Hírmorzsák 2021-10-12 (11:00)

Ben Simmons becsekkolt Philadelphiában. Talen Horton-Tucker ujjsérülést szenvedett, meg kell műteni. Először játszhat egyszerre a James-Davis-Westbrook trió. Jason Kidd szerint Tim Hardaway Jr. All-Star is lehet, ha javul védekezésben. Justin Holiday bokasérüléssel bajlódik. Kosta Koufos a G Ligás Ignite csapatához ír alá. LiAngelo Ball részt vesz a fejlesztőliga játékosbörzéjén. Luka Samanic szabadlistára került a Spurstől – egyre több csapat kezdi el szűkíteni a keretét.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Ben Simmons visszatért a Philadelphia 76ershez, jelentkezett a csapatnál, és el is végzett egy COVID-tesztet a Wells Fargo Centerben. Simmons három meccsről maradt távol, emiatt alkalmanként körülbelül 360,000 dollártól esett el, és a 76ers az elmulasztott edzésekért is megbüntetheti: az első alkalommal 2,500 dollárra, második alkalommal 5,000 dollárra, és ez akár felmehet 50,000 dollárig is. A játékos sokáig hallani sem akart arról, hogy visszatérjen a városba, viszont a következő lépés még hátra van, csatlakoznia kell a kerethez a pályán is. Várhatóan a 76ers továbbra is tárgyalni fog az elcseréléséről, ugyanakkor a hírek szerint Daryl Morey és Doc Rivers a történtek ellenére továbbra is azt szeretné elérni, hogy a játékos meggondolja magát és hosszú távon is maradjon a csapatnál.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers fiatal játékosát, Talen Horton-Tuckert meg kell műteni, mivel a jobb hüvelykujjában elszakadtak az ínszalagok. Várhatóan csak a beavatkozást követően lehet hozzávetőlegesen meghatározni, hogy mennyit kell kihagynia, viszont az biztosnak tűnik, hogy lemarad az alapszakasz elejéről, hetekben, hónapokban érdemes gondolkodni arról, hogy mikor térhet vissza, nem napokban. Frank Vogel arról számolt be, hogy körülbelül egy héten keresztül Malik Monk játékára sem számíthatnak, ő lágyékhúzódással bajlódik.

Anthony Davis még a Lakers tegnap hajnali, Suns elleni veresége után mondta el, hogy a csapat eddigi gyenge előszezonja is része annak a fejlődési ívnek, aminek a megtételével harcolhatnak majd a bajnoki címért. Mint mondta, jók akarnak lenni, de egyetlen lépést sem akarnak kihagyni, nem siettethetik a fejlődést. Tudják, hogy a szezon elején lehetnek problémáik, ugyanakkor nem akarják 5-6 vereséggel kezdeni az alapszakaszt, küzdeni akarnak a hibáikon keresztül is, és úgy tanulni azokból, hogy közben meccseket nyernek. Úgy gondolja, hogy a következő meccsük a Warriors ellen már teljesen más történet lesz, mivel először lesz egyszerre a pályán LeBron James, Russell Westbrook és ő – Davis azt is hozzátette, hogy valószínűleg centerben kezd ezen a találkozón.

Jason Kidd Tim Hardaway Jr. szerepéről beszélt. A Dallas Mavericks újdonsült vezetőedzője elmondta, hogy tudják a játékosról, hogy képes pontot szerezni, ugyanakkor ők azt is kérik tőle, hogy védekezzen. Próbálnak neki olyan dolgokat mutatni, amik segíthetik őt jobbá válni a pálya ezen oldalán is. Kidd úgy gondolja, ha Hardaway Jr. megcsinálja azokat az apró dolgokat, amiket várnak tőle, akkor akár All-Star is lehet belőle. Kidd kitért Kristaps Porzingisre is, akiről hiszi, hogy az idény elején visszatérhet az All-Star formájához, ehhez mindene megvan a magasembernek. Az edző úgy érzi, hogy sokszor igazságtalanul ítélik meg az emberek a játékosokat, sérülések és más dolgok is befolyásolhatják a kosarasok aktuális teljesítményét, de azt várják, hogy legyenek robotok vagy legyenek All-Starok minden évben.

Az Indiana Pacersnél többen is sérüléssel küzdenek. Justin Holiday a bokájával bajlódik, ugyanakkor a játékos optimista azt illetően, hogy készen fog állni az alapszakasz első meccsére. Caris LeVert továbbra is a hátproblémáival küzd, róla Rick Carlisle edző mondta el, hogy hétről-hétre mindig kicsit több munkát végezhet el edzésen. Kelan Martin a combhajlítójával bajlódik.

Marc Stein (Substack) számolt be róla, hogy Kosta Koufos visszatér az Egyesült Államokba, a G Ligás Ignite csapatához ír alá, ahol veterán játékosként az lesz a fő feladata, hogy segítse a fiatal tehetségek fejlődését. A 32 éves center 11 idényt töltött az NBA-ban, míg az előző két szezon során a CSZKA Moszkvában és az Olympiakoszban játszott, és a hírek szerint több európai ajánlatot utasított vissza azért, hogy az Ignite játékosa legyen.

Ugyancsak a G Ligához kapcsolódó hír, hogy a középső Ball-testvér, LiAngelo Ball szerződést írt alá a fejlesztőligával, így ő is kiválasztható lesz annak az október 23-ai draftján. Ball idén megfordult a Charlotte Hornets nyári ligás csapatában is, és nem lenne meglepő, ha a Hornets partneréhez, a Greensboro Swarmhoz kerülne.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy a San Antonio Spurs nehéz helyzetben van amiatt, hogy melyik két garantált szerződésű játékosától váljon meg az idény kezdete előtt. Most már csak egy ilyen játékost kell elengedniük, Luka Samanic ugyanis szabadlistára került tőlük, elengedték a 2019-es draft 19. választottját. Érdekesség, hogy Samanic már a harmadik olyan játékos, aki 2019-ben az első körben kelt el, és azóta kitette már a csapata, korábban Mfiondu Kabengele és Sekou Doumbouya is ugyanilyen sorsra jutott. A Spurs emellett elengedett két nem garantált szerződésű kosarast is, Denzel Mahoney és Jaylen Morris sem bizonyíthat náluk a továbbiakban, viszont szerződést adtak Jordan Burnsnek – a szezon kezdetére várhatóan mindhárman Austinba fognak kerülni a G Ligába.

A Spurs mellett más csapatoknál is elkezdett szűkülni a keret. Az Atlanta Hawks elengedte Jahlil Okafort. A Chicago Bullstól Daniel Oturu és Ethan Thompson távozott. A Milwaukee Bucks Johnny O’Bryant eddigi munkáját köszönte meg. A Brooklyn Netstől Bryce Brown és Josh Gray került szabadlistára. Az Oklahoma City Thundertől Rob Edwards távozott, viszont a helyére szerződtették a korábbi two-way játékosukat, Jaylen Hoard-ot – Hoard valószínűleg a Thunder G Ligás partnerénél köt majd ki. A Golden State Warriors is hasonló megfontolással adhatott szerződést Quinndary Weatherspoonnak, várhatóan ő is a fejlesztőligába kerül majd. A Denver Nuggets elköszönt Matt Ryantől, hogy le tudják igazolni Giorgi Bezhanishvilit – mindketten jó eséllyel a G Ligában kötnek majd ki.

A Toronto Raptorsnál Yuta Watanabe és Freddie Gillespie részben garantált szerződése is teljesen garantálttá válik, amennyiben még a keret tagjai lesznek az alapszakasz kezdetén is – Blake Murphy (SN) értesülései szerint Watanabénak nem kell miért aggódnia, Gillespie viszont izgulhat, mert a nyári ligában és az előszezonban sem nyújtott túlságosan jó teljesítményt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus