Hírmorzsák 2021-09-25 (11:15)

Az NBA elutasította Andrew Wiggins kérelmét, jelen állás szerint lemarad a Warriors hazai meccseiről. A Knicksnél mindenki felvette az oltást. Nem tudni, hogy mikor tér vissza Kawhi Leonard, Serge Ibaka sem épült még fel teljesen a Clippersnél. Patrick Williams és Coby White nélkül kezdi az idényt a Bulls. Michael Porter Jr. és a Nuggets továbbra is tárgyal a hosszabbításról. Avery Bradley, Langston Galloway és Jordan Bell a Warriors edzőtáborában. Manu Ginobili tanácsadóként visszatér a Spurshöz. Charles Bassey aláírt a 76ersnél, Luka Garza máris új szerződést kapott a Pistonstól. Kevin Love úgy gondolja, hogy csak bűnbak lett volna a válogatottnál.

Arról külön is beszámoltunk, hogy az NBA elutasította Andrew Wiggins azon kérését, hogy vallási okokra hivatkozva a koronavírus elleni oltás felvétele nélkül is pályára léphessen a Warriors hazai mérkőzésein. A liga azzal indokolta a döntését, hogy mindenkinek be kell tartania a helyi szabályozásokat, San Franciscoban pedig pont olyan követelményeket állítottak fel, aminek Wiggins nem felel meg, oltás nélkül nem léphet be csapata csarnokába.

A New York Knicks is bejelentést tett, Scott Perry ugyanakkor jó hírekről számolt be, náluk minden játékos, edző és stábtag teljesen átoltott, így nekik nem lesz problémájuk a New Yorkban hozott szabályozásokkal. Játékosaikat dicséret illeti, amiért ilyen komolyan vették ezt a kérdést, és büszkék is rájuk, hogy most már a következő feladatra koncentrálhatnak. Az orvosi stábot szintén megdicsérte Perry, akik elképesztő munkát végeztek a csapaton belül azóta, hogy kitört a pandémiás helyzet.

Lawrence Frank egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy fogalma sincs arról, hogy pályára léphet-e ebben a szezonban Kawhi Leonard, ezt jelenleg senki sem tudja. Minden azon múlik, hogy miként javul az állapota, és most mindig csak a következő napra gondolnak, hogy elvégezzék mindazt, ami elősegíti Leonard felépülését, ennél távolabbra nem gondolkodnak. Frank emellett azt is elmondta, hogy a hátműtéte után felépülőben lévő Serge Ibaka nem lesz 100%-os az edzőtábor kezdetére, a tábor elején csak a kontakt nélküli feladatokat végezheti el. Az idei drafton 33. helyen kiválasztott Jason Preston is lemarad a Clippers edzőtáborának kezdetéről, ő a héten szenvedett lábsérülést és a következő napokban derül ki, hogy mennyire súlyos a helyzet. Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy Amir Coffey two-way szerződést kapott a Clipperstől.

A Chicago Bulls sem kezdheti teljes kerettel az új idényt, Patrick Williams egy komolyabb bokaficam miatt kerül partvonalra. A fiatal játékos még szeptember 15-én sérült meg, és jelenleg azzal számolnak a csapatnál, hogy onnantól 6 hetet kell kihagynia, így lemarad az október 20-án esedékes szezonnyitóról is. A Bulls emellett azt is bejelentette, hogy a vállműtéten áteső Coby White várhatóan valamikor novemberben térhet vissza, az edzőtáborban pedig csak kontakt nélküli feladatokat végezhet.

Mike Singer (Denver Post) arról számolt be, hogy Michael Porter Jr. és a Denver Nuggets továbbra is egyezkednek a kosaras idő előtti hosszabbításáról, és a beszélgetések nagyon jól haladnak. Singer szerint optimistának lehet lenni a megegyezés megszületése kapcsán, és előfordulhat, hogy már csak olyan részleteken megy a vita, hogy legyen-e valamelyik félnek opciója, tartalmazzon-e a megállapodás trade kickert, vagy esetleg valamilyen kikötést Porter egészségi állapotával kapcsolatban.

Térjünk vissza a már említett Golden State Warriorshoz, akik feltöltötték a keretüket az edzőtábor kezdete előtt, és a várakozásoknak megfelelően két hátvédnek és egy magasembernek adtak meghívót: Avery Bradley, Langston Galloway és Jordan Bell küzdhet még meg a keretbe kerülésért Gary Payton II és Mychal Mulder mellett. Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint Isaiah Thomas is erős hetet zárt a csapatnál, nem sokon múlt, hogy ő kapja az egyik meghívót.

Más csapatok is dolgoznak a keretük feltöltésén, a Boston Celtics az előző idényt a Washington Wizardsnál töltő Garrison Mathewsnak adott egy 1 éves, nem garantált szerződést. Tarik Black megpróbál visszatérni az NBA-ben, az előző szezont a Zenit Szentpétervárnál töltő center a Denver Nuggets edzőtáborában bizonyíthat. Davon Reed ugyancsak a Nuggetsnél kap lehetőséget. A New York Knicksnél Wayne Selden próbálhatja meg kiharcolni a helyét. A Pelicans kerete Zylan Cheatham leigazolásával lett teljes. A Milwaukee Bucksnál szabadlistára került Mamadi Diakite, illetve bejelentették Javin DeLaurier szerződtetését egy nem garantált megállapodással. A Los Angeles Clippers szerződést adott Jordan Fordnak, hogy aztán ki is tegyék őt, így az eddiginél többet kereshet a G Ligás csapatukban, ahol az előző idényt is töltötte már. Matthew Hurt szabadlistára került a Houston Rocketstől. Keljin Blevins újabb two-way szerződést kapott a Portland Trail Blazerstől.

James Ennis a Los Angeles Lakersnél vett részt edzésen, de szerződést egyelőre nem kapott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Manu Ginobili ismét a San Antonio Spurs kötelékéhez tartozik, az argentin legenda tanácsadóként tér vissza egykori csapatához. Ginobili főképp a játékosokkal fog foglalkozni, az lesz a feladata, hogy segítse a keret fiataljainak a fejlődését mind a pályán, mind azon kívül.

Hosszas egyezkedés után megállapodásra jutott Charles Bassey és a Philadelphia 76ers. A 2021-es draft 53. választottjával sokáig azért nem tudott szerződni a 76ers, mert csak 1 évre akartak neki garantált szerződést adni, míg Bassey minimum 2 garantált évet szeretet volna, és végül félúton találkoztak a felek: 3 éves szerződést írtak alá, aminek az első éve teljesen, míg a második éve részben garantált.

Az idei draft 52. helyezettje, Luka Garza is szerződést írhatott alá, a Detroit Pistons 2 évre szóló rendes megállapodást tett elé, miután a nyár folyamán meggyőzte a csapatot arról, hogy érdemes vele állandó jelleggel számolni, és nem csupán two-way szerződésű játékosként. Garza új megállapodásának hozadékaként a Pistons Jamorko Pickett Exhibit 10 megállapodásából two-way szerződést csinálhatott.

Kevin Love reagált Jerry Colangelo azon nyári szavaira, miszerint úgy hívták meg a Cleveland Cavaliers játékosát az amerikai válogatottba, hogy nem számítottak arra, hogy végül játszani fog. Love szerint több okból kifolyólag is hibás döntés volt őt akkor meghívni, a csapat nem szorult rá erre, és szerinte Colangelo csak azért hívta meg őt, hogy legyen kire mutogatni akkor, ha elbuknak. Mint ismert, Love végül nem vett részt az olimpián, a Team USA pedig aranyérmet szerzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus