Hírmorzsák 2021-11-24 (10:15)

Anthony Davis szerint egész meccsen a Knicks elleni második félidőben látott Russell Westbrookra van szükségük. Westbrook az eladott labdáiról beszélt. Klay Thompson nagyon izgatott amiatt, hogy újra a társaival készülhet. Nincs még kijelölt dátum Thompson visszatérésére. A Kings és a 76ers jelenleg nem tárgyal Ben Simmonsról. Tristan Thompson szerint nem lehetnek kedvesek a pályán. A Kings vezetőségében nagy volt a támogatottsága Alvin Gentry előléptetésének. Semi Ojeleye hetekre kidőlt. Mark Cuban cáfolta, hogy a Mavericks elcserélné Kristaps Porzingist.

A Los Angeles Lakers 106-100-ra kikapott a New York Knicks otthonában, ugyanakkor a 31 pontjából 25-öt a második félidőben szerző Russell Westbrook vezérletével le tudták dolgozni a korábbi 25 pontos hátrányukat. Anthony Davis szerint ilyenkor egyszerűen valami átkattan az irányítónál, nem tudja, hogy mi, talán meglát egy számára kedvező párharcot vagy valaki beszól neki az ellenféltől vagy a szurkolóktól, nem tudná megmondani, hogy pontosan melyik. Bármi is legyen Westbrooknál a katalizátor, az egész mérkőzésekre arra a teljesítményre van tőle szükségük, amit a második félidőben mutatott a Knicks ellen, mert az határozottan segíti őket – az irányító a nagyszünetben 1/5-ös mezőnymutatóval 6 ponton állt, valamint 5 eladott labdája is volt az első félidőben. Bármi is történjen, folytatnia kell ezt a játékot, amit a fordulás után mutatott, és minden meccs előtt mondja is neki, hogy legyen önmaga a pályán, mert ezért hozták őt ide. Davis úgy látja, hogy az irányító sokszor túlságosan is passzívvá válik, túlságosan is a társait keresi a passzaival, ami valahol jó dolog, de így nem tudja olyan jól felvenni a játék ritmusát, miközben úgyis képes kiszolgálni a társait, hogy közben agresszíven játszik.

Westbrookot a mérkőzést követően ismét megtalálták az eladott labdái miatt, amit viccesnek talált, mert vagy öt meccs óta nem kérdezték erről. (Westbrook az ezt megelőző 4 meccsén összesen 12 eladott labdát vétett – a szerk.) Nem kérdés, hogy képes változtatni a játékán, kiiktatni a hibákat, ezt tette az előző mérkőzéseken, és ezt tette a második félidőben is. Könnyedén orvosolni tudja ezt a problémát, és nem érzi úgy, hogy most komolyabb gondja lett volna ezzel, mert az első félidőben is az 5 eladott labdájából egy abból fakadt, hogy kilépett az oldalvonalon túlra, egy másik pedig a félidő legvégén jött tőle, úgyhogy tulajdonképpen csak háromszor veszítette el a labdát a saját hibájából, amikért vállalja is a felelősséget, de úgy érzi, hogy ez egyáltalán nem vészes, főleg annak fényében, hogy a nagyszünet után már csak egyszer veszítette el a játékszert.

Avery Bradley szerint a végén azért maradt alul a Lakers, mert a mérkőzés közben nagyon nagyot küzdöttek azért, hogy visszakapaszkodjanak a jelentős hátrányukból, és ez felemésztette az energiájukat. Úgy érzi, ha a mérkőzés kezdetétől jobban megvalósítják a meccstervet, akkor nem kerülnek ilyen helyzetbe, és akkor a végén is kedvezőbben alakulhatott volna számukra az eredmény.

Klay Thompson hosszú idő óta először végezhetett teljes értékű edzésmunkát a társaival, és ezt követően elmondta, hogy nagyon izgatottan élte meg ezt. Áldásnak érzi, hogy ismét fel és le futhat a pályán és kosárlabdázhat, sokkal könnyebb így munkába mennie. Túl van már az unalmas részén a felkészülésnek, jelenleg az a feladata, hogy meccskész állapotba kerüljön. Türelmesnek kell lennie, mert hajlamos túlhajtani magát, de nagyon hálás, hogy ismét a pályán lehet. Most fizetődik ki az a munka, amit az elmúlt bő két évben az edzői stáb és ő elvégzett, és nehezen tudja szavakba önteni, hogy mennyire hálás azért, hogy ismét kosárlabdázhat.

Korábban többször is lehetett arról hallani, hogy Thompson a Warriors utolsó két karácsony előtti mérkőzése valamelyikén térhet vissza, ugyanakkor Steve Kerr elmondta, hogy még nem jelöltek ki konkrét dátumot, hogy mikor léphet ismét pályára a dobóhátvéd. Egyelőre az előttük álló hetekben elvégzendő feladatokra koncentrálnak, és igyekeznek annyiszor bevonni a csapatedzésbe, amennyiszer ez csak lehetséges. Kerr most úgy látja, hogy néhány hét múlva beszélhetnek majd arról, hogy kijelöljék Thompson visszatérésének a dátumát.

Kevon Looney elmondta, hogy csapattársa jól nézett ki az edzésen, főleg ahhoz képest, hogy mennyi időt kihagyott. Láthatóan kell még dolgoznia, kemény munkát is végez, de jól néz ki, NBA-játékosnak tűnik, egy elit atlétának. Nagyon izgatott amiatt, hogy Thompsont a pályán láthatja, minden nappal, minden héttel egyre jobb lesz, és Looney amiatt is izgatott, hogy lássa a következő lépését, amit megtesz.

Jake Fischer (Bleacher Report) értesülései alapján a Sacramento Kings főleg az edzőváltástól várja a javulást, jelenleg nem tervezik azt, hogy meghúzzanak egy nagyszabású cserét, bíznak a jelenlegi keretben és Alvin Gentry munkájában. Korábban arról lehetett hallani, hogy érdeklődhetnek Ben Simmons iránt, ugyanakkor korábban arról is volt szó, hogy De’Aaron Fox és Tyrese Haliburton játékjogáról sem akarnak lemondani, és ezt követően elcsendesedtek a tárgyalások ezen a vonalon. Már a Philadelphia 76ers sem akar feltétlenül irányítót visszakapni Simmonsért, miután Tyrese Maxey kezdő egyesként is bizonyít.

Tristan Thompson a közelmúltban egyszer már kritizálta komolyabban a csapat teljesítményét, és a 76ers elleni vereségük után ezt ismét megtette. Úgy érzi, hogy túlságosan puhány kosárlabdát játszik a Kings. Nem viselkedhetnek kedvesen az ellenfeleikkel, ebben a ligában ez nem fér bele, mert aki így tesz, az vagy utolsó lesz, vagy csak a lottery miatt izgatott az egész szezon során.

Sam Amick (The Athletic) Alvin Gentry előléptetése kapcsán írta meg, hogy a Kings vezetőségéből Monte McNair, Wes Wilcox és Joe Dumars is támogatta azt, hogy ő vegye át a csapat irányítását, és leginkább azért merült fel Doug Christie neve is a poszt kapcsán, hogy Gentry a szerződése újratárgyalásakor ne kerüljön abba a helyzeti előnybe, hogy ő az egyetlen jelölt. Érdekesség, hogy Gentry pályafutása során már negyedszer fordul elő, hogy idény közben léptetik elő vezetőedzővé a segédedzői posztjáról, és korábban csak a Miami Heatnél nem maradhatott az azt követő szezonra, a Detroit Pistonsnál és a Phoenix Sunsnál is hosszabb ideig kitartottak mellette az előléptetése után. Az edző úgy gondolja, hogy nincs szükség őrületes változtatásokra a Kingsnél, rendszerszinten nincs gondjuk, azt kell elérniük, hogy a játékosok jobban teljesítsenek azon belül. Mindenkinek jobban kell teljesítenie, neki is, a többi edzőnek is, és a játékosoknak is.

A Milwaukee Bucks legalább 3 héten keresztül nem számíthat Semi Ojeleye szolgálataira, mivel egy komolyabb vádlisérüléssel küzd. A játékos az előszezont és az alapszakasz elejét is kihagyta egy hasonló sérülés miatt, most ismét hosszabb pihenőre kényszerül.

Mark Cuban Mark Medinának (nba.com) cáfolta egy nyilatkozatban, hogy a Dallas Mavericks fontolgatja Kristaps Porzingis elcserélését. Semmi értelme nem lenne ennek, mert mindig gyengébben jönnek ki a csapatok azokból a cserékből, amikben egy szupersztártól válnak meg, és mindig a másik fél jár jobban. Mindig azt mondja, hogy Porzingis még nem érte el a legjobbját, ezért sem cserélik el. A lett magasember nagyszerű játékos, remek ember és csak pozitív tapasztalatai vannak vele, úgyhogy indokolatlan lenne elboltolni őt. Erről szól az NBA-s Twitter, ilyeneket ötölnek ki, most talán Luka Doncic elcserélésének az ötlete jön majd tőlük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus