Hírmorzsák 2021-11-25 (11:45)

LeBron James is megszólalt a Pistons elleni konfliktus kapcsán. James kivezettetett két szurkolót a Pacers-Lakersen. Kevin Durantnek sokat jelent, hogy megelőzte Allen Iversont a pontlistán. Steve Nash belenyúlt a Nets kezdőjébe. Két játékosmegfigyelő is kritizálta a Celticset. P.J. Dozier ACL-szakadást szenvedett. Joel Embiid a hétvégén visszatérhet. Zach Collins valamikor karácsony után kezdheti meg a szezont. A Sunsnál bíznak benne, hogy nem ért véget Frank Kaminsky idénye. Veszélyben lehet Stephen Silas állása.

LeBron Jamest nem kérdezhették az újságírók a Detroit Pistons elleni kiállítását követően, így a Los Angeles Lakers ma hajnali, Indiana Pacers elleni mérkőzésén osztotta meg, hogy miként is élte meg Isaiah Stewarttal a konfliktusát, illetve az azt követő eltiltását. Indokolatlannak tartja, hogy eltiltották őt, és letörte az, hogy pont a New York Knicks elleni mérkőzést kellett kihagynia, mivel a Madison Square Garden a kedvenc helye a világon, és egy évben csak egyszer játszhat ott, mióta nyugatra igazolt, ezért különösen várta ezt a fellépést. James elmondta, hogy egyáltalán nem szándékosan ütötte meg Stewartot, hanem próbálta őt kizárni egy büntetőnél, a center viszont használta a könyökét, és amikor vissza akarta nyomni az ő kezét, James elvesztette az egyensúlyát, és ekkor találta el az arcát. Amint megtörtént, rögvest tudta, hogy elérte a feje egy részét, rögtön ment is elnézést kérni, de mindenki láthatta, hogy mi történt ezután.

Utálta azt látni, hogy mi történt azt követően, hogy eltalálta ellenfelét, és nem érzi úgy, hogy őt el kellett volna tiltani. Akkor azt gondolta, hogy azért állították ki, mert ezzel akarták elkerülni, hogy még felfokozottabb hangulatba kerüljön a mérkőzés, és további problémákhoz vezethetett volna, ha csak Stewartot küldik ki. Utána egyeztetett erről a ligával is, előadta a saját álláspontját, aztán az NBA tette a dolgát és meghozta a maga döntését, amit muszáj volt elfogadnia.

James remek teljesítménnyel tért vissza a Pacers ellen, ugyanakkor a mérkőzés hosszabbításában nem csupán a játéka miatt irányult rá a reflektorfény, mivel a közönség első soraiból kivezettetett két szurkolót a csarnokból. James nem részletezte, hogy pontosan mit követtek el, de annyit elmondott, hogy obszcén gesztusokat és nyelvezetet használtak vele szemben, és ezt nem tolerálhatta. Úgy gondolja, hogy meg kell különböztetni azt, ha a szurkolók a saját csapatukat bíztatják, vagy ha átlépnek valamilyen határt, és itt az utóbbi történt.

Kevin Durant ma hajnalban megelőzte Allen Iversont és 24,388 pontjával már ő az NBA történetének a 25. legjobb pontszerzője. A Brooklyn Nets ma hajnali, Boston Celtics elleni győzelme után Durant elmondta, hogy nagyon sokat jelent neki ez, mivel fiatalon elkötelezte magát a sportág mellett, és azokat a játékosokat hagyja most le, akiket nézve felnőtt. Olyan akart lenni, mint ők, hozzájuk hasonlóan nagy hatást akart gyakorolni a ligára, és Iverson volt számára a csúcs, az egyike azoknak, akiknek a nyomába akart szegődni. Szürreális számára, hogy megelőzte őt a pontlistán, és hiába reménykedett hasonlóban a pályafutása elején, ettől még nagyon különleges érzés ez neki. Természetesen ő is akkor lett Iverson nagy rajongója, amikor bemutatkozott az NBA-ben, de a rajongását erősítette, hogy előtte látta a Georgetown egyetemen is játszani, ahol egy nagyon különleges kultúrát építettek ki John Thompson edzővel. Nagyon sok későbbi játékosra gyakorolt nagy hatást, így rá is, és hiába játszattak vele erőcsatárt vagy centert ifistaként, mégis mindig azon volt, hogy elsajátítsa Iverson crossoverét.

Ugyancsak a Netshez kapcsolódik, hogy Steve Nash belenyúlt a kezdőbe és Blake Griffin helyén LaMarcus Aldridge kezdett a Boston Celtics ellen. Nash elmondta, hogy Griffin gyenge dobóformája is közrejátszott a változtatásban, mivel az kihatással volt arra is, hogy mennyire tudják széthúzni a pályát, és ez lelassította a játékukat is. Igyekeznek különböző felállásokat kipróbálni, amikkel eltérő stílusokban képesek játszani, mert ez is hozzásegítheti őket, hogy kialakuljon az identitásuk, nem olyan csapatot alkotnak, akik megtehetik, hogy csak az egy-egyekre építsenek, ehhez nincs bennük elég tűzerejük. Amikor jó védekezésekkel találják magukat szemben, mindenkinek nehéz dolga lesz, nem számít, ha Kevin Durantnek vagy James Hardennek hívják az illetőt. Nehéz egy a kettő vagy egy a három ellen játszani, ezért fel kell gyorsulniuk és mozgatniuk az ellenfelek védekezését, ezen viszont még dolgozniuk kell – mutatnak fejlődési jeleket, és ezt élvezik is.

Jó hír a Nets háza tájáról, hogy Joe Harris a Suns elleni derbire visszatérhet a bokasérüléséből, és addigra a combhajlítójával bajlódó Bruce Brown is bevethető lesz. Brown a Celtics ellen is játszani akart már, de inkább adtak neki még egy kis időt a gyógyulásra.

Tim Bontemps (ESPN) a Boston Celticsről írt egy cikket, amiben egy keleti konferenciában dolgozó játékosmegfigyelő elmondta, hogy szereti Al Horfordot, de ő egyre öregebb, és szereti Marcus Smartot is, de Jayson Tatum és Jaylen Brown mögött számára mindenki más kérdőjel ebben a csapatban, főleg Horford és Smart mögött. Két valódi sztárjuk van, miközben többnyire háromra van ahhoz szükség, hogy egy csapat bajnoki címet nyerjen. Bontemps felhívja arra a figyelmet, hogy többször is pechük volt, szabadügynökként távozott Kyrie Irving és Marcus Morris is, két értékesnek tűnő draftjogból is csak 14. választási jog lett, míg Robert Williams III sokat küzdött sérülésekkel pályafutása elején. Egy másik, nyugati konferenciában dolgozó játékosmegfigyelő azt is kétségbe vonja, hogy a két meglévő sztárjuk a megfelelő két sztár, mivel se Brown, se Tatum nem teszi jobbá a körülöttük lévőket. Tatum kapcsán nem biztos abban, hogy pályafutása jelen szakaszában mennyit törődik azzal, hogy nyertes csapat tagja legyen, vagy ha igen, akkor azt a saját feltételei szerint akarja elérni, nem 15 pontot szerezve akar nyerni, hanem 39 pontot dobni és nyerni.

A Denver Nuggets bejelentette, hogy P.J. Dozier tegnap ACL-szakadást szenvedett a bal térdében a Portland Trail Blazers elleni találkozón, és emiatt befejeződött számára a szezon. A Nuggetsnél több komoly sérült is van jelenleg, Jamal Murray ugyancsak ACL-szakadásból lábadozik, Michael Porter Jr. a hátával bajlódik, míg Nikola Jokics egy csuklósérülés miatt nem játszik jelenleg.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Philadelphia 76ersnél optimisták azt illetően, hogy Joel Embiid a hétvégén visszatérhet a pályára és szombat este játszhat a Minnesota Timberwolves ellen. Embiid három hete dőlt ki koronavírus miatt, jelenleg azon dolgozik, hogy visszanyerje az erőállapotát.

Zach Collins bemutatkozása a San Antonio Spursnél még várat magára, és Gregg Popovich elmondása alapján ez karácsony előtt nem is fog megtörténni. Collins a közelmúltban kezdhetett el könnyített edzésmunkát végezni, miután júniusban harmadszor is megműtötték a bokáját 10 hónapon belül.

A Phoenix Sunsnál Frank Kaminsky dőlt ki a közelmúltban egy térdsérülés miatt, és Monty Williams elmondta, hogy reményeik szerint minél hamarabb visszatérhet majd a magasember, aki fontos tagja a csapatuknak, a kultúrájuknak, és igazán sajnálják őt, mert nagyszerűen játszott a sérülése előtt. A Suns hivatalos bejelentése arról szólt, hogy határozatlan időre dőlt ki Kaminsky egy stresszreakciós térdsérüléssel, Duane Rankin (Arizona Republic) pedig annyit emelt ki a róla szóló cikkében, hogy a Suns nem zárta ki azt, hogy ebben a szezonban még pályára léphet.

Jake Fischer (Bleacher Report) még a Houston Rockets ma hajnali győzelme előtt írt arról, hogy veszélyben lehet Stephen Silas állása. Az újságíró szerint Silast azzal a céllal nevezték ki anno, hogy a segítségével meggyőzzék James Hardent a maradásról. Egy nem megnevezett segéd-GM elmondta, hogy Silas rendkívül nehéz helyzetben van, mivel a személyiségéből adódóan próbál mindenkivel foglalkozni, mindenkivel törődik, miközben rengeteg olyan fiatal játékos van a keze alatt, akik csak a saját számaikkal foglalkoznak, és ez ebben a formában nem éppen ideális párosítás. Amennyiben Silast kirúgnák, jó eséllyel megbízott edzőként John Lucas vehetné át a Rockets irányítását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus