Hírmorzsák 2021-09-21 (10:00)

Klay Thompson és James Wiseman felépülése is jól halad, de egyikük sem lesz bevethető a szezon elején. Isaiah Thomas, Avery Bradley és Quinn Cook is edzésre megy a héten a Warriorshoz. Nincs változás Ben Simmons ügyében. Egy csapatvezetők közt végzett felmérés szerint Darius Garland lehet a szezon berobbanója. A Timberwolves és a Hornets kerete is készen áll az edzőtáborra. A héten eldől, hogy lehetnek-e nézők a Raptors hazai meccsein. Új mezszponzora van a Lakersnek.

A Golden State Warriors bejelentette, hogy Klay Thompson és James Wiseman felépülése is jól halad, ugyanakkor egyikük sem lesz bevethető a szezon elején. Thompson Achilles-szakadásból lábadozik, és felügyelet mellett végezhet majd el egyes feladatokat az edzőtáborban. Wiseman egyelőre még nem ugorhat, ezt leghamarabb 6 hónappal azt követően engedélyezhetik neki, hogy megműtötték az elszakadt meniszkuszát, ez október 15-én lesz esedékesaddig egyes dobóedzéseken készülhet együtt a társaival, míg teljes értékű edzésmunkát valamikor ezt követően kezdhet el végezni.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódik, hogy a héten mások mellett Isaiah Thomas, Avery Bradley és Quinn Cook is edzésen bizonyíthat náluk, és ennek komoly tétje lehet, ugyanis a várakozások szerint az edzőtáborukba két hátvédet és egy magasembert fognak még meghívni.

Marc Stein (Substack) arról számolt be, hogy nincs változás Ben Simmons ügyében, továbbra is arra lehet számítani, hogy nem fog megjelenni a Philadelphia 76ers jövőhéten kezdődő edzőtáborában. A csapatnál továbbra is abban reménykednek, hogy Simmons mégis feltűnik, de ez nem tűnik most valószínűnek.

Michael Scotto (HoopsHype) kérdezett meg 15 csapatvezetőt, hogy szerintük melyik játékosok a legesélyesebbek arra, hogy berobbanjanak a következő szezon során. A felmérésen Darius Garland zárt az első helyen, akinél többen is azt emelték ki, hogy ha egészséges marad és a csapatdinamika is rendben lesz a Cavaliersnél, akkor nagyon nagy potenciál bontakozhat ki belőle. A második helyen Jaren Jackson Jr. végzett, a Grizzlies magasemberénél a tehetsége mellett szintén azt emelték ki, hogy egészségesen kezdheti a szezont. A harmadik helyre Keldon Johnsont várják, aki DeMar DeRozan távozása után az eddiginél nagyobb szerepet kaphat a Spursnél, és hasonló logika mentén zárt a negyedik helyen OG Anunoby, aki Kyle Lowry távozása miatt léphet előrébb a sorban a Raptorsnál. Az ötödik Patrick Williamstől azt várják, hogy főleg védekezésben fog kitűnni a Bullsból, ahol szükség is lehet arra, hogy jól teljesítsen hátul.

Készen áll a Minnesota Timberwolves kerete az edzőtáborra, bejelentették Brian Bowen II, Chris Silva, Matt Lewis és Isaiah Miller szerződtetését is, így elérték a 20 fős kerethatárt. A Charlotte Hornets is igazolt egyet az edzőtábor előtt, náluk Xavier Sneed kapott szerződést azt követően, hogy a Hornets nyári ligás csapatában is szerepelt, vele együtt ők is 20 játékossal rendelkeznek.

Kelly Iko (The Athletic) értesülései szerint Joe Young azon dolgozik, hogy visszakerüljön az NBA-ben, és a héten Houstonban fog edzeni több csapat megfigyelői előtt. Youngot 2015-ben az Indiana Pacers draftolta, ahol 3 szezon alatt 127 meccsen lépett pályára, azóta pedig Kínában játszott.

A Toronto Raptors már korábban megkapta arra az engedélyt, hogy hazatérhessenek Kanadába, míg most arra várnak, hogy szurkolók beengedését is engedélyezzék nekik. A Raptors és az NHL-ben szereplő Toronto Maple Leafs is azt szeretné, ha teljes kihasználtsággal működhetne a Scotiabank Arena, de csak olyan nézőket engednének be, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával. Az illetékesek a héten döntenek arról, hogy lehetnek-e nézők a két csapat meccsein.

Új mezszponzora van a Los Angeles Lakersnek, a dél-koreai ételek készítésével és forgalmazásával foglalkozó Bibigo logója fog szerepelni a következő 5 évben az aranysárga-lilák mezén. Noha nem hozták nyilvánosságra a megállapodás részleteit, a hírek szerint több mint 100 millió dollárt hoz a házhoz a Lakers számára ebben az időszakban, vagyis évente 20 milliónál is többet, miközben a legtöbb csapat hasonló szerződései átlagosan 7-10 milliót fizetnek évente.

A végére pedig az ESPN maradt, ahol az NBA Today című műsor veszi át a hamarosan megszűnő The Jump helyét. Az új műsor házigazdája Malika Andrews lesz, mellette Kendrick Perkins, Chiney Ogwumike, Vince Carter, Zach Lowe, Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne fog még szerepelni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus