Hírmorzsák 2021-11-17 (11:15)

Steve Nash szerint a Nets nincs még azon a szinten, mint a Warriors. Klay Thompson öt az öt ellen edzhet. LeBron James a Celtics, Khris Middleton a Lakers ellen térhet vissza. Luka Doncic nem játszik ma este. Evan Mobley 2-4 hetet kihagy. Zion Williamson már kontakttal is edzhet. Giannis Antetokounmpo nem biztos abban, hogy a következő kihívás is Milwaukeeban vár rá. Dwyane Wade a The Decisionről mesélt. Enes Kanter sportszakmai okok miatt nem kapott eddig nagyobb lehetőséget. Megváltozik a Staples Center neve. DeMar DeRozan a nyáron gyakorlatilag megegyezett a Lakersszel. A következő előszezonban az Egyesült Arab Emírségekbe látogat a liga.

A játéknap rangadóján a Golden State Warriors magabiztos győzelmet aratott a Brooklyn Nets otthonában, és a találkozót követően Steve Nash elmondta, hogy egyelőre még nincsenek azon a szinten, ahol az ellenfelük van jelenleg. Sok munkát kell még elvégezniük, próbálnak csapatként fejlődni, és remélhetőleg a legtöbb gyengeségüket ki tudják küszöbölni a szezon végére. Az edző elismerte, hogy támadásban eddig nem teljesítenek úgy, ahogyan arra számítani lehetett, és azt sem vitatta, hogy ebben Kyrie Irving hiányzása is szerepet játszhat. Nem ez az egyetlen ok, 10 új játékosuk van, akik különböző háttérrel érkeztek, emiatt is időbe telik, mire összeállnak elöl. Nash ugyanakkor arra is kitért, hogy Top 10-es védekezésük van, amire szintén nem számított senki, ők mégis megtalálják a módját annak, hogy jól védekezzenek.

James Harden is hasonlóan értékelt, minden egyes meccsel próbálnak fejlődni, és az a céljuk, hogy a rájátszásra ők legyenek a legjobb csapat. Talán még nem tartanak ott, a közelében sincsenek ennek, de hosszú még a szezon ahhoz, hogy jobbak legyenek, és folyamatosan javulni fognak. Meg kell találniuk még az identitásukat, még mindig újonnan összerakott csapatot alkotnak, rá kell jönniük, hogy miben jók, miben nagyszerűek, és miben lehetnek még nagyszerűek. Alig 14, 15 meccs ment le a szezonból, és ez a találkozó egyáltalán nem fogja befolyásolni őket, és nem nagyon van olyan csapat, amelyik már igazán ismerné magát, kivéve a Warriorst, akik hosszú ideje együtt vannak.

A Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy hétfőn Klay Thompson először edzett öt az öt ellen, és Steve Kerr elmondta, hogy várhatóan ezt ismét megteheti ma is. James Wiseman még nem tart itt, Thompson viszont már igen, bár ez nem jeleni azt, hogy nagyon hamar visszatérhet, a jövő héten még nem lesz a pályán, de nagyon jól halad a visszatéréshez. Így is sok munkát kell még elvégeznie, sokat kell erősödnie, és ebben segíteni fogja, hogy öt az öt ellen készülhet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy LeBron James péntek este (magyar idő szerint szombat hajnalban) a Boston Celtics ellen visszatérjen a hasizomsérüléséből. James a Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks elleni meccséről még lemarad, a túloldalon viszont visszatérhet Khris Middleton, aki ismét a társaival készülhet már azt követően, hogy koronavírusos volt.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy szabadlistára került tőlük a two-way szerződésű Sekou Doumbouya, és a lábsérüléssel küzdő francia helyére ugyanilyen megállapodással leszerződtették Chaundee Brownt. Brown nem kelt el a drafton, viszont nem ismeretlen már az aranysárga-liláknál, ugyanis náluk töltötte az edzőtábort, majd a South Bay Lakersnél kezdte el az idény a G Ligában.

Luka Doncic a Dallas Mavericks előző mérkőzésének a legvégén bokasérülést szenvedett, és a csapat bejelentette, hogy emiatt, illetve térdsérülés miatt nem léphet pályára a Phoenix Suns elleni ma esti találkozón. Az ESPN értesülései szerint nem túl súlyos a sérülés, és a Mavericksnél bizakodóak azzal kapcsolatban, hogy nem kell hosszabb időt kihagynia a szlovén irányítónak. Shams Charania (The Athletic) megerősítette, hogy nem sérültek Doncic szalagjai.

Evan Mobley valamivel hosszabb kihagyásra számíthat, ő a Boston Celtics ellen szedett össze egy könyöksérülést, ami miatt 2-4 hétre szorulhat az oldalvonal mellé. A Cleveland Cavaliers magasemberei sorra dőltek ki az elmúlt időszakban, Kevin Love és Lauri Markkanen egyaránt az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt hiányzott az elmúlt időszakban, míg Jarrett Allen egy kisebb betegség miatt nem játszott legutóbb. Love a hírek szerint visszatérhet a csapat következő meccsén, és Markkanen sincs már a protokoll alatt, ugyanakkor neki még kondicionális problémái vannak a kihagyást követően, ezért még nem fog játszani. Allen állapota day-to-day, de valószínűleg ő sem játszhat ma este a Brooklyn Nets ellen, arra viszont mutatkozik esély, hogy holnap este a Golden State Warriors ellen pályára lépjen.

Zion Williamson visszatérése is közelít, bár nem abban a tempóban, ahogyan azt a New Orleans Pelicans előzetesen remélte, viszont a játékos megkezdhette a kontakttal járó edzésmunkát, illetve egy az egy ellen is játszhat. Legközelebb november 24-én vizsgálják felül az állapotát, akkor esik át újabb teszteken, és annak az eredménye alapján döntenek arról, hogy végezhet-e teljes értékű munkát, ami az utolsó lépés a visszatérés előtt.

A GQ magazinnál Giannis Antetokounmpo lett az év sportolója, és ebből az apropóból interjút is készítettek vele. A Bucks sztárja elmondta, hogy azzal teljesítette egy küldetését, hogy bajnoki címet vitt Milwaukeeba, amit nagyon nehéz volt elérni, de összejött. Szereti a kihívásokat, és az is lehet, hogy a következő valahol máshol vár rá. A családjával úgy döntöttek, hogy ebben a városban maradnak, mert szeretnek ott lenni és törődnek velük, de két év múlva lehet, hogy már máshogy lesz. Őszintén mondhatja, hogy szereti a várost, szereti a helyi közösséget, és annyira akarja őket segíteni, amennyire csak tudja. Azt is elmondta, hogy a 2020-as hosszabbítása előtt több játékostól is kapott üzeneteket, hogy igazoljon hozzájuk, viszont közülük többen nem is keresték azóta, hogy a maradás mellett döntött.

Antetokounmpo kijelentésére, hogy a következő kihívás talán valahol máshol vár rá, sokan felvonták a szemöldöküket, ugyanakkor az ügynöke, Alex Saratsis szerint ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy távozni szeretne. Ő is azt hangsúlyozta ki, hogy a játékos kihívásokban gondolkodik, és most egyértelműen az a kihívás, hogy meg tudja védeni a bajnoki címet a csapatával, és inkább az a kérdés, hogy azt követően mi lesz a következő kihívás. Ha csak a kosárlabdával kapcsolatos szempontokat nézzük, akkor 26 éves korára gyakorlatilag mindent elért már Antetokounmpo, úgyhogy muszáj kihívásokat gyártania.

Dwyane Wade arról mesélt egy interjúban, hogy amíg LeBron James be nem jelentette 2010. július 8-án, hogy valóban a Miami Heathez igazol, egyáltalán nem tudta ezt teljesen biztosra venni. Július 4-én szóban megegyeztek Chris Bosh-sal karöltve, hogy mindhárman a Heatben folytatják, ezt követően viszont csak a feleségének beszélt erről, és a közeli körének is csak akkor említette ezt, amikor ő és Bosh július 7-én aláírt. James a bejelentőműsora előtti napokban egyáltalán nem beszélt vele, úgyhogy Wade is ugyanolyan izgatottan ült a tévé előtt, mint mindenki más, és csak ekkor bizonyosodott meg arról, hogy valóban megtörténik az, amiről beszéltek.

Enes Kanter nem kapott túl sok lehetőséget, mióta visszatért a Boston Celticshez, és a Twitteren tett egy olyan megjegyzést, hogy ez biztosan amiatt van, hogy felszólalt a kínai kormány ténykedése miatt. Ime Udoka elmondta, hogy Kanter kizárólag sportszakmai okok miatt nem kapott eddig nagyobb lehetőséget, védekezésben a váltásokra építenek, amiben nem tudna a legtermészetesebben mozogni a center.

Karácsonytól új nevet kap a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers, a Los Angeles Kings (NHL) és a Los Angeles Sparks (WNBA) otthonául is szolgáló aréna. Az 1999-es megnyitása óta Staples Center néven ismert sportlétesítmény december 25-étől Crypto.com Arena névre vált. Hivatalos bejelentés nem történt arról, hogy az új névadó pontosan mennyit fizet ezért, de több forrás is úgy értesült, hogy a következő 20 évben 700 millió dollárt fizet a kriptovalutákkal foglalkozó oldal a névhasználati jogért.

DeMar DeRozan Chris Haynesnek (Yahoo! Sports) mondta el, hogy gyakorlatilag már megegyezett a Lakersszel a nyáron, és azt hitte, hogy már csak azon dolgoznak, hogy miként írhat alá hozzájuk, ugyanakkor üzleti okokból nem tudták tető alá hozni az egyezséget. A következő csapat a listáján a Chicago Bulls volt, szóval végül jól alakultak számára a dolgok, noha úgy készült, hogy hazatér a szülővárosába. Arra is nyitott lett volna, hogy a Clippersnél kössön ki, tárgyalt velük is, ugyanakkor azok a beszélgetések nem jutottak el olyan komoly stádiumba, mint amiket a Lakersszel folytatott, és ők nem is tudtak annyit ajánlani neki.

Marc J. Spears (The Undefeated) számolt be róla, hogy az NBA a következő előszezon alatt ellátogat az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol két meccset fognak játszani. 2020 januárja óta ez lesz az első alkalom, hogy két NBA-s csapat az Egyesült Államokon, illetve Kanadán kívül összecsapjon, akkor a Milwaukee Bucks és a Charlotte Hornets Párizsban meccselt.

A végére egy kis NCAA maradt, a Duke egyetem két játékosát, Michael Savarinót és Paolo Bancherót is előállították a minap: előbbit ittas vezetés miatt kapcsolták le a rendőrök, míg utóbbi ellen ittas vezetéssel kapcsolatos bűnpártolás a vád. Savarino egyébként az egyetem legendás edzőjének, Mike Krzyzewskinek az unokája, míg Banchero a 2022-es draft egyik legjobban várt játékosa, a legtöbb előrejelzés 1/1-re vagy 1/2-re teszi őt jelenleg. Krzyzewski egyébként csak annyit erősített meg, hogy két játékosuk ellen jogi eljárás zajlik, de nem nevesítette, hogy kikről van szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus