Hírmorzsák 2021-11-21 (11:45)

Január 15-e után csak a beoltott játékosok léphetnek pályára Kanadában. Zion Williamson kérésére titkolta a Pelicans a játékos sérülését. Elhányta magát a pálya mellett a Kings egyik szurkolója. Matisse Thybulle visszatért. Kérdéses Luka Doncic ma esti játéka. Nicolas Claxton jobban van. Kevin Durant szerint a Netsnek hiányzik Kyrie Irving. Serge Ibaka a G Ligában hozta magát játékba.

Kanada népjóléti minisztere, Marco Mendicino bejelentette, hogy január 15-ét követően csak azok a sportolók léphetnek be az országba, akik megkapták a koronavírus elleni oltást. Eddig elegendő negatív teszteket produkálni az érintett sportolóknak, illetve betartaniuk a rájuk vonatkozó szigorú szabályozásokat, ezt követően viszont Kyrie Irving, Jonathan Isaac vagy Bradley Beal csak akkor léphet be az országba és léphet pályára a Toronto Raptors elleni idegenbeli mérkőzéseken, ha felveszik az oltást – a gyakorlatban valószínűleg egyikük esetében sem jelent ez sokat, mert a Wizards és Beal addig letudja a Raptors elleni idegenbeli meccseit, Irving amúgy sem játszik, ahogyan Isaac sem tért még vissza a sérüléséből. A törvénymódosítás nem is az NBA-re lesz igazán nagy hatással, hanem az NHL-re, ahol hét kanadai csapat is szerepel.

Brian Windhorst és Andrew Lopez (mindketten ESPN) értesülései szerint a New Orleans Pelicans a játékos kérésére tartotta titokban Zion Williamson sérülését, és ezért csak a médianapon derült ki, hogy meg kellett műteni. Az első pillanattól fogva tudtak a sérüléséről, mivel a Pelicans erőnléti edzője vele volt a nyáron Los Angelesben. David Griffin szavai alapján még valamikor a nyár elején, a nyári liga előtt szenvedett lábsérülést Williamson.

Arról külön is beszámoltunk, hogy a Sacramento Kings és a Utah Jazz mérkőzésének a negyedik negyedében több mint 10 percen át állt a játék, mivel a hazaiak egyik szurkolója elhányta magát az első sorban. Az eset a Jazz kispadja mellett történt, és a mérkőzést követően Rudy Gobert elmondta, hogy reméli, hogy jól van a szurkoló. Gobert azt is hozzátette, hogy a szurkoló a szemébe nézett, mosolygott, és akkor hányta el magát, az incidens közben is ugyanúgy mosolygott.

Matisse Thybulle 7 meccses kihagyás után visszatérhetett a Philadelphia 76ersnél. Doc Rivers még a Portland Trail Blazers elleni mérkőzés előtt mondta el, hogy fokozatosan fogják egyre jobban terhelni őt, elsőre 21 perc lehetőséget kapott, ami alatt 9 pontot dobott.

Luka Doncic térd- és bokasérülés miatt az elmúlt két meccsen nem állt Jason Kidd rendelkezésére a Dallas Mavericksnél, viszont a ma esti, Los Angeles Clippers elleni mérkőzésükön mutatkozik esély a játékára. Doncic státusza a sérültlistán jelenleg a „kérdéses” megjelöléssel rendelkezik, ami előrelépés az eddigiekhez képest.

Nicolas Claxton egy nem megnevezett betegség (nem koronavírus) miatt három hetet hagyott ki. A Brooklyn Nets centere elmondta, hogy a betegsége miatt nagyon sokat fogyott, ugyanakkor nem okozott neki semmilyen maradandó károsodást, és most már jól érzi magát. Most már egyre közelebb van ahhoz az állapotához, ahol korábban járt, azon dolgozik, hogy ismét bevethető legyen, és izgatott amiatt, hogy csatlakozhat a társaihoz.

Ugyancsak a Netshez tartozó hír, hogy Kevin Durant elmondása alapján Kyrie Irving hiánya is közrejátszik abban, hogy gyengébben szerepelnek támadásban, egyértelműen hiányzik nekik az irányító, viszont nem ez az egyetlen oka a gyengélkedésüknek. Úgy érzi, hogy remek helyzeteket teremtenek, csak azokat nem dobják be, viszont ez változni fog, idő kérdése az egész.

Serge Ibaka felépült ugyan a hátsérüléséből, de szüksége volt arra, hogy állandó játéklehetőséget kapjon a formába lendüléshez, amire Ivica Zubac és Isaiah Hartenstein mögött nem volt elegendő lehetősége, így lekéredzkedett a G Ligába. Soha nem játszott korábban a fejlesztőligában, de úgy gondolja, ha az ember nem Kawhi Leonard, Kevin Durant vagy Stephen Curry, akkor nem lesz egyből teljesen önmaga a pályán egy hosszabb kihagyás után. Az ilyen kaliberű játékosok rögtön megkapják a bizonyítási lehetőséget, így gyorsan vissza tudják nyerni az önbizalmukat, de aki nem tartozik közéjük, azoknak keményen meg kell küzdeniük ezért. Ibaka G Ligás kitérője jól sikerült, a 4 meccse alatt először kapott komolyabb játékidőt hónapok óta, és közben 15,5 pontot, illetve 9,3 lepattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus