Hírmorzsák 2021-11-12 (11:00)

Nikola Vucsevics koronavírusos. Rudy Gobert és Myles Turner egymásnak ugrott a Jazz-Pacers meccsen. Gobert és Donovan Mitchell szerint is a játékvezetői ténykedés vezetett a balhéig. Pár hete David Griffin és Alvin Gentry egymásnak esett a Pelicans-Kings meccs után. Rich Paul szerint a 76ers ténykedése kontraproduktív Ben Simmons esetében. Kelly Olynyk 6 hétre kidőlt. A Lakers játékosai beszéltek Russell Westbrookkal az irányító eladott labdáiról. Klay Thompson akár már karácsony előtt is visszatérhet.

Újabb játékos került be az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, miután tegnap pozitív lett Nikola Vucsevics koronavírustesztje. A játékos így 10 napos kihagyásra számíthat, amennyiben nem tud 24 óra eltéréssel két egymást követő negatív tesztet felmutatni. Érdekesség, hogy a Chicago Bulls az előző héten kétszer is játszott a Philadelphia 76ers ellen, ahonnan többek között az a Joel Embiid is kidőlt azóta pozitív teszt miatt, akivel Vucsevics a legtöbbet találkozott a pályán. A montenegrói center hiányában várhatóan Tony Bradley kerül be a Bulls kezdőjébe.

Ma hajnalban igencsak feszült hangulatban telt a Utah Jazz és az Indiana Pacers találkozója, az egész mérkőzésen sok volt a fault, majd a négy perccel a vége előtt Myles Turner és Rudy Gobert ment egymásnak, ami után mindkét centert, továbbá Donovan Mitchellt és Joe Inglest is kiállították. A mérkőzést követően Turner elmondta, hogy ki kellett állnia magáért, és úgy érzi, hogy semmi rosszat nem tett, ugyanakkor ezt nem neki kell megítélnie, megteszi majd a liga, miután beszéltek az illetékesekkel. Mitchell szerint ezt az egészet meg lehetett volna előzni azzal, ha a mérkőzés korábbi szakaszában a bírók meghúzzák a vonalat és nem engednek meg annyi mindent a játékosoknak, akkor nem gyülemlett volna fel ennyi feszültség a csapatokban a hajrára. Gobert szerint is túl sokat engedtek a bírók a meccs során, ugyanakkor nem érezte úgy, hogy ez egy olyan szituáció lett volna, amiben ököllel kellett volna válaszolnia. Hogyha nem fenyegetik a pályán, akkor nem fog ott verekedni, nem fog senkinek sem bemosni egyet, mert azért eltiltják, és azzal a csapatának is árt. Ha valaki verekedni akar vele, akkor az megtalálja őt, de ezt nem a közösségi médiában fogja megtenni.

Jake Fischer (Bleacher Report) számolt be arról, hogy a közelmúltban történt egy másik verekedés is az NBA berkeiben. Október végén a New Orleans Pelicans hazai pályán szenvedett vereséget a Sacramento Kings ellen, és a találkozót követően Alvin Gentry be akart köszönni korábbi főnökének, David Griffinnek, ugyanakkor a beszélgetés odáig fajult, hogy a körülöttük lévőknek kellett szétválasztaniuk őket. Gentry a tavaly nyári távozása előtt öt szezonon keresztül volt a Pelicans vezetőedzője, azóta pedig a Kingsnél dolgozik segédedzőként, és Griffin korábban úgy értékelte a munkáját, hogy megadott neki minden választ a teszthez, és mégis megbukott. A mostani találkozójukon a hírek szerint Gentry megjegyezte Griffinnek, hogy neki úgy tűnik, hogy Stan Van Gundynak sem adta meg a válaszokat, utalva arra, hogy már az őt váltó edző sincs a csapatnál, és a Pelicans alelnöke ezt követően ugrott neki Gentrynek. Fischer ugyanebben a cikkében megjegyezte azt is, hogy információi szerint Griffin állása veszélyben forog már egy ideje a csapatnál.

Rich Paul szerint a Philadelphia 76ers utóbbi időben mutatott ténykedése kontraproduktív hatású, és inkább csak súlyosbítja Ben Simmons mentális állapotával kapcsolatos problémáit, mintsem segítené azokat. A játékos ügynöke szerint a pénzbüntetések, Simmons célkeresztbe helyezése és a negatív kommunikáció mind hozzájárult ahhoz, hogy a 76ers rontson a helyzeten. Paul mindezt Shams Charaniának (The Athletic) mondta el, és az újságíró megkérdezte a csapatot is erről, akik szerint ez egyáltalán nincs így, ők teljes támogatásukról biztosították Simmonst, és azon vannak, hogy minden lehetséges erőforrást biztosítsanak neki. Paul szerint ha ez a helyzet, akkor semmi értelme a pénzbüntetéseknek, mert ez így ellentmondásos, és jobb lenne, ha a 76ers tényleg segítene a játékosnak, vagy ha nem hisznek neki, akkor álljanak ki és mondják azt, hogy Simmons hazudik.

Ez már nem arról szól, hogy elcseréljék ügyfelét, hanem arról, hogy találjanak számára egy olyan helyet, ahol vissza tudja nyerni a mentális erősségét és vissza tud térni a pályára. Azt akarja, hogy Simmons ismét a pályán lehessen, és az csak másodlagos, hogy ezt a 76ers mezében teszi meg, vagy valamelyik másik csapatéban. Együtt akarnak működni, és el akarják érni, hogy ismét a pályán lehessen. Nem gondolja, hogy a 76ers egy rossz franchise lenne, Paul szerint Josh Harris és David Blitzer nagyszerű tulajdonosok, Daryl Moreyt is tiszteli, a várost is kedveli, nem ezek jelentik a problémát, viszont most tényleg az a legfontosabb, hogy Simmons a megfelelő mentális állapotba kerültjön.

Kelly Olynyk tegnap hajnalban szenvedett térdsérülést a Detroit Pistons Houston Rockets elleni mérkőzésén. A játékosnál kettes fokozatú MCL-ficamot állapítottak meg az orvosi vizsgálatok, ami miatt legalább 6 hetet kell kihagynia. A Los Angeles Lakersnél is van egy újabb sérült, náluk ezúttal Austin Reaves dőlt ki legalább 2 hétre a combhajlítóizma miatt.

Ha már szóba került a Lakers, folytassuk is velük, Anthony Davis ugyanis arról mesélt a tegnap hajnali, Miami Heat elleni hosszabbításos győzelmüket követően, hogy beszélt a csapat Russell Westbrookkal az irányító rengeteg eladott labdájáról. Mint Davis mondta, arról kérdezték a társukat, hogy miként tudnák őt abban segíteni a pályán, hogy kevesebb eladott labdája legyen, és ez szerinte meg is látszódott ezen a meccsen. Westbrook ennek ellenére 8 eladott labdával fejezte be a találkozót, Davis viszont pozitívan értékelte a látottakat, és viccesen megjegyezte, hogy legalább nem quadruple-duplát ért el, hanem tripla-duplát. Westbrook eddig 5,3 eladott labdát átlagol meccsenként, ami a legtöbb a ligában.

Adrian Wojnarowskit (ESPN) arról tájékoztatta az egyik forrása, hogy amennyiben Klay Thompson állapota a jelenlegi ütemben javul, akkor akár már közvetlenül karácsony előtt is pályára léphet. A szakíró értesülései alapján Thompson visszatérése a Golden State Warriors december 20-ai, Sacramento Kings elleni, vagy a 23-ai, Memphis Grizzlies elleni hazai mérkőzésén történhet meg. A Warriors ezt megelőzően egy idegenbeli túrán vesz részt, és ha minden jól alakul, akkor az a terv, hogy ezalatt Thompson a csapat G Ligás csapatánál próbál meg bevethető állapotba kerülni.

A végére az NBA-ben három szezont lehúzó, 2014 és 2017 között az Indiana Pacers, a Minnesota Timberwolves és az Orlando Magic színeiben összesen 146 mérkőzésen pályára lépő Damjan Rudez maradt, aki 35 éves korában bejelentette a visszavonulását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus