Hírmorzsák 2021-11-20 (11:30)

Collin Sexton idénye befejeződött. Kevin Durant, Nikola Jokics és Stephen Curry sem lépett pályára ma hajnalban. Didi Louzada 25 meccses eltiltást kapott. LeBron James szerint el kell kezdeniük jobban játszani. Jerami Grant is érdekelné a 76erst Ben Simmonsért. Marc Gasol a spanyol másodosztályban folytatja. Isaiah Thomas és Justin Anderson is a Team USA keretében. Terrance Ferguson Görögországba igazolhat. Érdekes pénzügyi megoldásokkal operál a Thunder.

Collin Sexton november 7-én szenvedett térdsérülést a New York Knicks ellen, azóta viszont a Cleveland Cavaliers egészen tegnap estig nem adott tájékoztatást az állapotáról. A csapat bejelentette, hogy Sexton elszakadt meniszkuszát szerdán megműtötték, ami miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Kisebb sérülések miatt Kevin Durant, Nikola Jokics és Stephen Curry sem lépett pályára ma hajnalban. Durant egy ideje vállsérüléssel küzd, emiatt ülte ki a Booklyn Nets hajnali meccsét, de Steve Nash elmondása alapján inkább csak pihentették az eddig minden meccsen pályára lépő sztárt, mert így négy napja van regenerálódni. Jokics csuklósérülés miatt nem lépett pályára a Denver Nuggetsnél, róla Michael Malone annyit mondott, hogy nem hiszi, hogy hosszabb időt ki fog hagyni emiatt a center, ugyanakkor addig nem fogja bevetni a legjobbját, amíg csak az egyik kezét tudja rendesen használni. Curry pedig a csípőjével bajlódik az utóbbi napokban, emiatt nem állt Steve Kerr rendelkezésére, de rajta kívül kisebb sérülések miatt Draymond Green, Andre Iguodala és Otto Porter Jr. sem lépett pályára a Golden State Warriorsnál.

Egy ideig Didi Louzada sem fog játszani, aki megbukott az NBA egyik drogtesztjén, így doppingolás miatt 25 meccses eltiltást kap a New Orleans Pelicans fiatal játékosa – az eltiltás ideje alatt természetesen fizetést sem kap. A játékos elmondta, hogy nyáron Brazíliában konzultált egy táplálkozási tanácsadóval, aki ajánlott neki néhány vitamint és étrendkiegészítőt. Mivel ez a szakember híres arról, hogy korábban is dolgozott már együtt sportolókkal, nem is gondolt arra, hogy esetleg tiltott szereket ajánlott a számára. Miután pozitív lett a tesztje drostanolonera és tesztoszteronra, azonnal együttműködött a ligával és a játékosok szakszervezetével, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan. Szándékosan sosem szegné meg az NBA szabályait, de tudja, hogy ebben neki is van felelőssége, és mélységesen sajnálja, hogy ez történt, bocsánatot kér a csapatától, a társaitól és a Pelicans szurkolóitól is ezért.

LeBron James visszatérhetett a Los Angeles Lakersnél, ugyanakkor csapata vereséget szenvedett a Boston Celtics otthonában. A mérkőzést követően James elmondta, hogy nem áltathatják magukat azzal, hogy még 65 meccs hátravan az alapszakaszból, el kell kezdeniük jobban játszani, és nem számít, hogy éppen ki bevethető és ki nem. A rendszerük adott, viszont fel kell gyorsulniuk és javulniuk kell, függetlenül az aktuális felállásuktól. Nem pánikolnak egyelőre, de jobban kell csipkedniük magukat a pályán.

Tegnap arról beszámoltunk már, hogy a hírek szerint a Philadelphia 76ersnél létezik egy 30 nevet tartalmazó lista, hogy kiket fogadnának el Ben Simmonsért, és Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint Jerami Grant is a kiszemeltjeik közé tartozik. A Detroit Pistons játékosának azért érdekes a helyzete, mert a 76ersben tűnt fel az NBA-ben, ő is a „Process-éra” felfedezettjei közé tartozott, majd elcserélték egy jövőbeli első körös draftjogért, amiből később Tyrese Maxey lett. Pompey értesülései szerint a 76ers Grant mellett Saddiq Bey és Kelly Olynyk játékjogát kérné még a cserében, viszont valószínűtlen, hogy a Pistons belemenne egy ilyen cserébe.

Ian Begley (SNY.TV) információi szerint az a legvalószínűbb végkimenetel, hogy Neil Olshey és a Portland Trail Blazers közötti munkakapcsolat a végéhez érkezik, miután befejeződnek a csapat körüli vizsgálódások.

A korábbi várakozásoknak megfelelően Marc Gasol a spanyol másodosztályú Basquet Girona csapatában folytatja a pályafutását, azaz a saját csapatát fogja erősíteni, aminek ő a tulajdonosa és az elnöke is. Gasol a következő hetekben a csapattal fog edzeni, a tervek szerint valamikor december elején léphet először pályára, és a várakozások szerint az idény végéig itt is fog maradni.

A Team USA a közelmúltban kihirdette a világbajnoki selejtezőkre készülő keretét, ugyanakkor az NBA-ben játszókra nem számíthatnak, így jórészt G Ligás kosarasokkal kell megvívniuk Kuba és Mexikó válogatottjaival. A válogatott keretében két változás is történt, utólag csatlakozik hozzá Isaiah Thomas és Justin Anderson is. A két játékos DaQuan Jeffries és Frank Mason III helyét veszi át a keretben, akik sérülés miatt nem vehetnek részt a selejtezőkön.

Terrance Ferguson Görögországba igazolhat az AEK Athén csapatához. A két fél egyelőre nem tudott megállapodást kötni, mivel az AEK addig nem igazolhat, amíg nem rendezik minden adósságukat a korábbi játékosaik irányába, ugyanakkor a közeljövőben minden akadály elhárulhat Ferguson szerződtetése elől.

A végére egy kis pénzügyi érdekesség maradt az Oklahoma City Thundertől, akik 78 millió dollárt költenek csak a játékosok fizetésére, azaz 23 millióval elmaradnak a 101 milliós fizetési minimumtól, ugyanakkor mégis úgy működnek, mintha a 112 milliós fizetési sapka felett lennének. A Thunder a nyáron nem igazolt sapka alatti helyből, hanem kivételekbe vettek át játékosokat, illetve azt az MLE-t használták fel, ami azoknak a csapatoknak jár, akik a sapka felett vannak. Mindezt azért tehették meg, mert technikailag a sapka fölött vannak, mivel a fizetési minimumba beleszámítanak a különböző kivételeik is, így a cserekivételek, a kétévenként adható kivétel, az MLE (megmaradt része), sőt, azon játékosok cap holdja is, akiknek nem mondtak le a Bird-jogaikról és nem írtak alá más NBA-s csapathoz. Valószínűleg ez csak átmeneti állapot, a cserehatáridőig jó eséllyel ki fogják használni azt a helyet, ami a gyakorlatban a rendelkezésükre állhat, hogy átvegyenek rosszabb szerződéseket, ráadásul egy 12,8 milliós cserekivételük is lejár február 3-án.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus