Hírmorzsák 2021-11-30 (10:30)

Trae Young és Devin Booker lett a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. Valószínűleg befejeződött Michael Porter Jr. szezonja. Jalen Suggs határozatlan időre kidőlt. Joe Harrist műteni kell. A Netsnél Blake Griffin, a Knicksnél Kemba Walker került ki a rotációból. DeAndre’ Bembry szerint Kyrie Irvingnek nagyobb térre van szüksége. Jonas Valanciunas pályafutása legjobb mérkőzését játszotta. Változás a Bucks keretében. DeMarcus Cousins 10-15 perceket kaphat a Bucksban. Justin Holiday Chris Duartét pátyolgatja. Christian Wood iránt nagy lehet az érdeklődés a cserepiacon.

Kiosztották az elmúlt hét legjobbjainak járó elismerést, keleten Trae Young, nyugaton Devin Booker kapta a díjat. Young és a Hawks 3-1-es héten van túl, ami alatt az irányító 31,3 pontot és 8,5 gólpasszt átlagolt, a mezőnyből 56,3%-kal célzott. Booker 4-0-s héthez segítette a Sunst, ebből átlagosan 30 ponttal és 3,5 gólpasszal vette ki a részét, miközben 53%-kal értékesítette a helyzeteit. Keleten Jarrett Allen, Darius Garland, Kevin Durant és Terry Rozier volt még jelölt, míg nyugaton Stephen Curry, D’Angelo Russell és Karl-Anthony Towns kapott még szavazatot.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Michael Porter Jr. hátát ismét meg kell műteni. Noha a játékos ügynöke, Mark Bartelstein annyit mondott csak a szakírónak, hogy emiatt határozatlan időre kidőlt, és arra számítanak, hogy teljesen felépül majd a műtétje után, azt gyakorlatilag tényként kezeli az amerikai szaksajtó, hogy Porter ebben a szezonban már nem fog pályára lépni.

Jalen Suggs ma hajnalban szenvedett sérülést, az Orlando Magic újoncának eltört a hüvelykujja a Philadelphia 76ers elleni összecsapáson, és emiatt határozatlan ideig nem játszhat. A játékos visszautazik Orlandóba, ahol további vizsgákatok alá vetik a sérült testrészt, és ezt követően próbálják majd meghatározni, hogy hozzávetőlegesen mikor térhet vissza.

A már említett Bartelstein egy másik ügyfeléről, Joe Harrisről is tájékoztatást adott az ESPN-nek, akinek nem a megfelelően javult az állapota a bokasérülése óta, ezért úgy döntöttek az orvosok, hogy meg kell műteni. Harris artoroszkópiás beavatkozáson esik át, ami miatt 4-8 hetet kell majd kihagynia. Steve Nash úgy gondolja, hogy nem feltétlenül baj, hogy játékosa most átesik ezen a műtéten, minthogy felületi kezelésekkel játékban tudjon maradni, és kockáztassák azt, hogy valamilyen súlyosabb következménye legyen Harris bokaproblémájának. Bobby Marks (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy a játékos szerződése tartalmaz egy 650,000 dolláros bónuszt, ha bajnoki címet nyer a Nets, ez azonban csak akkor járna, ha legalább 65 meccsen pályára lép az alapszakaszban, úgyhogy a jelek szerint már a rájátszás előtt eldőlt, hogy ezt nem kapja meg.

Ide tartozik, hogy Blake Griffint azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kikerült a csapat rotációjából. A magasember szerint a kezdőbe bekerülő LaMarcus Aldridge fantasztikusan játszik idén, és főleg Harris sérülése fényében teljesen logikus, hogy ő kezdjen inkább. Ettől függetlenül nehéz neki ezt most megélni, nem számított arra, hogy teljesen ki fog kerülni a csapat rotációjából, de ez nem az ő döntése, neki játékosként annyi a feladata, hogy tegye azt, amit az edzője a legjobbnak lát. Több játékos is megkereste, hogy a támogatásáról biztosítsa őt, többek között DeAndre Jordan is, aki tavaly került hasonló helyzetbe, de kiválóan kezelte ezt, és igyekszik az ő példáját követni. Steve Nash is elmondta, hogy átérzi a helyzetét, ő is került hasonló szituációba, de most másoknak kell lehetőséget adniuk. Nagyon becsüli játékosát, hogy igyekszik pozitív maradni, és azon dolgozik, hogy mindig készen álljon arra, hogy be kell szállnia a mérkőzésbe.

Harris sérülésével DeAndre’ Bembry is nagyobb lehetőséghez jutott az elmúlt találkozókon, akinek az utóbbi időben mutatott jó játékát Nash és Kevin Durant is kiemelte a minap, ő maga viszont nem erről, hanem Kyrie Irvingről beszélt. Bembry elmondta, hogy igyekszik csapattársának elég teret biztosítani, mert tudja, hogy Irving azon emberek közé tartozik, akiknek szükségük van a térre, hogy össze tudják szedni a gondolataikat és az energiájukat. Tartják a kapcsolatot, így tudja, hogy Irving rendben lesz, de próbálja meghagyni neki a személyes terét. Bembry nem véletlenül ismeri jobban Irvinget, illetve tud vele jobban kapcsolatban lenni, a két játékos ugyanabban a középiskolai csapatban játszott.

New York másik felében is hasonló eseményeknek lehetünk szemtanúi, mint ami Griffinnel történt, Tom Thibodeau elmondta, hogy az eddig szintén kezdőként szereplő Kemba Walker kikerül a Knicks rotációjából. Nehéz döntést hozott, ugyanakkor azt vallja, hogy mindig azt kell tennie, ami érzése szerint a legjobb a csapatnak. Walkerre kezdő szintű játékosként tekint, ugyanakkor problémás három alacsonyabb hátvédet forgatnia, és hiába tiszteli nagyon emberként is őt, most ezt érzi a megfelelő döntésnek, ez a csapat érdeke. Legutóbb Alec Burks kezdett Walker helyén, és jól is teljesített, Thibodeaunak pedig tetszett, amit látott a pályán a Hawks ellen, úgyhogy próbálnak azon a nyomvonalon továbbmenni, valamivel szűkebb rotációval, mint a szezon eddigi részében. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Walkerrel a pályán a Knicks 100 labdabirtoklásra vetítve 13 ponttal kapott többet, mint amennyit szerzett, viszont nélküle 100 labdabirtoklásra vetítve 11 ponttal dobták túl riválisaikat.

Jonas Valanciunas pályafutása legjobb mérkőzését játszotta ma hajnalban a Los Angeles Clippers ellen, 39 ponttal, 15 lepattanóval és 7/8 sikeres triplával zárt a New Orleans Pelicans centere. Willie Green a mérkőzés után elmondta, hogy a társak elkezdték őt Dirk Valanciunasnak hívni, miután az első félidőben 7/7 triplát a helyére küldött. Azt szeretnék, ha a center a továbbiakban is beleállna a kinti dobásokba, míg Valanciunas inkább szeretne megmaradni a pozíciós játéknál. Úgy gondolják, ha bátran vállal kintről, akkor azzal rengeteg lehetőség megnyílhat a csapat előtt, a többiek rengeteget profitálgatnak belőle, és ez Valanciunas számára is teremthet könnyebb helyzeteket a gyűrűhöz közelebb is. Érdekesség, hogy a szezon során 30/58 hárompontosát dobta be eddig, és a Clippers ellen különösen jól megy neki, ellenük hozott egy 5/9-es triplamutatót is, míg egyetlen másik csapat ellen sem vállalt négynél több triplát.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Milwaukee Bucks elengedte a two-way szerződéssel rendelkező Justin Robinsont, hogy ugyanilyen megállapodást köthessenek Ja’Vonte Smarttal. Robinson 17 meccsen lépett pályára a szezon során, átlagosan 11,6 perc lehetőséget kapott, ugyanakkor csak 31,6%-kal dobott mezőnyből, illetve 27%-kal triplázott. Smart az előszezon során a Miami Heatnél szerepelt, de nem került be a végső keretükbe, azóta a G Ligában 22 pontot átlagolt.

Ugyancsak a Buckshoz tartozik, hogy Eric Nehm (The Athletic) értesülései szerint 10-15 perces szerepet szánnak a frissen leigazolt DeMarcus Cousinsnak, és annyi lesz a feladata, hogy levegyen némi terhet Giannis Antetokounmpo és Bobby Portis vállairól, amíg Brook Lopez hiányzik.

Justin Holiday igyekszik kicsit pátyolgatni Chris Duartét, különösen annak fényében, hogy ő került be az újonc játékos helyére a Pacers kezdőjébe. Holiday elmondta a csapattársának, hogy az természetes, hogy fiatalon sokat foglalkozik azzal az ember, hogy kezdő vagy csere, de próbálja neki máshonnan megvilágítani a helyzetét, és azt sulykolja neki, hogy attól még ugyanolyan fontos tagja maradt a csapatnak, hogy most nem az első ötös tagja.

Kevin O’Connor (The Ringer) értesülései szerint nagyon nagy lehet az érdeklődés Christian Wood iránt a cserepiacon, és várhatóan a Houston Rockets is meg fogja fontolni az elcserélését. A szakíró megjegyzi, hogy Wood nagyrészt azért igazolt Houstonba, mert James Hardennel akart együtt játszani, ami nem tartott sokáig. Több csapat is úgy számol, hogy Wood és/vagy Daniel Theis elérhető lehet, hogy a Rockets nagyobb játéklehetőséget tudjon adni az újonc Alperen Sengünnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus