podcastjében vendégeskedett. MPJ többek között arról is beszélt, hogy a 2018-as draft előtti hátsérülése hogyan vetette őt vissza - addig a top háromba várták, így viszont a 14. helyig csúszott, ezért kerülhetett Denverbe. Mint mondta, a Clippers orvosi stábja azt írta róla, hogy "senkinek sem szabad őt ledraftolni, mert nem biztos, hogy valaha is játszani fog". Emiatt, amikor a Nuggets végül kiválasztotta, azt mondta, hogy a bizalomért cserébe ő akar lenni a valaha volt legjobb draftpickjük - az első, teljességgel kiült szezonja óta szerencsére nincs is gondja a hátával. Azt is elárulta, hogy még a komoly sérülése előtt már-már megegyezett a Sacramento Kingsszel, akiknek annyira tetszett a játéka edzésen, hogy gyakorlatilag el is döntötték, hogy rá lövik el az 1/2-es picket - csak aztán jött a sérülés és inkább Marvin Bagley III-t választották.

Arról már mi is beszámoltunk, hogy John Wallt el fogja cserélni a Houston Rockets, amint erre alkalmas partnert talál, az Athletic információi szerint pedig Eric Gordon is távozhat az együttestől. A hírek szerint a veterán nem kért cserét a klubtól, de nyitott arra, hogy máshova költözzön. Állítólag Gordon arra nem alkalmas, hogy ő jelentse az öltözőben a rutinos hangadót, mert sosem volt hasonló pozícióban és sosem volt szükség arra, hogy bármivel kapcsolatban is hangadó legyen - a Rocketsnél eddig Chris Paul, James Harden, vagy Russell Westbrook mellett erre lehetősége sem volt. Ha viszont nem tudja így segíteni az újjáépülő csapat fiataljait, akkor nincs rá szükség - kérdés, hogy két, sérülésekkel tarkított szezon után mi lehet az értéke, de állítólag a csapat most éppen ezt próbálja felmérni.

Andre Iguodala, a GSW-hez visszatérő veterán csapattársát, Steph Curryt méltatta a The Breakfast Clubban: mint mondta, Curry alapjaiban változtatta meg ezt a játékot. Szerinte egészen addig bűnnek számított, ha valaki mosolygott a pályán, küzdeni, izmozni kellett, ha valaki jól érezte magát, az gyengeséget jelentett. Azonban ahogy Curry megjelent, mások is rájöttek, hogy ezt az egészet mennyire lehet élvezni is - azóta már egy új generáció is megjelent az NBA-ben, akik így fogják fel a kosárlabdát, dobálják a visszalépős hármasokat a félpályáról, mosolyognak, nevetnek, szórakoznak és szórakoztatnak. Szerinte ennek az egésznek Curry nyitotta ki a kaput - megváltoztatta az egész játékot, a felfogást. Korábban CJ McCollum, a Portland hátvédje mondta azt Curryről, hogy jobbá, de ugyanakkor rosszabbá tette a játékot - a gyerekek azokat a dolgokat akarják csinálni, amit ő, pedig azok "egyszerű" emberek számára lehetetlenek, csak Curry képes rájuk, mert ő egy varázsló.

Dennis Schröder a jelek szerint próbál viccet csinálni abból, hogy teljesen rosszul mérte fel az értékét és a lehetőségeit akkor, amikor visszautasította a Los Angeles Lakers négyéves, 84 millió dolláros szerződésajánlatát. Az irányító azóta 5,9 millióért írt alá egy évre a Boston Celticshez, közösségi oldalán pedig a minap azt posztolta, hogy "elejtette a pénzeszsákot" és arra biztatta a követőit, hogy osszák meg vele az ezzel kapcsolatos legjobb poénjaikat.

Davontae Cacok a Brooklyn Nets új igazolása: a magasember két évet töltött el eddig a Los Angeles Lakersnél two-way szerződéssel, most viszont a keleti partra költözik. Cacok erőssége elsősorban a lepattanózás, de a Lakersnél nem tudott bekerülni a rotációba, összesen húsz meccsen léphetett pályára tavaly és mindössze 98 percet kapott.

Úgy tűnik, hogy a Toronto Raptors ad lehetőséget a legkisebb Antetokounmpo-testvérnek, Alexnek. Ő a Murcia játékosa, nem kelt el az NBA-drafton, idén alig-alig fért be a Kings Summer League-keretébe, de a Raptors most adott neki egy edzőtábor-meghívót - ha ott bizonyít, akkor a G-League-csapatba kerülhet és azon keresztül vezethet az útja az NBA-be. Három bátyja már mind NBA-bajnoknak mondhatja magát...

Megvan, hogy mi lesz a Los Angeles Clippers új csarnokának neve: az 1,8 milliárd dollárból felépülő aréna az Intuit Dome elnevezést kapta. A csarnok 2024-re készülhet el és a lehető legmodernebb technológiával készül, Steve Ballmer klubtulajdonos saját ötleteit is megvalósítva. Ballmer egyébként a kosárlabda Mekkájának nevezte az arénát, amelyről készült egy bemutató videó is - ez ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus