Hírmorzsák 2021-11-23 (10:45)

Giannis és Lillard a Hét Játékosa. James 1, Stewart 2 meccset pihen. Nowitzki mezét január 5-én vonultatják vissza. Lowry a Raptorsból vonulna vissza. Játékosgyűlés volt a Spursnél. Jaylen Brown jó játékkal tért vissza. Jamal Murray-t még ebben a szezonban viszontlátjuk a pályán? LMA még mindig küzd új szerepkörével. Hamarosan lebontják az MSG-t? Iman Shumpert újabb trófeát gyűjtött be. 

Giannis Antetokounmpo és Damian Lillard lett a Hét Játékosa. A görög sztár átlagban 33.3 ponttal, 16 lepattanóval, 5 gólpasszal, 2.7 blokkal és 1.7 labdaszerzéssel segítette a Bucksot 3-0-s mérleghez, míg a Blazers szintén háromszor nyert, elsősorban Lillard 28.3 pontjának, 8.3 gólpasszának, 2.7 lepattanójának, 1 labdaszerzésének és 1.7 blokkjának köszönhetően – a Portland vezére egyébként 100 százalékkal büntetőzött ezeken a meccseken. Nyugaton Deandre Ayton, Jordan Poole és Karl-Anthony Towns, Keleten LaMelo Ball, Jimmy Butler, Clint Capela, DeMar DeRozan, Darius Garland, James Harden, Tyrese Maxey és Jayson Tatum is kapott voksot. 

A tegnapi LeBron James-Isaiah Stewart affért követően megérkeztek a liga büntetései: James az ütésért egy meccset hagy ki fizetés nélkül (284 ezer dollárja bánja), Stewart a helyzet további, többszörös eszkalálásáért 2 meccset ül ki, amivel 45 ezer dollártól esik el. James 19 éves profikarrierje során először kapott eltiltást. 

A korábbi sajtóhírek után most hivatalossá is vált, hogy a Mavericks 2022. január 5-én vonultatja vissza Dirk Nowitzki 41-es mezét, amikor a Dallas a Warriorst fogadja. A Mavs eddig három játékost tisztelt meg a gesztussal, a tervek szerint Rolando Blackman (22), Brad Davis (15) és Derek Harper (12) is ott lesz a ceremónián, ahogyan Adam Silver, az NBA első embere is. 

Kyle Lowry továbbra is otthonának tekinti Torontót és karrierje végén szeretne kötni egy egynapos kontraktust, hogy Raptorként vonulhasson vissza – erről beszélt a játékos Marc Spearsnek (Undefeated). Kilenc szezont töltött Torontóban és február 3-án érkezik a városba a Miami Heattel, amiről azt mondta, hogy kemény fickónak tartja magát, de ott biztosan el fog érzékenyülni, bár lehet, hogy magában fogja tartani. Olyan nap lesz, ahol egyszerre rengeteget szeretetet fog adni és kapni, és nem tudja, ennek mi lesz a vége, soha nem volt még ilyen helyzetben. Lowry arról is beszélt, hogy bár egész hátralévő karrierje alatt Torontóban kívánt játszani, családi szempontokat is figyelembe kellett vennie: a gyerekei nőnek, egy biztos helyet akart a családnak – a probléma ugyanis az, hogy ha Kanadában kosarazik munkavállalóként, akkor élhet is ott, de ha már visszavonult, akkor fel kell venni a kanadai állampolgárságot, hogy maradhasson, azt pedig biztosan tudta, hogy egész életében nem fog Kanadában élni. Miamiban ez az első szezonja, de azt érzi, hogy itt mindenki azért dolgozik, hogy kitűnjenek a tömegből, és úgy érzi, hogy ehhez ő is hozzá tud még tenni – van már olimpiai bajnoki címe, NBA-gyűrűje, csak az motiválja, hogy utóbbiból szerezzen még egyet. 

De’Aaron Foxot kicsit sokkolta, hogy Luke Waltont a szezon ezen időszakában menesztették, de a Kings sztárja szerint nem foglalkozhatnak sokat ezzel, mert az alapszakasz folytatódik, meccseket kell nyerniük – hozzátette, hogy pár csapattársa már megélt ilyet korábban, neki ez még új. 

A San Antonio Spurs múlt csütörtöki, Timberwolves elleni 25 pontos vereségét követően az öltözőben a játékosok egymás között tartottak egy 20-30 perces megbeszélést, mondta el Thaddeus Young a San Antonio Express Newsnak – itt mindenki elmondhatta, ami a szívét nyomta. Young szerint a másodéves Devin Vassell szorgalmazta a legjobban, hogy mindenki mondja el a véleményét, öntsenek tiszta vizet a pohárba, és a veterán magasember szerint ennek így is kell működnie – ő is beszélhetne, de az a fontos, hogy a fiatal csapattársai fellépjenek ezekben a nehéz szituációkban.

Ide kapcsolódik, hogy azon a meccsen a Wolves játékosa, Taurean Prince azonnali kiállítást érően állította meg Lonnie Walker IV-t egy ziccernél – a Spurs játékosa elmondta, hogy egyáltalán nem neheztel ellenfelére, kapott már ennél nagyobb ütést is és azokból sem csinált problémát, ez benne van a játékban. 

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy az ausztrál újonc magasember, Jock Landale kikerült a protokoll alól és már végzi az erőnléti felhozó edzéseket, hamarosan visszatérhet. A vírushelyzettel kapcsolatban csapattársa, Doug McDermott azt mondta, hogy bár mindenkit beoltottak náluk és sokan már az emlékeztető oltást is megkapták, így is volt pozitív teszt, és szerinte a ligában meg fognak szaporodni az esetek, különösen a közeledő Hálaadás miatt – a játékosoknak továbbra is nagyon óvatosnak kell lenniük. 

LaMarcus Aldridge jól teljesít a cseresorból beszállva, de az ősszel visszatérő magasember arról beszélt a NY Postnak, hogy így a pályafutás vége felé nagyon nehéz változtatni, ha egész karriered alatt ugyanolyan szerepkörben játszottál. A kevesebb játékidő, a cseresorból érkezés mind olyan dolog, amihez most alkalmazkodnia kell és nem hazudik, nem megy könnyen, még mindig keresi a helyét. 

Bár korábban arról volt szó, hogy Kemba Walker nem fog játszani a back-to-backek mindkét meccsén, legutóbb mégis ez történt. Tom Thibodeau vezetőedző szerint nincs kőbe vésve semmi, egyszerűen csak folyamatosan kommunikál az orvosi stábbal és a játékossal – maximálisan bízik Walkerben, ha azt mondja, hogy menni fog a b2b, mert játékosa nagyon odafigyel a testére és az egészségére. 

Néhány friss hír sérültekről. A Boston Celticsbe ma hajnalban egyszerre tért vissza a nyolc meccset kihagyó Jaylen Brown és a három összecsapásról hiányzó Robert Williams III – elsőre mindketten 23 percet kaptak és kifejezetten jól mozogtak, de Brown még egyelőre perclimiten volt. A Pistons hátvédje, Killian Hayes két meccset hagy ki, miután ujjsérülést szedett össze. Jó hír érkezett Jamal Murray-ről: a játékos egy élő Insta-bejelentkezés során mondta el, hogy az edzései eddig remekül sikerültek, kiválóan érzi magát – Mike Singer (Denver Post) szerint továbbra is él a remény, hogy a Nuggets egyik húzóembere még ebben a szezonban visszatérhet.

A Pacers újonc centere, Isaiah Jackson még október végén szenvedett kisebb térdsérülést, ma hajnalban viszont a Bulls ellen újra pályára léphetett. Hétfőn a Wizards két csatára, Davis Bertans és Rui Hachimura is edzett a G-Ligás Capital City Go-Go-nál – a lábsérülésből felépülőben lévő Bertansnál szó volt róla, hogy a Hornets elleni ma hajnali meccsen visszatérhet, de ez végül nem történt meg, míg a nem részletezett személyes okok miatt a szezonban még nem játszó Hachimurának még dolgoznia kell az erőnlétén. Maxi Kleber visszatért a Mavsbe, miután kilenc meccset kellett kihagynia hasfalhúzódás miatt, ugyanakkor Luka Doncic harmadik meccsét is kihagyta vasárnap este, ráadásul Frank Ntilikina is kidőlt vádlisérüléssel. 

A New York Daily News arról számolt be, hogy a Penn Station metróállomás tervezett bővítése plusz 8.6 milliárd dollárjába kerülhet a városi adófizetőknek, ezt mondta egy illetékes a városi fejlesztésekért felelős szervezet ülésén – a bővítés miatt ugyanis ki kellene sajátítani és el kellene bontani az állomás felett található Madison Square Gardent, új területet vásárolni és felépíteni az új arénát (utóbbi két tétel a teljes összegből 5 milliárdot tenne ki). A Dolan-család többségi felügyelete alatt álló MSG Entertainment, illetve jogelődjei 1963-ban 50 évre kapták meg a működési engedélyt, majd 2013-ban örökre kérték, de csak plusz tíz évet kaptak – a város illetékes szakértője szerint az adófizetőknek le kell nyelniük ezt az összeget, különben olyan jogi problémákba ütközhetnek, ami megakaszthatja a metrófejlesztést. Érdemes megjegyezni, hogy bár az MSG ikonikus csarnokként él a köztudatban, a jelenlegi, 1968-ban nyílt csarnok már a negyedik ezen a néven, és a harmadik különböző helyen épült fel, vagyis a költözés messze nem lenne példa nélküli. 

Végül pedig Iman Shumpert maradt, aki a 2016-os bajnoki gyűrű mellé újabb „bajnokságot” nyert, az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvendő Dancing with the Stars 30. évadában választották a legjobbnak partnerével, Daniella Karagach-csal. A már visszavonult játékos a negyedik sportoló, egyben az első ex-NBA-s, aki begyűjtötte a „Mirror Ballt” – korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy korábbi csapattársai, Kyrie Irving és Carmelo Anthony táncmozdulataiból leste el a legtöbbet…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus