Hírmorzsák 2021-11-09 (10:30)

Jarrett Allen és Paul George a Hét Játékosa. Elszakadt Collin Sexton meniszkusza. Joel Embiid koronavírusos. A 76ers egyre frusztráltabb Ben Simmons helyzete miatt. A 76ers és a Celtics Simmonsról tárgyal. Jaylen Brown egy-két hetet kihagy. Több sérült játékos visszatérése közelít. Nikola Jokicsot eltilthatják, amiért nekiment Markieff Morrisnak. LaMelo Ball nehezményezi, hogy nem játszott többet a Clippers elleni meccsük negyedik negyedében. Stephen Curry történelmi teljesítménye. A Bucks ellátogatott a Fehér Házba.

Kezdjük a hírösszefoglalót a Hét Játékosa elismerésekkel: keleten Jarrett Allen, nyugaton Paul George kapta az elismerést. A Cleveland Cavaliers centere 4-0-s héthez segítette a csapatát, miközben 20,5 pontot és 16,3 lepattanót átlagolt. A Los Angeles Clippers ugyancsak 4-0-s héten van túl, sztárjuk ezalatt 26,3 pontot, 8,8 lepattanót és 7,3 gólpasszt átlagolt. Keleten Cole Anthony, Jimmy Butler, Tyler Herro, Kyle Lowry, Seth Curry, Kevin Durant és Myles Turner volt még jelölt a díjra, míg nyugaton Devin Booker, Chris Paul, Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander és Jordan Poole neve merült még fel az elismeréssel kapcsolatban.

A Cavaliersnél ugyanakkor közel sem lehet teljes az öröm Allen elismerése miatt, ugyanis a csapat hátvédjének, Collin Sextonnak elszakadt a meniszkusza a bal térdében, és emiatt határozatlan időre elveszítették őt. Sexton a New York Knicks elleni mérkőzés második negyedében szenvedett térdsérülést, és a szakadás súlyosságától is függ, hogy mennyi időt kell kihagynia. Shams Charania (The Athletic) nem sokkal a sérülés híre előtt arról számolt be, hogy a közelmúltban miért nem jött össze a csapatnak és a játékosnak az idő előtti hosszabbítás. A szakíró értesülései szerint Sexton 4 évre szeretett volna kapni 100 millió dollár körül, míg a Cavaliers ragaszkodott ahhoz, hogy 5 éves megállapodást kössenek, és ebbe nem ment bele a hátvéd – arról nincs információ, hogy a csapat mennyit fizetett volna neki 5 évre.

A Philadelphia 76ersnél Joel Embiid pihentetés miatt amúgy sem lépett volna pályára ma hajnalban, ugyanakkor még a New York Knicks elleni mérkőzés előtt pozitív lett a koronavírustesztje, így emiatt bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Amennyiben nem produkál 24 óra eltéréssel két egymást követő negatív tesztet, 10 napos kihagyásra számíthat a center.

Embiid egy teljesen más témában szólalt meg a minap, újdonsült csapattársáról, Georges Niangról mondta el, hogy korábban azt gondolta róla, hogy egy pocsék játékos, viszont azóta sokkal többre tartja, hogy együtt játszanak. A center kihangsúlyozta, hogy Niang sokkal többet tesz a csapatért, mint csupán a triplák dobálása, nagyon nagy harcos, ráadásul sok örömöt okoz nekik a pályán, illetve azon kívül is, úgyhogy hálás azért, hogy a csapattársa.

A már említett Charania számolt be arról is, hogy a 76ers egyre frusztráltabbá válik amiatt, hogy Ben Simmons nem engedi nekik, hogy ők is megpróbáljanak segíteni a játékos mentális problémáinak a kezelésében. A csapat emellett azt is szeretné, ha Simmons több részletet megosztana velük a kezeléseiről, illetve szeretnének kapni egy időpontot is, hogy mikor tervez visszatérni a pályára. Adrian Wojnarowski (ESPN) nem sokkal később arról számolt be, hogy egy komoly előrelépés történt ebben az ügyben, Simmons ugyanis végre hajlandó volt egy olyan szakemberrel is találkozni, akit a 76ers javasolt neki.

Azt szintén Charania írta meg, hogy a 76ers és a Boston Celtics tárgyal egymással Ben Simmons esetleges cseréjéről, és egyelőre jól zajlanak a megbeszélések, nem történt nagyobb fennakadás. A szakíró szerint csak akkor képzelhető el a megegyezés, ha a Celtics Jaylen Brownt is beleteszi a csomagjába.

Ha már szóba került Brown, akkor folytassuk is vele, illetve a többi sérüléssel kapcsolatos fejleménnyel. A Celtics játékosa a sérült combhajlítóizma miatt egy-két hetes kihagyásra számíthat. Ugyancsak sérüléssel kapcsolatos hír, hogy TJ Warren visszatérését jelenleg december végére teszik az Indiana Pacersnél, de az is elképzelhető, hogy átcsúszik januárra az első szezonbeli bevetése. A Washington Wizardsnál Rui Hachimura nem lépett még pályára az új idényben, az ő első bevetésére két héten belül kerülhet sor, miután jelentős időt töltött a csapatától távol személyes okok miatt. A fővárosiaknál Thomas Bryantet is várják vissza, az esetében abban reménykedik a Wizards, hogy még ebben a naptári évben pályára léphet. James Wiseman visszatérésére is várni kell még, a fiatal center nem utazik el a Golden State Warriors vasárnap kezdődő négymeccses idegenbeli túrájára. A Los Angeles Lakersnél Talen Horton-Tucker zöld utat kapott arra, hogy kontakttal együtt is végezzen edzésmunkát, de még nincs kijelölt időpont arra, hogy mikor játszhat.

Ma reggel külön is beszámoltunk arról, hogy Markieff Morris nyaksérülést szenvedett, miután elkövetett egy szabálytalanságot Nikola Jokics ellen, aki erre válaszul felöklelte őt. Jokics emiatt eltiltásra is számíthat, az NBA vizsgálja az esetet. A mérkőzés után a center elmondta, hogy nem lett volna szabad így reagálnia, és rosszul érzi magát amiatt, hogy sérülést okozott. Michael Malone az esetleges eltiltásról annyit mondott, hogy amíg nem történik meg, addig úgy gondolkodik, hogy számolhat Jokiccsal, jelenleg nem lát arra okot, hogy miért ne lehetne bevethető a következő meccsükön. A Miami Heat edzője, Erik Spoelstra természetesen máshogy reagált az esetre, szerinte veszélyes és piszkos megoldás volt ez, és a felvételen látható is, hogy Jokics itt emberre ment.

LaMelo Ball még a Charlotte Hornets Los Angeles Clippers elleni mérkőzése után fakadt ki kicsit amiatt, hogy nem játszatták eleget a mérkőzés negyedik negyedében, úgy érzi, hogy többet kellett volna a pályán töltenie az öt és fél percénél. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Ball 102-95-ös vezetésnél tért vissza a pályára, és Clippers ezt követően szerzett 20 pontot a 22-0-s futásából.

Stephen Curry ma hajnalban 50 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát ért el, amivel Wilt Chamberlain és Rick Barry után ő lett a harmadik játékos a Golden State Warriors történetében, aki ilyen számsort ért el. Curry emellett a liga történetében a legidősebb játékos, aki ilyen számsort ért el egy meccsen, Chamberlain rekordját adta át a múltnak. Az Atlanta Hawks elleni győztes mérkőzés után Steve Kerr Curry passzjátékát emelte ki, hogy milyen nagyszerűen oldja meg a kettőzésekből a kipasszokat, és szerinte ez a játékos egyik legnagyobb erőssége. Kerr szívesen mondaná, hogy soha nem látott ehhez hasonlítható teljesítményt, ugyanakkor hét éve Curry edzője már, úgyhogy látott már tőle hasonló dolgokat.

A bajnoki címvédő Milwaukee Bucks tegnap ellátogatott a Fehér Házba, ahol Joe Biden fogadta őket, ezzel felélesztve egy olyan hagyományt, ami az elmúlt években szünetelt. Brook Lopez elmondta, hogy úgy nőtt fel, hogy nézte a meccseket az alapszakaszban, majd a rájátszásban is, látta, ahogy csapatok bajnoki címeket nyernek, és szerinte ennek a megünneplésének a szerves része ez a látogatás is. Fantasztikus érzés számára, hogy ennek a tradíciónak a részese lehet. Biden dicsérte a Bucks pályán nyújtott teljesítményét, illetve az azon kívül mutatott kiállásukat is, míg Giannis Antetokounmpóhoz intézett beszédében azt emelte ki, hogy a játékos 26 éves, úgyhogy számára ez még csak a kezdet. Az amerikai elnök szerint Giannis győzelmét még különlegesebbé teszi, hogy a testvérével egy csapatban nyert, ráadásul van még egy testvére, aki már nyert bajnoki címet, nagyon különleges egy családot alkotnak. Marc Lasry, a Bucks tulajdonosa pedig arról beszélt, hogy szeretnének visszatérni ilyen látogatásokra, és visszajönnének mindig a következő négy évben, vagy akár a következő nyolcban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus