Hírmorzsák 2021-10-01 (11:30)

A játékosok 95%-a megkapta már az oltást. Trey Burke nem veszi fel az oltást, Draymond Green nem fogja győzködni Andrew Wigginst. LeBron James úgy érzi, hogy most sokkal több az energia a Lakers edzőtáborában. Joel Embiid megszólalt Ben Simmons helyzetével kapcsolatban. Kevin Durant sokkal nyugodtabban várja az edzőtábort, mint korábban. A Netsnél nem merült fel Kyrie Irving elcserélésének a lehetősége. Bradley Beal nem fog gyors döntést hozni az idő előtti hosszabbításáról. Isaiah Jacksonban nagyon sokat látnak a Pacersnél. Steve Kerr tűnik a favoritnak a Team USA kispadjára. A Raptors nem tett le Goran Dragic elcseréléséről. Pau Gasol kedden bejelenti a visszavonulását?

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az edzőtáborok kezdetére már a játékosok 95%-a megkapta a koronavírus elleni oltást – korábban 90%-ot emlegettek, vagyis újabb játékosok vették fel az oltást. Nincs viszont köztük Trey Burke, aki kifejtette, hogy a családjával együtt jobban hisznek a holisztikus gyógyászatban és a természetgyógyászatban, mint a gyógyszerekben. Nincs problémája azzal, hogy a csapattársai máshogy döntöttek, mint ő, és ez kölcsönös, ők is támogatják Burke döntését. A Dallas Mavericks hátvédje tisztában van azzal, hogy így szigorú protokollt kell követnie, és ezt meg is fogja tenni, követni fogja azokat az iránymutatásokat, amiket az NBA megszabott. Burke nem zárkózott el attól, hogy idővel beadassa az oltást, ugyanakkor előbb szeretne többet tudni annak az esetleges hosszú távú mellékhatásairól.

Draymond Green elmondta, hogy nem az ő feladata meggyőzni Andrew Wigginst arról, hogy vegye fel az oltást, mivel ez egy személyes dolog, aminek az egészségéhez és a családjához van köze. Úgy látja, hogy politikai háborút szült a helyzet a beoltott és a nem beoltott emberek között, és nem mindenki szeret politizálni. Green szerint tisztelni kell az emberek érzéseit és a személyes hitüket, ez ugyanakkor megszűnt létezni az oltásügy terén, és a szabad akarattal megy szembe az, hogy különböző módszerekkel kényszerítik az embereket olyasmire, amit nem akarnak, és mindez ellentmond annak, amit Amerika képviselt, a szabadság földjét. Nem fog odamenni Wigginshez a csapat vezéreként győzködni őt arról, hogy szükségük van rá. Azt sem kérdezné meg, hogy megkapta-e a gyermekbénulás elleni oltást, akkor miért kérdezné meg, hogy a koronavírus ellenit megkapta-e? Ez nem az ő dolga, ez személyes döntés, Wiggins döntése, hogy mit tesz a testével. Nem mondhatja meg neki, hogy mit tegyen a testével, és csapattársa sem mondaná meg Greennek, hogy ő mit tegyen a sajátjával.

LeBron James úgy érzi, hogy most sokkal több az energia a Los Angeles Lakers edzőtáborában, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly a buborék mindent kivett belőlük, és utána nagyon hamar vissza kellett térniük, de a játékosoknak nem adódott alkalmuk mentálisan kipihenni az előző szezont, és emiatt enerváltak voltak. Két edzés alapján mondhatja, hogy most teljesen más a helyzet, sokkal energikusabb mindenki. Egyelőre ott tartanak, hogy megpróbálnak minden feladatot végrehajtani, és a hangszálain is érzi, hogy sok mindent csináltak, de ez szerinte jó dolog.

Frank Vogel el is mondta, hogy James a hangadó, ugyanakkor csüng az edzői stáb minden szaván, és odafigyel arra, hogy pontosan megértse az utasításokat, majd azokat megfelelően végre is hajtja. Vogel szerint ezzel kiváló példát mutat a többieknek, hogy mit is próbálnak elérni. Hogyha valamilyen részletet tisztázni kell, akkor James felemeli a hangját, ugyanakkor szerinte nem ezért rekedt be James az edzésük végére, hanem azért, mert nagyon intenzív munkát végeztek. A Lakers edzője szerint az kiváló jel a szezon előtt, hogy a játékosaik milyen keményen dolgoznak már az edzőtábor ilyen korai szakaszában is.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Joel Embiid megszólalt Ben Simmons helyzetével kapcsolatban, és kitért arra is, hogy érzése szerint a Philadelphia 76ers folyamatosan úgy építkezett, hogy Simmonst a lehető legjobb helyzetbe hozzák, miatta engedték el Jimmy Butlert, és miatta szerezték meg Al Horfordot is, és folyton körbevették tripladobókkal.

Kevin Durant arról beszélt, hogy a 15. szezonjába lépve sokkal nyugodtabban várja az edzőtábort. Fiatalabb korában még az lebegett a szeme előtt, hogy megvesse a lábát, és ezért sokszor túlgondolta a dolgokat, túl sokat adott mások reakcióira és véleményeire, mert a tökéletességre törekedett. Megértette, hogy az edzőtáborra nem kell ennyire rágörcsölni, hosszú a szezon, és így sokkal nyugodtabban megy le az edzésekre. Azt is elmondta, hogy külső nyomást egyáltalán nem érez, semmit nem jelent neki, ha annak nem felel meg, amit a média vár tőle. Magával szemben ugyanakkor nagyon magas elvárásai vannak, minden egyes meccsen jól kar játszani, és ez igaz a társaira is, akikkel jó kosárlabdát akarnak játszani.

Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy többen is elkezdtek spekulálni Kyrie Irving elcserélésének a lehetőségéről, mivel jelen állás szerint nem léphet pályára a csapat hazai meccsein, de Jake Fischer (Bleacher Report) értesülései szerint ezeknek a pletykáknak semmi alapjuk, a Netsnél fel sem merült ennek a lehetősége. A pletyka alapja, hogy állítólag több csapatvezető is logikus lépésnek tartaná, ha Ben Simmonsért elcserélnék Irvinget, mert azzal a Nets és a 76ers problémája is megoldódhatna.

A Washington Wizards a mai naptól kezdve tehet hivatalos hosszabbítási ajánlatot Bradley Bealnek, és Ava Wallace (Washington Post) értesülései szerint ezt meg is teszik, ugyanakkor a játékos várhatóan nem fog gyors döntést hozni. Beal a hosszabbítása kapcsán azt mondta, hogy ő most arra koncentrál, hogy jól kezdjék a szezont, míg a szerződésével foglalkozik majd az ügynöke, Tommy Sheppard GM és Ted Leonsis tulajdonos. A Wizards 4 évre 181,5 millió dollárt ajánlhat játékosának.

Isaiah Jackson eddig nagyon jó benyomást keltett az Indiana Pacersnél, Rick Carlisle és Kevin Pritchard is méltatta őt. Carlisle szerint lélegzetelállító a védekezésben mutatott sokoldalúsága, és még nem látott olyan játékost, aki hozzá hasonló módon tudna mozogni, blokkolni, dobások irányát megváltoztatni és minden poszton védekezni. Pritchard azzal indított, hogy nem szeretné alkatilag Paul George-hoz hasonlítani Jacksont, de olyasmiket csinál az edzőtermükben, amit hosszú ideje nem látott senkitől. Elképesztően gyors, ugyanakkor nem biztos benne, hogy a megfelelően ítélték meg, mert azt hitték róla, hogy csak a gyűrű közelében tudják majd használni, és kiderült, hogy sokkal több van benne. Fantasztikus tehetségnek tartja, aki keményen dolgozik, és a határ a csillagos ég lehet számára, egy igazi gyémántot találtak vele.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint Steve Kerr tűnik jelenleg a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye a leköszönő Gregg Popovich helyét a Team USA kispadján. Kerr mellett Erik Spoelstra a másik nagy esélyes, ugyanakkor az előbbi mellett szól, hogy sokkal több tapasztalattal rendelkezik a válogatottnál, az előző világbajnokságon és olimpián is segédedzőként dolgozott Popovich mellett.

Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Toronto Raptorsnál nagyon is napirenden lehet, hogy továbbcseréljék a Miami Heattől megszerzett Goran Dragic-ot, és értékké tegyék őt még a cserehatáridő lejárta előtt.

A végére Pau Gasol maradt, aki jövőhét keddre sajtótájékoztatót hívott össze – spanyol lapértesülések szerint azért, hogy bejelentse a visszavonulását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus