Hírmorzsák 2021-10-07 (10:15)

Kevin Durant továbbra is ugyanúgy a csapat tagjának tekinti Kyrie Irvinget. Az NBPA nem ment bele abba, hogy az oltást nem felvevő játékosok ne kapjanak fizetést a kihagyott meccsek után. Szigorú szabályozások Kanadában. Az NBA a következő szezonban sem vizsgálja a marihuánahasználatot. Mikal Bridges és a Phoenix Suns tárgyal egy esetleges idő előtti hosszabbításról. Trevor Ariza 8 hétre kidőlt. A Timberwolves új tulajdonosai nagyon akarják Ben Simmonst.

Kevin Durant elmondta, hogy Kyrie Irvinget továbbra is ugyanúgy a csapat tagjának tekinti. Lehet, hogy naiv, de egyszerűen így érez. Emellett azt is gondolja, hogy a Netsnél mindenki magabiztos azt illetően, hogy különleges dolgokat érhetnek el, ha folytatják az építkezést. Irving most egy személyes üggyel foglalkozik, és amíg ezt teszi, a többiek addig is arra koncentrálnak, hogy folytassák a munkát. Irving különleges játékos, és nehéz lesz lemásolni azt, amit a pályára tud vinni, de a profi sport arról is szól, hogy a következő embernek fel kell lépnie, úgyhogy most ezt várják, hogy a sorban következő játékosok ezt megtegyék és a legjobb tudásuk szerint töltsék be Irving szerepét. Durant azt is elmondta, hogy nem akar túlságosan belefolyni Irving döntésébe, ez személyes dolog, ő annyit tud tenni, hogy minden egyes nap keményen készül a szezonra. Nem fog neki tanácsot adni, már attól is kényelmetlenül érezné magát, ha erről kellene vele beszélgetnie.

Michele Roberts cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy az NBPA belement volna abba, hogy azok az oltást nem felvevő játékosok ne kapjanak fizetést, akik valamilyen helyi szabályozások miatt nem léphetnek pályára egyes meccseken. Mindössze arról van szó, hogy a liga olyan helyzetben van, amiben ezt megteheti, de ők nem járultak ehhez hozzá, és majd meglátják, hogy mit lépjenek, amennyiben a liga valóban élne ilyen eszközzel. A játékosok szakszervezete ellene van a fizetésmegvonásnak, ugyanakkor az NBA hivatkozhat a kollektív szerződésre, ami az NBPA engedélye nélkül is lehetővé teszi ezt. Ellenkező állásponton vannak, ugyanakkor nem lehetetlen, hogy valamiben meg fog egyezni a két fél. Egyelőre csak arról állapodtak meg, hogy azokat a játékosokat lehet büntetni, akik megszegik az egészségügyi és biztonsági protokollt, ugyanakkor azt nem kellene büntetni, hogy valaki nem veszi fel az oltást, mert nem kötelező azt beadatni.

Roberts azt is elmondta, hogy jelenleg körülbelül a játékosok 96%-a kapta meg az oltást, továbbra is az a céljuk, hogy ez legyen 100%. Jelenleg úgy számolnak, hogy a szezon kezdetére körülbelül egytucatnyi olyan játékos fog maradni, aki még nem oltatta be magát.

Az NBA ugyanebben a témakörben felhívta arra az oltatlan játékosok figyelmét, hogy Kanadában milyen szigorú szabályozások vannak, amiket be kell tartani a Toronto Raptors elleni idegenbeli mérkőzések során. A kanadai kormány megengedte, hogy az NBA játékosai úgy is belépjenek az országba, hogy előtte nem töltöttek 14 napot karanténban, elegendő egy negatív tesztet felmutatniuk. Azon játékosok, akik oltás nélkül lépnek be az országba, az NBA szabályozásával megegyezően csak a szálláson, illetve a Raptors arénájában tartózkodhatnak, amíg Kanadában vannak. Aki megszegi a helyi szabályozásokat, akár 6 hónapig terjedő börtönbüntetésre és 750,000 dolláros pénzbírságra is számíthat.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az NBA és az NBPA megállapodása alapján a liga továbbra sem fogja vizsgálni a marihuánahasználatot – ettől először 2020 nyarán a buborékban tekintettek el, majd a 2020/21-es idényben sem vizsgálták ennek a használatát.

Wojnarowski számolt be arról is, hogy Mikal Bridges és a Phoenix Suns tárgyal egy esetleges idő előtti hosszabbításról, ugyanakkor megegyezés még nem született. Amennyiben nem tudnak most megállapodni, a korlátozott szabadügynökké váló Bridges irányába nagy lehet az érdeklődés a piacon, nagyságrendileg évi 20 millió dolláros ajánlatokra számíthat.

A Los Angeles Lakers bejelentette, hogy a csapat régi-új játékosa, Trevor Ariza bokaműtéten esett át, ami miatt legalább 8 hetes kihagyásra számíthat, ennyi idő múlva fogják felülvizsgálni az állapotát.

Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves új tulajdonosai nagyon szeretnék, ha a csapatuk megszerezné Ben Simmonst, és emiatt Sachin Gupta érdekes helyzetbe kerülhet. A csapatvezetői posztot a közelmúltban átvevő szakember a kinevezésekor ugyan nem kapta meg az „ideiglenes” jelzőt, de a mindenki úgy gondolja, hogy ő csak átmeneti megoldás, és mégis egy ilyen jelentős cserét kellene lebonyolítania. A ligaszerte most nagyon alacsonyan van Simmons értéke, ugyanakkor a Timberwolves tulajdonosai nagyon akarják őt. Tisztában vannak vele, hogy nem tudnak olyasmit adni érte, ami azonnali segítség lenne a 76ers számára, de abban reménykednek, hogy Daryl Morey szorult helyzetbe kerül, és akkor elfogad majd egy olyan csomagot tőlük, ami draftjogokra épül. A Timberwolvesnál úgy gondolják, hogy Simmons kiválóan illeszkedne Karl-Anthony Towns és Anthony Edwards mellé, és lehetőleg szeretnék megtartani D'Angelo Russellt is, de őt hajlandóak lennének beáldozni, ha úgy alakul.

Végül pedig a kisebb játékosmozgások. Frank Mason III meghívást kapott a Los Angeles Lakers edzőtáborába. A Houston Rocketsnél szabadlistára került Khyri Thomas, hogy át tudják venni a Brooklyn Netstől Sekou Doumbouya szerződését – a francia játékost utána szabadlistára is tették. Tyler Hall nem garantált szerződést kapott a New York Knickstől. Denzel Mahoney a San Antonio Spursnél írt alá Exhibit 10 szerződést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus