Hírmorzsák 2021-12-05 (9:45)

A Hornets három kezdője, összesen négy játékosa került a protokoll alá. Lillard a Knickshez menne, ha úgy döntene, hogy távozik Portlandből? Doncic és Giannis újabb meccset hagyott ki - a Bucksnál már a cserék cseréi is sokat játszanak. Alex Caruso megsérült, Harden magára vállalta a Bulls elleni vereséget. Batum közel a visszatéréshez. Thad Young elégedetlen a játékidejével. Westbrook kiosztotta a Leonard-pletyka után. Dante Exum Barcelonában építheti újra karrierjét. 

A Charlotte Hornetsnél egyik napról a másikra komolyra fordult a helyzet, miután négy játékos is bekerült a protokoll alá: a két kezdőhátvéd, LaMelo Ball és Terry Rozier, majd a kezdőcenter, Mason Plumlee és a rotációban fontos szerepet kapó Jalen McDaniels. Legalább 10 napot kell kihagyniuk, kivéve ha nem tudnak adni két negatív tesztet 24 óra alatt - ebben a 10 napban 5 meccset játszik a Hornets, ha mindannyian kidőlnek, az nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a csapatot. A Hornets azonnali hatállyal felhívta a G-Ligából Kai Jonest, James Bouknightot, Vernon Carey Jr.-t és a two-way szerződéssel rendelkező Arnoldas Kulbolka-Scottie Lewis duót is. 

Tegnap írtunk róla, hogy Neil Olshey GM-et kirúgta a Portland, ez pedig kihatással lehet Damian Lillardra is. Stephen A. Smith (ESPN) a forrás, vagyis fenntartásokkal illik kezelni, amikor arról beszélt, hogy bár Lillard továbbra is elkötelezett a Blazers mellett, azonban ha cserére kerülne sor, akkor legszívesebben a New York Knicksbe menne - a játékos környezetében többen akadnak, akik szerint a 76ers is jó útirány lenne. 

A Denvernél Jamal Murray, Michael Porter Jr. és PJ Dozier is várhatóan kihagyja a szezon hátralévő részét, míg Bones Hyland, Bol Bol és Austin Rivers nemrég protokoll alá kerüt, így a Nuggetsnak lehetősége nyílt plusz egy játékost igazolni. A csapat csütörtökön egyezett meg a G-Ligás gárdájukat erősítő Davon Reeddel egy tíznapos szerződésben, a keleti parti idő szerint szombat délután 1 órakor kezdődő Knicks elleni összecsapáson pedig már pályára is lépett - sőt, 24 percet játszott és 3/3 triplával vette ki részét a Nuggets sima győzelméből. 

Ma hajnalban Luka Doncic nem lépett pályára a Grizzlies elleni back-to-back összecsapáson, ami egyébként négy nap alatt a Dallas harmadik meccse volt. A korábban sérült bal bokájában érzett fájdalmat a 24 órával korábbi, Pelicans elleni mérkőzésen, de Jason Kidd szerint az MRI nem mutatott elváltozást, pihentetéssel igyekeznek orvosolni a problémát. A Dallasnál nem játszott a bal térdével bajlódó Kristaps Porzingis (ő kedd hajnalban sérült meg, azóta maródi), míg a center Willie Cauley-Stein negyedik meccsét hagyta ki, ebből a harmadikat személyes okok miatt. 

Giannis Antetokounmpo is zsinórban második meccsét hagyta ki vádlifájdalmak miatt. A Bucks klasszisa már a péntek hajnali, Raptors elleni back-to-back meccsen sem játszott, ugyanakkor Mike Budenholzer vezetőedző szerint nem komoly a sérülés, naponta vizsgálják felül a görög állapotát. A hátműtéten átesett Brook Lopezt nemrég hosszabb időre elvesztő Bucks ezzel együtt visszavágott a szintén sok gonddal küzdő, két sztárját nélkülöző Miaminak a szezon korábbi szakaszában elszenvedett 137-95-ös vereségért - Bobby Portis szerint nem igazán fűtötte őket a revans, csak ebben a nehéz helyzetben a lehető legtöbbet akarták kihozni magukból és újraépíteni a rendszerüket, beilleszteni például DeMarcus Cousinst, akinek jó játékára óriási szükségük lesz. 

A csapatnál amúgy nagyon sok az egészségügyi probléma, Grayson Allen betegséggel dőlt ki, George Hill a jobb térde miatt pihen, így például az újonc Sandro Mamukelashvili életében először kezdett az NBA-ben, a two-way szerződéssel játszó Javonte Smart pedig élete első NBA-meccsén rögtön 29 percet kapott. 

A Bucks-Heat meccshez kapcsolódik, hogy PJ Tucker átvehette jól megérdemelt aranygyűrűjét - a nyáron Miamiba távozó veterán védőspecialistát nagy ünneplésben részesítette a wisconsini közönség. 

A Bullsnál Javonte Green és Coby White protokoll alá került, Patrick Williams régóta sérült, így át kellett variálni a rotációt és Alex Caruso került be a kezdőbe 4-es posztra a ma hajnali Nets elleni meccsen, azonban combhajlító-sérülést szenvedett és nem is tudott visszatérni. Blly Donovan vezetőedző elmondta, hogy az orvosi stáb nem engedte játszani Carusót, és egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia. 

A Bulls és a Nets találkozóját egyébként a Chicago nyerte, az 5/21-gyel célzó James Harden pedig magára vállalta a vereséget, mert elmondása szerint rengeteg lehetősége volt a palánk közelében, de ezekkel nem tudott élni. Kevin Durant annyit tett hozzá, hogy több jó dobással kellett volna nagyobb helyet kreálnia Hardennek, és dühös amiatt, hogy a harmadik negyedben 11 pontos előnynél nem tettek rá még egy lapáttal, hanem visszaengedték ellenfelüket a meccsbe - emiatt éli meg különösen nehezen ezt a mai vereséget, mert megvolt az esélyük, de elrontották. A túloldalon egy DeRozan-Ball összjáték hozta meg a sikert a végjátékban, DeRozan passzolta ki Ballnak a labdát egy üres triplára, pedig Ball az előző meccsen a Knicks ellen nem dobott megbízhatóan kintről. DeMar DeRozan szerint ez az egy játék sokat elmond arról, hogyan kezelik a nehéz helyzeteket: nem elfutnak, hanem szembenéznek a nehézségekkel és bíznak egymásban, ennek köszönhetik, hogy egymás után győzni tudtak a Knicks és a Nets oroszlánbarlangjában is. 

A Los Angeles Clippers francia veteránja, Nicolas Batum ma hajnalban a Kings ellen zsinórban nyolcadik meccsét hagyta ki, de Tyronn Lue szerint már közel van a visszatéréshez. Batum koronavírus miatt hiányzott, de már jól halad a formába hozása - a LAC-nak nagy szüksége is lesz a játékára, mert nélküle drasztikusan visszaestek a védekezésbeli mutatóik. 

A veterán Thaddeus Young egy interjúban elmondta, hogy számára nem ideális a helyzet San Antonióban. Az erőcsatár közel 30 percet átlagol karrierje során, ami idén feleződött, és nincs hozzászokva, hogy 4-5 perceket tölt a pályán. Megérti, hogy a Spurs fiatalokat akar fejleszteni, de a hullámzó játékideje miatt nem nagyon tud így formába lendülni, felkészülni a meccsekre. Úgy érzi, hogy most és még később is évekig tudna ugyanolyan szinten játszani ugyanannyi időt, mint eddig, de erre egyszerűen nem kap lehetőséget. 

Russell Westbrook csúnyán kiosztotta a média képviselőit. A Lakers-Clippers meccs előtt reagált arra a hírre, mely szerint 2019 nyarán megkereste Kawhi Leonardöt, hogy álljanak össze LA-ben úgy, hogy Leonard oda ír alá, Westbrook pedig oda kér cserét, ám Leonard fogta az ötletet és “eladta” csapattársának, Paul George-nak, így ők egyesítették erejüket a Clippersnél. Westbrook annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy nagyon kíváncsi ennek a hírnek a forrására, mert szerinte nem igaz - szerinte ez egy jó lecke kellene, hogy legyen mindenkinek: csak azért, mert valaki leír valamit, nem lehet tudni, hogy honnan szedte. Ez a fő probléma, ezekből a sztorikból indulnak a pletykák. 

Végül pedig Dante Exum maradt, a még mindig csak 26 éves ausztrál mindenes három hónapos szerződést készül kötni a Barcelonával. A karrierje során rengeteg súlyos sérülésen átesett játékost az edzőtáborban tette ki a Houston Rockets pénzügyi okokból - legutóbb a tokiói olimpián kulcsszerepet játszott Ausztrália bronzérmes szereplésében, most a katalánoknál építheti fel magát klubszinten. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus