Hírmorzsák 2021-10-09 (9:30)

Kyrie Irving már edzhet a Netsnél, de a hazai meccseken továbbra sem játszhat - Durant és Nash is beszélt a helyzetről. Jaylen Brown koronavírusos. Steph Curry LeBron Jamest dicsérte. A Sixers és a Blazers egy Simmons-McCollum cseréről tárgyal, Irving nem érdekli Daryl Morey-t és a Pacers csomaga sem befutó egyelőre. Chauncey Billups nem győzködi a maradásról Damian Lillardöt. Al Horfordot a back-to-backeken is használni fogja a Boston. Teltház előtt játszhatja meccseit a Raptors. 

Az ESPN forrásai szerint újabb fordulat következett be a Kyrie Irving-sagában: az irányító edzhet a Brooklyn edzőközpontjában, de mivel továbbra sem adatja be magának a koronavírus elleni oltást, így a hazai mérkőzéseken még mindig nem léphet pályára. Steve Nash szerint Irvinget egy ideje már "nem látták", mivel nem edzhetett velük, ez viszont most megváltozik, a szabályozás egyik kiskapuját kihsaználva nem beltéri edzőteremnek, hanem privát irodaépületnek minősítették a Nets edzőközpontját

Kevin Durantet megkérdezték a dologról, aki annyit mondott, hogy jó, hogy legalább már edzhet a csapattársa, de mindannyian azt szeretnék, hogy rendesen rendelkezésre álljon, minden meccsen szükségük van rá, minden edzésen ott kell lennie, úgyhogy reméli, hogy lesz megoldás a helyzetre. Nash annyit tett hozzá, hogy jelenleg nem tudják, milyen szabályok következnek, később esetleg játszhat-e Irving otthon is, vagy éppen ellenkezőleg, még edzeni sem engedik majd. A tréner nem mert mást mondani azon felül, mint hogy örül, hogy legalább edzeni tud Irving, de ennél messzebb nem ment - az azért érződött, hogy szerinte is egy megoldás létezne a problémára, de az nem rajta múlik.

A Boston Celtics egy közleményben tudatta, hogy Jaylen Brown pozitív koronavírus-tesztet produkált. A klubnál hozzátették, hogy szerencsére Brown tünetmentes és karanténban van. Egyelőre nem tudni, hogy a játékos mikor térhet vissza, de az előszezonból hátralévő időszakot minden bizonnyal kihagyja, ami azért is fájdalmas neki, mert egyébként is egy csuklósérülés után tért vissza. 

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy Ime Udoka vezetőedző szerint Al Horford a back-to-backek mindkét felén játszani fog - tavaly az OKC-nél ez nem fordult elő, az ilyen meccsek közül csak az egyiken lépett pályára. Udoka szerint a magasember jó formában és jó fizikai állapotban van, úgyhogy lehet terhelni

Steph Curry nagyon dicsérte LeBron Jamest a ma hajlani Warriors-Lakers előtt. A GSW sztárja szerint James a mérce a minőségi karrier hosszát tekintve, ennyi magas szintű szezont, sorozatban megvívott NBA-döntőt nehéz elképzelni és ő tudja, hogy ehhez milyen munka kell az offszezonokban is, milyen egyensúlyt kell teremteni az ember életében, hogy képes legyen erre. Hozzátette, hogy furcsa neki az egész, mert még emlékszik azokra az egyetemi meccseire, amelyeken James már ott volt, mint befutott játékos, van is tőle egy aláírt meze 2008-ból.

Shams Charania forrásai szerint a Philadelphia 76ers és a Portland Trail Blazers egy Ben Simmons - CJ McCollum cseréről tárgyal. Daryl Morey, a Philly GM-je viszont most sem hazudtolja meg önmagát: McCollum mellett három elsőkörös draftjogot és egy pickcserét szeretne Simmonsért, ami azért is nehezen érthető, mert Simmons állítólag már össze is pakolt a philadelphiai otthonában, az érdeklődés pedig finoman szólva sem túl nagy az irányában. Visszatér ugyan a csapathoz, de csak a fizetése miatt, világossá tette, hogy "rövidtávú tervei vannak" a Sixersnél

A témához kötődik, hogy a Sixerst nem érdekli a Brooklyn Nets és Kyrie Irving, érte nem fogják elcserélni Simmonst és egyelőre úgy néz ki, hogy az Indiana LeVert-Brogdon csomagja sem nyerte el Morey tetszését - állítólag Lillardért menne nagyon, de a Portland őt nem akarja adni.

Chauncey Billups, az említett Blazers új vezetőedzője egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy egyáltalán nem győzködi a maradásról Damian Lillardöt. Mint ismert, az irányító burkoltan jelezte, hogy ez a keret neki így kevés, fogy az ideje és bajnok akar lenni, de Billups azt mondta, hogy ő nem beszélget erről a sztárjával, ő minden játékosa felé felelősséggel tartozik, őket is edzenie kell. Persze szeretné, hogy Lillard maradjon és hisz a játékosának, amikor az azt mondja, hogy teljességgel "benne van" ebben a szezonban. 

Jó hír, hogy Kanadában engedélyezték a nézők maximális jelenlétét a beltéri sporteseményeken. Ez azt jelenti, hogy a Raptors is teltház előtt játszhat mérkőzéseket, de a nézőknek védettségi igazolványra lesz szükségük ahhoz, hogy bemehessenek az arénába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus