Hírmorzsák 2021-10-30 (10:00)

Patrick Williams súlyos sérülést szenvedett, véget ért az alapszakasza. Jaylen Brown lassan regenerálódik a koronavírusa óta, Ime Udoka kritikájára is reagált. Trae Youngot megbüntették. Cade Cunningham közel a debütáláshoz, Caris LeVert a visszatéréshez. Teljesült Bam Adebayo nagy vágya. Jrue Holiday, Brook Lopez és Bobby Portis még mindig nem bevethető a Bucksnál. Pascal Siakam állapota javul, de még hetekig nem játszhat. A Warriorsnál lehívták Poole és Wiseman opcióját, elégedettek Bjelicával, Moodynak viszont egyelőre nincs helye. 

Kezdjük egy sérüléssel: Patrick Williams, a Chicago erőcsatára hosszú időre kidőlt a remekül kezdő csapatból, ugyanis elszakadt egy szalag a csuklójában, műteni kell, ez pedig négy-hat hónap kiesést jelent. Williams a Knicks elleni meccsen sérült meg csütörtök este, amikor Mitchell Robinson flagrantet érő faultot ütött rajta - a Bulls játékosa a csuklójára esett, ebből jött össze a súlyos sérülés. A várakozások szerint az alapszakaszban nem számíthatnak már rá, ha bejutnak a playoffba, akkor viszont van esély rá, hogy Williamst látjuk még idén. A tavalyi 1/4-esnek fontos szerepe volt a Ball-LaVine-DeRozan-Vucsevics sztárnégyes mellett a kezdőben, ráadásul már az előszezonban is hiányzott egy bokasérülés miatt.

Jaylen Brown, a Boston Celtics sztárja arról beszélt, hogy még mindig nem érzi magát 100%-osnak a koronavírus-fertőzése után. Brown tesztje a hónap elején lett pozitív és bár azóta már több meccsen is játszott, de úgy érzi, hogy valami nem ugyanaz - mint mondta, olyan, mintha egy meccs három meccsnyit venne ki belőle, a teste nem regenerálódik két találkozó között. Hozzátette, ez még nem lehet annak a következménye, hogy 25 éves lett (...), az orvosi stábbal folyamatosan egyeztet az állapotáról és próbálják elérni, hogy gyorsabban regenerálódjon.

Brown egyébként arra is reagált, hogy edzője, Ime Udoka külön kiemelte az ő ingadozó teljesítményét, mint a csapat gyengélkedésének okát. A játékos szerint Udoka odament hozzá és beszéltek erről, de őt ez nem zavarja, sokkal inkább bántja az, hogy valóban kiegyensúlyozatlan a teljesítménye, ám ezt ő az említett regenerálódási problémának tudja be

Arról mi is beszámoltunk tegnap, hogy Trae Young kifakadt a játékvezetőkre, mert szerinte az új szabály miatt semmit sem fújnak be neki és nem kapja mega büntetőit. Az Atlanta irányítóját most 15 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a liga, amiért egy reklamálás közben hozzáért az egyik játékvezetőhöz is - ott, a helyszínen technikait kapott érte, de utólag némi pénzbüntetéssel még kiegészítették ezt.

Miamiban zászlót húztak fel a ma hajnali, Hornets elleni meccs szünetében: Bam Adebayo olimpiai aranyérmét örökítették meg ezzel. Adebayo korábban már többször is kérdezte, hogy ez mikor történik meg, mikor kerülhet fel a neve ilyen kontextusban LeBron James, Dwyane Wade, Tim Hardaway és Alonzo Mourning mellé - most megtörtént, az ő nevét is felhúzták az arénában. "Küldetés teljesítve" - reagált erre a center.

Az eddig nyeretlen Detroitnál nagyon várják már az 1/1-es Cade Cunningham bemutatkozását, a hírek szerint pedig ez most megtörténhet szombaton. Cunningham még az edzőtábor során szenvedett bokasérülést és azóta nem tudott játszani, de nem szerepel a Magic elleni sérültjelentésben és helyi információk szerint van esély a debütálására. Dwane Casey vezetőedző ezt így nem mondta ki, szerinte majd meglátják, hogy nap közben, a meccs előtt hogyan érzi magát az újonc, de úgy gondolja, hogy lassan készen áll már a bevetésre.

A Bucksnál viszont még mindig nem számítanak arra, hogy Jrue Holiday és Brook Lopez visszatér, ezen a hétvégén a hírek szerint nem láthatjuk őket a parketten, sőt, Bobby Portis sincs még bevethető állapotban. A Raptorsnál Pascal Siakam felépülése halad, de még mindig hetekre van attól, hogy játszani tudjon, Yuta Watanabe rehabjában pedig visszaesés következett be, nem is tudott edzésmunkát végezni. A Pacersnél Isaiah Jacksonról nincsenek jó hírek, nem day-to-day, hanem week-to-week megjelölést kapott a sérült térde miatt, úgy néz ki, hogy több meccset is ki kell hagynia. Szintén az Indyhez kapcsolódik, hogy Caris LeVert már a visszatérés kapujában van, de ma hajnalban még nem tudott pályára lépni. 

A Warriorsnál is van mozgás, az egyik újonc, Jonathan Kuminga már három a három ellen edzhetett és elképzelhető, hogy ma este pályára léphet a térdsérülése után, Moses Moody viszont egyelőre nem tudta magát beverekedni a rotációba, leküldték a G Ligás csapatukhoz. Steve Kerr szerint Moody jelenleg a sor végén van, amennyiben a nem 100%-os Damion Lee nem tud játszani, akkor kaphat pár percet az "első" csapatnál is. 

A GSW emellett lehívta a következő szezonra szóló opciót Jordan Poole és James Wiseman szerződésében is, ezzel garantálta a fizetésüket, míg Steve Kerr nagyon dicsérte az eddig jól mozgó Nemanja Bjelicát is: szerinte az egy évre, minimumpénzért megszerzett játékos nagyon érti a kosárlabdát, nagyon jól passzol és jól illeszkedik a rendszerükbe. "A srácok szeretnek vele játszani" - mondta a tréner. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus