Hírmorzsák 2021-09-24 (10:30)

Kyrie Irving játéka is kérdéses a Nets hazai meccsein. A Lakersnél mindenki pályára léphet a szezonnyitón, karcsú LeBron Jamesre számíthatunk. Towns nem fog cserét kérni – csúnyán összekapott Rosas és Gupta előbbi kirúgása előtt. Porzingis nem tiltakozott volna, ha nyár elején elcserélik. Embiid, Hayward, Myles Turner, Harden és Irving is egészséges lesz a szezonkezdetre, Jaylen Brown csuklója viszont lassan gyógyul. LaVine nem ideges a hosszabbítás miatt, kifejezetten tetszik neki az új Bulls. Rondae Hollis-Jefferson Európában folytatja. 

Tegnap írtunk róla, hogy Andrew Wiggins nem tervezi felvenni az oltást, San Francisco városi rendelete alapján így nem léphetne pályára a Warriors hazai meccsein. Yaron Weitzman (Fox Sports) úgy tudja, hogy Kyrie Irving sincs még beoltva, és New York városának szabályozása alapján ő sem léphetne pályára a Nets hazai összecsapásain. Az NBA korábban 85, a játékos-szakszervezet vezetője, Michelle Roberts 90% körülre tippelte júliusban a beoltott játékosok arányát. Sean Marks, a Nets GM-je nem nevesített senkit, de azt elmondta, hogy a csapatból és a stábból még néhány fő nem vehetne részt egy meccsen, ha ma rendeznék, de bízik abban, hogy a következő napokban megoldódik a probléma és az edzőtáborban már mindenki ott lehet. 

A Lakers a Warriors elleni nyitómeccsen teljes létszámban lesz jelen, mivel addigra mindenki be lesz oltva a szabályoknak megfelelően. Jovan Buva (The Athletic) szerint a Lakers a 14., üres rosterhelyet az edzőtábor kezdetére feltölti, a 15.-et viszont üresen hagyja, elsősorban azért, hogy a buyout-piacon egy nagyobb nevet be tudjanak húzni. Arról is szót ejtett a GM, hogy LeBron James kifejezetten karcsú lesz a szezonkezdetkor, nem az izomtömeg növelésére ment rá az offszezonban – ez a robbanékonyságát és a sebességét növeli majd. Pelinka szerint James folyamatosan tanulmányozza a korábbi sztárokat, az ő tapasztalataik alapján döntött így – emlékezhetünk, hogy pályafutása vége felé többek között Tim Duncan ment át ilyen „karcsúsodási folyamaton”. 

Karl-Anthony Towns nem fog cserét kérni Gersson Rosas villámcsapásszerű kirúgása miatt, a menedzsment és a tulajdonosi kör az elmúlt 24 órában szoros kapcsolatban volt vele és a menedzserével, de nem csak vele, mindenkivel tartották a kapcsolatot és igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket – írta meg John Krawcyznyski (The Athletic). Tegnap írtunk róla, hogy Gersson Rosas és helyettese, Sachin Gupta rossz viszonya vezethetett a kirúgáshoz – a hírek szerint ez is közrejátszott ebben, Rosas ugyanis augusztusban kitiltotta Guptát a csapat létesítményeiből és engedélyt adott rá, hogy akárhol részt vehet állásinterjún. A tulajdonosok ekkor léptek közbe, és megtartották Guptát, aki végül megnyerte ezt a belharcot – ebben az segítette, hogy az egyik név nélkül nyilatkozó munkatárs szerint Rosas nagyon nem hozta azt a szakmai és emberi szintet, amire mindenki számított. 

Tim MacMahon (ESPN) egy podcastben mondta el, hogy biztos információkkal rendelkezik arról, hogy Kristaps Porzingis az előző szezon végén azt akarta, hogy cserélje el a Dallas, nem lett volna ellenére, ha a Mavs meglépi ezt, de végül ő maga nem kért cserét – Brian Windhorst (ESPN) hozzátette, hogy ezt csak egyszer játszhatja el egy játékos, utalva a Knickstől való távozásának körülményeire. MacMahon szerint Jason Kidd kinevezése és a vele történt kommunikáció miatt ez már nincs napirenden, Porzingis kifejezetten örömmel kezdi meg az edzőtábort – amiatt is jó lehet a kedve, hogy teljesen egészséges. 

A Dallashoz kapcsolódik, hogy a klub nem hosszabbította meg Haralabos „Bob” Vulgaris szerződését – az érintett mondta el, hogy maga kérte, hogy ez ne történjen meg. Vulgaris pár hónapja azzal került be a hírekbe, hogy a The Athletic információi szerint a nagy átalakulásokban (Rick Carlisle, illetve különösen Donnie Nelson távozásában) benne volt a keze. 

David Aldridge (The Athletic) ligaközeli forrásból úgy értesült, hogy Joel Embiid meniszkusz-szakadása teljesen rendbe jött a hagyományos kezelésekkel, nem kell műteni és az edzőtábor kezdetére száz százalékos állapotban lesz. Emellett Gordon Hayward, Myles Turner, James Harden és Kyrie Irving is teljesen egészséges lesz a szezonkezdetre, Victor Oladipo viszont még nem - Aldridge korábban az nba.com főmunkatársa volt, az értesülései általában helytállók. 

A sérültekhez kapcsolódik, hogy Jaylen Brown csuklója még mindig nem száz százalékos – maga a játékos mondta ezt el Marc Spearsnek (The Undefeated). Brown szerint a javulás folyamatos, de mindig van rosszabb napok – nem sietteti a dolgokat, de izgatott, hogy hamarosan kezdődik az edzőtábor, majd a szezon. 

Zach LaVine nem ideges amiatt, hogy még nem történt meg az idő előtti szerződéshosszabbítás a Bullsszal. A játékos elmondta az ESPN-nek, hogy tudja, hogy ez a kosárlabda üzleti része, a csapat azt teszi, ami nekik a legjobb, neki is szerződése van még idén, ezért ő is mindent megtesz a csapatért. Szerinte ez a szezon nem csak számára, de a csapatnál mindenki más számára is sorsdöntő lesz, és ha nyernek, akkor minden megoldódik magától. Hozzátette, hogy szerinte „túljátszotta” az előző szerződését, sokkal többet adott, mint amennyit kapott, ezért hasonló tiszteletet vár a másik oldalról, amikor ajánlatot tesznek neki. Azzal semmi baja nincs, hogy hátvédposztokon érkezett DeMar DeRozan, Lonzo Ball és Alex Caruso is, sőt örül neki, hogy a menedzsment mindent megtesz azért, hogy erős csapatot hozzon össze. Gyakorlatilag ez egy teljesen más és sokkal jobb csapat lett a nyáron, a szerződéshosszabbítását kivéve remekül alakul eddig az offszezon. Zárójelben érdemes hozzátenni, hogy miután az előző ügynöksége nem tudott kiharcolni számára egy megfelelő hosszabbítást, az olimpia után LaVine ügynököt váltott és már Rich Paul képviseli az érdekeit. 

Történt egy-két játékosmozgás is. Ryan Arcidiacono a Boston Celticsnél mutathatja meg magát – az irányító első négy profi évét a Bullsnál töltötte, legutóbb a Warriorsnál járt próbajátékon. A Memphis Grizzlies nem tart igényt a cserében érkezett Carsen Edwards és Daniel Oturu játékára, ugyanakkor Yves Pons two-way szerződést kap, az edzőtáborra pedig meghívták Sean McDermottot és Shaq Buchanant. A Bucks egy mini-edzőtábort tartott, ahol együtt dolgozott Allonzo Trier, Antonio Blakeney, Chris McCullough és Josh Gray is, akik az utolsó edzőtábor-meghívóért küzdenek – a Milwaukee-nak még van két helye a 15-ös keretben, így az edzőtábor-meghívó esélyt teremt egy szerződésre is. 

A G-Ligás Ignite-ban folytatja pályafutását MarJon Beauchamp – 2020-ban a 47. helyen rangsorolta őt az ESPN a középiskolások között. A 19 éves játékos elmondta, hogy az utóbbi időben kikerült a képből, de most nagyon hálás Rod Stricklandnek és Shareef Abdur-Rahimnak, hogy lehetőséget kapott, amit olyan játékkal akar meghálálni, hogy a 2022-es draft elején vigyék el. 

Végül Rondae Hollis-Jefferson maradt, aki egy időre kikerül az NBA-körforgásból – várhatóan elfogadja a Bajnokok Ligájában induló török Besiktas ajánlatát. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus