Hírmorzsák 2021-10-25 (13:45)

LeBron James megsérült hajnalban, nagyon megijedt az esetnél, de szerencsére nincs komoly baja. Kevin Durant szerint nem várhatják, hogy majd Kyrie Irving megmenti őket, így is elég jónak kellene lenniük. Steve Nash szerint James Harden "túlbüntetik" az új szabály miatt, maga Harden is úgy érzi, hogy előre eldöntik a játékvezetők, hogy neki nem fújnak faultot. Állítólag december 15-ig nem cserél el Ben Simmonst a Sixers. Chicagóban a Ball-Caruso páros védekezése könnyíti meg a társak életét. Karl-Anthony Towns szerint nincs identitása a Minnesotának, most azon vannak, hogy ezt felépítsék. A Nuggetsnél a "Meccs Védője" díjjal motiválják a játékosokat.

Kisebb sérülést szenvedett ma hajnalban, a Memphis legyőzésekor LeBron James. A Lakers vezérét a parketten kellett ápolni egy ütközés után, de nem tudni róla többet, csak annyit, hogy a jobb lába sérült meg. James azt mondta, hogy elsőre a tavalyi sérülése futott át az agyán, amikor nagyon hasonló helyzetben ugyanez a lába szenvedte meg a Solomon Hill-lel történt ütközést. A játékos szerint fájt a lába, de az ijedtség nagyobb volt, mint a valós baj, később vissza tudott térni a pályára és bár kezeléseket kap, de úgy érzi, hogy talán nem kell mérkőzéseket kihagynia.

Az újabb vereséget szenvedő Brooklyn Netsnél Kevin Durantet kérdezték arról, hogy vajon Kyrie Irving hiánya miatt kezdték-e gyengébben a szezont. Durant szerint persze szeretnék, hogy Irving ott legyen a pályán, de nem gondolkodhatnak ezen, mert így is éppen elég jóknak kellene lenniük ahhoz, hogy nyerjenek - nem fogja azt mondani, hogy így kevés a keretük, mert nem az. Meg kell oldaniuk a gondjaikat, de képesek rá, Irvingről pedig nincs értelme ábrándozni, mert jelenleg nem játszik, nem beszélhetnek arról, hogy majd ő megmenti őket. Magabiztosnak kell lenniük és jobban játszaniuk, ennyi.

Steve Nash, a Nets vezetőedzője viszont nem erről, hanem James Harden gyenge formájáról beszélt. Mint mondta, az új játékvezetői felfogás nagyon sújtja játékosát és bár érti, hogy mi az új szabály, azt is, hogy hol van a határ, de Hardenen így is elég sok faultot követnek el, de őt tették példává a fújásoknál, ezért ő most nagyjából semmit sem kap meg, azokat sem, amik most is egyértelmű faultok. Részletezte is, hogy Harden betöréseinél mindenki tudja, hogy neki fog menni a védők karjainak, de ettől ezek még faultok, a védők nincsenek megfelelő pozícióban, nekimennek, a karjuk pedig lendül, ez egyszerűen fault. Maga Harden is azt mondta, hogy úgy érzi, jelenleg előítéletek vannak vele szemben és már a meccsek előtt eldöntik a játékvezetők, hogy neki ma még az egyértelműeket sem fújják be - ő nem fog emiatt panaszkodni, csak arra kér mindenkit, hogy ha faultot lát, akkor fújja be.

Marc Stein forrásai szerint a Philadelphia 76ers nem fogja elcserélni Ben Simmonst december 15-e előtt - azzal a dátummal új lehetőségek nyílnak ki Daryl Morey előtt és mivel Simmons piaca egyelőre nem megfelelő a GM számára, megvárja, hogy akkor tud-e valamit kezdeni vele. Az irányító aligha fog addig pályára lépni, saját bevallása szerint mentálisan nem áll készen a teljes edzésmunkára sem, a háta is fáj, de továbbra is cserét kér a csapatától.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns szerint a legfontosabb náluk most az, hogy meglegyen a megfelelő kultúrájuk és identitásuk, mert kijelentette, hogy jelenleg nincs ilyenjük, ha őszinték akarunk lenni. Szerinte az számít, hogy védekezésben legyenek fizikálisak, legyen meg az a felfogás, amiről "megismerik" őket - meccsről meccsre, az eredményektől függetlenül kell ezt kiépíteniük, mert szükségük van rá és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Tudniuk kell, hogy "hogyan játszik a Minnesota", ahhoz kell magukat tartani és ha kikapnak, akkor is ezen az úton kell haladniuk, csak jobban kell játszaniuk.

A Denver Nuggetsnél egy új belső motivációt próbálnak adni a játékosoknak, Michael Malone ugyanis kitalálta, hogy minden találközó után megválasztják a "Meccs Védőjét" - aki ezt elnyeri, az kap egy nyakláncot, ami ezt jelzi. Malone szerint a sikerük kulcsa az, hogy jobban védekezzenek, mint eddig, ezért találta ki ezt a minidíjat, elsőre Will Barton, legutóbb pedig Nikola Jokics kapta meg és mindkétszer valóban jól is védekeztek csapatként, mindenki hajtott. Jokicson főleg látszott, hogy jobban odatette magát és a szezon kezdetén úgy tűnik, hogy a fő gyengeségüket ki is küszöbölték - Malone ezt a belső elismerés sokat lendített ezen.

A Chicago Bullsnál a Ball-Caruso hátvédpáros védekezésében látják a 3-0-s rajt titkát - a két új igazolás óriási intenzitással dolgozik hátul. Zach LaVine, a csapat sztárja beszélt erről, hogy annyira kibillentik az ellenfeleket, annyira megtörik a labdás emberek ritmusát, hogy neki, vagy DeMar DeRozannak sokkal könnyebb dolga van, mert sokkal egyszerűbben érnek oda a passzsávokba és sokkal könnyebb lepattanózniuk is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus