Hírmorzsák 2021-11-13 (9:45)

Lemondott a Blazers elnöke. Az NBA sürgeti a harmadik oltást. Giannis bokasérülés miatt nem játszott, Wiseman közel a visszatéréshez. Hamarosan véget ér a Bulls és Heat tampering-vizsgálata. Curry és Jokics "örökranglistás" napja. VanVleetet megbüntették a Big Balls-ünneplésért. Jordan leült a Hornets kispadjának végére. Bagley a Pistonshoz kerülhet?

A Portland Trail Blazers elnök-vezérigazgatója, Chris McGowan november 26-ai határidővel távozik posztjáról, jelentette be a klub. McGowan kilenc éve dolgozik ebben a pozícióban, emellett a klubot tulajdonló cégcsoport vezérigazgatói posztját is ellátja. Azt nem tudni, hogy a csapattól való távozása összefüggésben van-e a franchise-nál éppen folyó vizsgálattal - helyét Dewayne Hawkins alelnök veszi át. 

Az ESPN értesülései szerint az NBA sürgős jelzést küldött a csapatoknak, hogy amint lehetséges, kezdjék meg az emlékeztető oltások beadását, különös tekintettel az emelkedő esetszámokra. Bár Tobias Harris péntek hajnalban már visszatérhetett, a tendencia meredek emelkedést mutat, jelenleg is több játékos áll protokoll alatt (Joel Embiid, Isaiah Joe, Matisse Thybulle, Kevin Love, Lauri Markkanen, Nikola Vucevic, Khris Middleton, Jakob Pöltl és Jock Landale). 

Giannis Antetokounmpo is hiányzott a Boston elleni összecsapásról, 90 perccel a meccs előtt jelentették be, hogy nem nevezik - a jobb bokája rakoncátlankodik, ezért ülte ki a mérkőzést. Mellette Middleton, Brook Lopez (hátgondok) és Donte DiVincenzo (lábsérülés) sem játszhatott. 

James Wiseman, a Warriors centere várhatóan Hálaadás környékén (november 25.) visszatérhet. A meniszkusz-szakadásból lábadozó másodéves magasember nem csatlakozik az éppen keleti túrára induló GSW-hez, hanem lemegy a G-Ligába, ahol formába kerülhet és két hét múlva megkezdheti a szezont. Joe Lacob, a csapat tulajdonosa arról beszélt, hogy szerinte a Wiggins-Russell csere volt talán a legjobb, amit az ő idejében meghúzott a csapat - ebben a cserében érkezett az a draftjog, amivel kihúzhatták Jonathan Kumingát is, és Lacob szerint Bob Myers GM elképesztő jól vezényelte le az egész folyamatot. 

A Warriorshoz kapcsolódik, hogy Steph Curry ma hajnalban a Bullsnak kilenc hármast szórt, ez volt karrierje 36. ilyen meccse - az örökranglista második helyezettjeinek, James Hardennek és Damian Lillardnek 9-9 ilyen mérkőzése akad. A nap másik statisztikája Nikola Jokicsé, az egymeccses eltiltását letöltő MVP tripla-duplával vezette győzelemre a Denvert a Hawks ellen - ez volt karrierje 59. tripla-duplája, amivel fellépett az örökranglista 8. helyére, holtversenyben Larry Birddel. 

Michael Jordan ma hajnalban a Knicks elleni meccs első félidejében leült a Hornets kispadjának végére. Miles Bridges nevetve annyit mondott erről, hogy ha minden idők legjobbja leül a padra, hogy támogasson, akkor kicsit ideges lesz az ember - ő személy szerint ziccert és büntetőket rontott emiatt a meccs elején. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint előrelépés történt a Chicago Bulls és a Miami Heat ellen folytatott tampering-vizsgálatoknál. A liga azután kezdte el vizsgálni Lonzo Ball, illetve Kyle Lowry sign and trade ügyletét, hogy nem sokkal a szabadügynök-piac nyitását követően már bejelentették ezeket a több játékost, új szerződéseket érintő ügyleteket - túlságosan gyorsnak tartották az ügymenetet, ami miatt felmerült, hogy már a nyitás előtt egyeztettek, ami szigorúan tilos. A liga 2019-ben súlyos szankciókat vezetett be, 10 millió dollárig büntetheti a csapatokat, eltilthat GM-eket, elvehet draftjogokat, végső esetben fel is bonthatja a szerződéseket. A liga bekérette a csapatok, játékosok és ügynökök közötti elektronikus-üzenetváltásokat, híváslistákat, amiket megvizsgáltak és hamarosan be is jelentik, hogy mire jutottak. 

Fred VanVleet 15 ezer dolláros büntetést kapott, miután a Raptors legutóbbi meccsén óriási hármassal szerezte meg a győzelmet csapatának - a gond az volt, hogy bemutatta Sam Cassell legendás “tökös vagyok” táncát, ami 2010 óta tiltott az NBA-ben. A Pacers és a Jazz meccsén történt balhé miatt is érkeztek a csekkek, Rudy Gobert 35 ezret kapott, mert ő kezdte a “civakodást”, Myles Turner 25 ezret, amiért túlreagálta az esetet, míg Donovan Mitchell 30 ezer, Joe Ingles 20 ezer dollárt köteles befizetni az ellenfél hergelése, illetve a játékvezetővel történt nem megfelelő érintkezés miatt. 

Jalen Brunson remekül kezdte a szezont, majdnem 29 percet átlagol a Dallasban, ráadásul sokat van fent Luka Doncic-csal és a meccseket lezáró ötösben is rendre helyet kap. Ugyanakkor jövőre nincs szerződése, miután nem történt idő előtti hosszabbítás. Nico Harrison GM azt mondta, hogy ha ilyen jól játszik, mindent megtesznek, hogy megtartsák, ez a klubnak és a játékosnak is leegyszerűsíti a helyzetet. 

Marc Stein (Substack) szerint Detroitban érhet véget Marvin Bagley III kálváriája, a Pistons régóta érdeklődik a Kingsnél létszámfelettinek számító játékos iránt, és a december 15-ei határidő után (a nyáron szerződtetett játékosok innentől cserélhetőek) vélhetően meg is próbálkoznak a megszerzésével. Bagley ügynöke, Jeff Schwartz pár hete alaposan kifakadt a Kingsre, amiért nem játszatják és nem is cserélik el ügyfelét, ugyanakkor most kedden olyan hírek láttak napvilágot, hogy Bagley állítólag megtagadta a játékot a Suns elleni meccsen - ma hajnalban nevezték a Thunder ellen, de nem lépett pályára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus