Hírmorzsák 2021-11-14 (12:45)

Dave Joerger rákos. Brad Stevens megmondta Jaylen Brownnak, hogy számolnak vele. Darius Garland szerint megérkezett a Cavaliers. Neil Olshey küzd azért, hogy megtarthassa az állását. Damian Lillard nem játszik ma este. Anthony Davis szerint nem úgy játszanak, mint egy bajnoki címre esélyes csapat. LeBron James felépülése jól halad. Zion Williamson visszatérésére még heteket kell várni. Coby White hamarosan megkezdheti a szezont. Andre Iguodala és Dino Radja is nagyot mondott.

Egy sajnálatos hírrel kell kezdenünk, Dave Joerger bejelentette, hogy rákos, emiatt határozatlan ideig nem folytatja a segédedzői munkáját a Philadelphia 76ersnél. Az edző Adrian Wojnarowskinak (ESPN) mondta el, hogy a feje és a nyaka környékén találtak problémát, ami miatt kemoterápián és sugárkezelésen esik át a következő hetekben, ugyanakkor Joerger azt is elmondta, hogy szerencsére nagyon korán kiderült a baj, és 90%-ra teszik azt az orvosok, hogy a kezelésekkel teljesen ki tudják őt kúrálni. Az edző egyébként néhány kezelésen már átesett az elmúlt két hétben, és csak egyetlen meccsen nem tudott a csapata mellett lenni, most viszont idegenbeli túrára megy a 76ers, így a további kezelések miatt nem tud a csapattal tartani. Joerger elmondta, hogy azért is hozta nyilvánosságra a betegségét, mert ezzel is szeretné bátorítani az embereket arra, hogy vizsgáltassák ki magukat, ha úgy érzik, hogy nincs valami rendben a testükkel.

Brad Stevens kategorikusan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy áruba bocsátaná a Boston Celtics Jaylen Brownt. Megmondta a játékosnak, hogy ne foglalkozzon a pletykákkal, ők úgy tekintenek rá, mint a csapat fontos tagja, és nagyon nagyra tartják őt. Mint ismert, a közelmúltban olyan cserepletykák merültek fel, hogy a Celtics esetleg odaadná Brownt Ben Simmonsért cserébe, de ezt azóta több csapathoz közeli újságíró is cáfolta, és most a csapatvezető szavai is ugyanebbe az irányba mutatnak.

A Celtics ma hajnalban 19 pontos előnyt leadva kapott ki a Cleveland Cavaliers ellen. A mérkőzés legvégén Dennis Schröder dobhatott a hosszabbításért, de hibázott, a találkozót követően pedig azt emelte ki, hogy 48 percen keresztül kell kosárlabdázniuk, nem engedhetik meg, hogy kiengedjenek, mert az NBA-ben mindenki képes nagyobb futások bemutatására. Ime Udoka arról beszélt, hogy Jayson Tatumot láthatóan nagyon frusztrálta, hogy nem esnek a dobásai, ugyanakkor játékosának az a feladata, hogy ezzel együtt megpróbáljon pozitív hatást gyakorolni a mérkőzés alakulására. A túloldalon érthetően sokkal pozitívabb volt a hangulat, Darius Garland szerint megérkezett a Cavaliers, már nem kell lehajtott fővel járniuk. Nagy szívvel játszanak, sosem adják fel, és dicséret illeti a társait is, amiért megbíznak benne, hogy ő csinálja meg a játékokat.

Jason Quick (The Athletic) értesülései szerint Neil Olshey küzd azért, hogy megtarthassa a Portland Trail Blazersnél az állását, és nem hajlandó belemenni semmilyen kölcsönös megegyezésbe vagy kivásárlásba, amennyiben úgy döntenének a csapatnál, hogy távoznia kell. Mint ismert, a Trail Blazersnél a közelmúltban indítottak csapaton belüli vizsgálatot, Olshey pedig a jövő héten találkozik majd az illetékesekkel.

Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy Damian Lillard kihagyja a ma esti, Denver Nuggets elleni találkozót, mivel alhasi fájdalmai vannak. A játékos hasonló problémával küzdött már az olimpia alatt is, és többen is úgy gondolják, hogy ez is közrejátszhat az idei gyengébb dobóformájában.

Anthony Davis még a Los Angeles Lakers tegnapi, Minnesota Timberwolves elleni vereségét követően mondta el, hogy jelenleg nem alkotnak bajnoki címre esélyes csapatot, nem játszanak úgy. El kell dönteniük, hogy mit akarnak elérni ebben az idényben, sokkal jobbnak kell lenniük, győzelmeket kell gyűjteniük. Pocsékul játszottak ezen a meccsen a harmadik negyedben, nem védekeztek, képtelenek voltak pontot szerezni, de ez általános probléma náluk, hogy a harmadik negyedekben lassan és rosszul játszanak mind támadásban, mind védekezésben.

Frank Vogel elmondása alapján jól halad LeBron James rehabilitációja, egyre közelebb van a visszatéréshez, és tulajdonképpen már day-to-day a státusza.

A New Orleans Pelicansnál visszatérhetett Brandon Ingram, és rögtön nyerni is tudtak egy meccset, ugyanakkor Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Zion Williamson visszatérésére még várni kell. A szakíró úgy tudja, hogy hetekre van még attól, hogy teljes edzésmunkát végezhessen, és nem valószínű, hogy december előtt megkezdheti a szezont az erőcsatár.

K. C. Johnson (NBC Sports) értesülései szerint amennyiben pozitívan reagál Coby White a hétvégén elvégzett két edzésére, akkor könnyen előfordulhat, hogy a Chicago Bulls orvosaitól hétfőn megkapja az engedélyt arra, hogy megkezdje a szezont. Billy Donovan elmondta, hogy ettől a fejleménytől függetlenül Ayo Dosunmu továbbra is meg fogja kapni a lehetőséget, míg White esetében nagyon óvatosak lesznek, fokozatosan kaphat majd nagyobb terhelést.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Nikola Vucsevics azt követően hozott pozitív tesztet koronavírusra, hogy a Dallas Mavericks ellen játszottak volna, és emiatt lépett is ellenfelük. A texasi csapat a hír hallatán leteszteltette az összes olyan játékosát, aki érintkezett a montenegrói centerrel, és minden eredmény negatív lett.

A végére pedig a nagyot mondók klubja maradt. ahová ketten is bejelentkeztek. Andre Iguodala Sam Amicknek (The Athletic) mondta el azt a véleményét, hogy szerinte Kyrie Irving minden idők 20 legjobb játékosa közé tartozik, és felháborító, hogy nem került fel az NBA 75. évfordulós listájára. Iguodala azt is hozzátette még, hogy szerinte csak három jobb irányító játszott az NBA-ben, mint Irving, mégpedig Magic Johnson, Stephen Curry és Isiah Thomas.

Dino Radja is nagyot mondott, szerinte Michael Jordan a jelenlegi ligában egy rossz napján is dobna 50 pontot. Radja szerint a mérkőzések manapság az All-Star gálához hasonlítanak, rengeteg a fújás, régen kevesebbet szólt a síp, keményebbek voltak a meccsek. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy soha korábban nem volt olyan kevés büntető, illetve olyan kevés lefújt szabálytalanság az NBA történetében, mint a mai ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus