Hírmorzsák 2021-10-10 (10:30)

Kyrie Irving fontolóra venné a visszavonulást, ha elcserélné a Nets. Gregg Popovich az utolsó szezonjára készül? Erik Spoelstra Tyler Herro-t méltatta. Dwayne Bacon és Wayne Selden között dőlhet el, hogy ki kapja a Knicks keretében az utolsó helyet. Langston Galloway szabadlistára került a Warriorstól, Gary Payton II a jövő héten visszatérhet a pályára. Kenneth Faried Oroszországban folytatja.

Marc Stein (Substack) írta meg, hogy az NBA-ben egyre többen gondolják úgy, hogy Kyrie Irving megfontolná a visszavonulás lehetőségét, ha elcserélné őt a Brooklyn Nets. Mint ismert, Irving a New Yorkban érvényben lévő szabályozások miatt nem játszhat a csapat hazai mérkőzésein. Sean Marks GM, Steve Nash edző és a játékostársak is folyamatosan a támogatásukról biztosították őt a nyilvánosság előtt, és mindannyian elmondták azt is, hogy nem szeretnének rá nyomást gyakorolni, de örülnének annak, ha számíthatnának rá.

Jake Fischer (Bleacher Report) arról számolt be, hogy a ligában egyre többen vélik úgy, hogy Gregg Popovich az utolsó szezonjára készül a San Antonio Spurs edzőjeként. Ez némileg ellentmond a korábbi híreszteléseknek, ugyanakkor a legendás edző rendszeresen csak arról beszél, hogy izgatott amiatt, hogy ebben a szezonban a csapat fiatal játékosaival dolgozhat, nem adta jelét annak, hogy a 2021/22-es idényen túl is gondolkodna.

Erik Spoelstra Tyler Herro-t méltatta. A Miami Heat edzője szerint a fiatal játékos nagyon sok dologban fejlődött a nyáron, kiemelkedően magas lett a képzettségi szintje, komoly munkát tett ebbe bele. A mai ligában a képzettség a legfontosabb, Herro pedig lassan az egyik legképzettebb játékossá fejlődik az NBA-ben.

A New York Knicksnél Dwayne Bacon és Wayne Selden között dőlhet el, hogy ki kapja a 15. helyet a csapat keretében. Tom Thibodeau mindkettőjüket dicsérte, ugyanakkor azt is elmondta, hogy M.J. Walker és Aamir Simms is még versenyben vannak. Stephen Bondy (The New York Daily News) szerint várhatóan az edzésmunka fog dönteni, hogy ott ki mutatja a legtöbbet.

A Golden State Warriors elkezdte szűkíteni a keretét, ennek első áldozata Langston Galloway lett, a nem garantált szerződésű hátvédet szabadlistára tették. A Warriorsnál szintén a keretbe kerülésért harcol Gary Payton II is, aki egy sérvműtéten esett át, és emiatt nem tudott még pályára lépni az előszezonban, de a csapatnál abban bíznak, hogy a következő héten bevethető lesz már, így mérkőzésen is bizonyíthat, mielőtt döntenének a jövőjéről.

Kisebb változások történtek a New Orleans Pelicans keretében, Zylan Cheatham és Jared Harper szabadlistára került, helyettük James Banks és Malcolm Hill kapott szerződést – várhatóan mind a négyen a Pelicans G Ligás partnerénél, a Birmingham Squadronnál fogják kezdeni a szezont. A Charlotte Hornets hasonló lépéseket tett, náluk D.J. Carton és Xavier Sneed került szabadlistára, hogy szerződtethessék Jalen Crutcher és Cameron McGriff kettősét – ezeknek a lépéseknek köszönhetően mind a négyük G Ligás játékjoga a Hornets partneréhez, Greensboro Swarmhoz kerülhet, és valószínűleg mindannyian ott is fogják kezdeni az idényt. A Memphis Grizzliesnél ugyanilyen megfontolásból került szabadlistára Shaq Buchanan, majd kapott szerződést Romeo Weems, jó eséllyel mindketten a Memphis Hustle csapatában kötnek majd ki.

Kenneth Faried másfél hete Puerto Ricoba szerződött, viszont a megállapodása tartalmazott kilépési záradékot az NBA, Kína és az Euroliga irányába is, és ezt aktiválta is, mivel a CSZKA Moszkva ajánlott neki szerződést, így Oroszországban folytatja. Faried a közelmúltban Portland Trail Blazers nyári ligás csapatában szerepelt, majd Puerto Ricoban 3 mérkőzésen lépett pályára, amiken 12 pontot és 9,3 lepattanót átlagolt. A CSZKA-nak szüksége volt egy magasemberre, mivel Nikola Milutinov várhatóan még hetekig nem lesz bevethető a térdsérülése miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus