Hírmorzsák 2021-12-17 (10:30)

Többek között Russell Westbrook és De’Aaron Fox is a protokoll alatt, egyre nagyobb gondban a Lakers és a Kings is. Isaiah Thomas 10 napra a Lakersnél. A Bullsnál jelenleg nincsenek csapatedzések. Karácsony után két hétig nagyobb tesztelések lesznek. Steve Nash szerint nem fenntartható, hogy Kevin Durant ennyit játszik. Doc Rivers elmaradt fújásokat kért számon. Zion Williamson állapotát 4-6 hét múlva vizsgálják felül. Klay Thompson csak karácsony után térhet vissza. Devin Booker hamarosan ismét pályán lehet. Victor Oladipo elutazott a Heat túrájára, de nem fog játszani. Domantas Sabonis távozni akar a Pacerstől? Cserepletykák a ligából.

A Los Angeles Lakers újabb két játékost veszített el az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt, Russell Westbrook és Avery Bradley is erre a sorsra jutott, míg az elmúlt napokban Talen Horton-Tucker, Dwight Howard és Malik Monk is a protokoll alá került. Jó hír viszont, hogy Monk 24 óra eltéréssel tudott két egymást követő negatív tesztet produkálni, így ő visszatérhet. A Lakers a sok hiányzója miatt igénybe vehette a hardship kivételt, ennek a segítségével 10 napos szerződést kapott tőlük Isaiah Thomas, náluk bizonyíthatja most az irányító, hogy helye van még a ligában. Thomas egyébként a napokban mutatkozott be a Grand Rapids Gold csapatában a G Ligában, és rögtön 42 ponttal, 6 lepattanóval és 8 gólpasszal jelentkezett.

A Sacramento Kingsnél is egyre nagyobb a gond, tőlük De’Aaron Fox, Alex Len és Louis King is kiesett az elmúlt nap folyamán a protokoll miatt, és a sok pozitív eset miatt elhalasztották a csapat tegnapi edzését is, és egyes hangok szerint elképzelhető, hogy a ma esti, Memphis Grizzlies elleni meccsüket is el kell majd halasztani, ha addig újabb pozitív eseteket találnak a csapatnál. Mint ismert, tegnap Marvin Bagley III, Terence Davis és Alvin Gentry is bekerült a protokoll alá.

A Cleveland Cavalierstől Isaac Okoro, a New York Knickstől Kevin Knox, a Los Angeles Clipperstől Serge Ibaka, a Milwaukee Buckstól Bobby Portis, a Boston Celticstől Jabari Parker került be a protokoll alá. A Brooklyn Nets a sok hiányzója miatt 10 napos megállapodást adott James Ennisnek és Shaquille Harrisonnak is, mindkét játékost a hardship kivétel segítségével szerződtettették. A Charlotte Hornetsnél jó hír, hogy LaMelo Ball és Ish Smith várhatóan visszatérhet a pályára ma este a Portland Trail Blazers ellen. A Toronto Raptors keretéhez ismét csatlakozhatott Precious Achiuwa, miután kikerült a protokoll alól.

A Chicago Bullsnak a sok fertőzött miatt két meccsét is el kellett halasztania a héten, és jelen állás szerint vasárnap este a Lakers ellen léphetnek ismét pályára, ugyanakkor Billy Donovan az aggodalmát fejezte ki. A Bulls edzője elmondta, hogy hétfő óta nincsen náluk újabb pozitív teszt, ugyanakkor az NBA szigorú protokollt vezetett be náluk, ami miatt az egészséges játékosokkal sem tudtak edzést tartani, így a csapat edzőkomplexumába is csak teszteltetni járnak a játékosok, illetve azok végeznek ott munkát, akik valamilyen sérülésüket kúrálják. Reméli, hogy a liga ad nekik némi edzési lehetőséget pénteken és szombaton, mielőtt vasárnap este pályára kellene lépniük, mert szükségük lenne erre. Coby White és Javonte Green már nincs a protokoll alatt, viszont csak egyéni munkát tudnak végezni, míg DeMar DeRozan, Derrick Jones Jr. és Matt Thomas hiába kerül ki valószínűleg a protokoll alól a Lakers elleni meccs előtt, az állapotuk day-to-day, nem biztos, hogy pályára tudnak majd lépni. Donovan bejelentette, hogy a szintén protokoll alatt lévő Zach LaVine, Ayo Dosunmu, Troy Brown Jr. és Alize Johnson csak karácsony után térhet majd vissza.

Az NBA és az NBPA megegyezett arról, hogy december 26-tól kezdve nagyobb tesztelésbe kezdenek koronavírusra az ünnepi időszak miatt. Jelenleg úgy terveznek, hogy onnantól kezdve két héten át minden játékost és stábtagot tesztelnek majd meccsnapokon, kivéve azokat, akik legalább 14 napja megkapták már az emlékeztető oltásukat, vagy a közelmúltban átestek a fertőzésen. A liga és a játékosok szakszervezete arról is megállapodott, hogy a játékosoknak és a stábtagoknak kötelező lesz maszkot hordani a kispadoknál, az edzőkomplexumokban és a közös utazások alkalmával is.

A játéknap rangadóján Kevin Durant győzelemre vezette a tartalékos Brooklyn Nets csapatát a Philadelphia 76ers ellen, viszont Steve Nash a mérkőzés után elmondta, hogy nem tudja, meddig lehet fenntartható az, hogy sztárjuk ekkora terheket cipel, egyszerűen nem érzik helyesnek, hogy ennyire terhelik őt (Durant az elmúlt 11 meccsén 40,5 percet átlagol – a szerk.). Tudja, hogy játékosa élvezi ezt, hogy ennyit játszhat, hogy az ő feladata összefogni a csapatot, rajta van a felelősség súlya, és hihetetlen is, amit művel, de nem fenntartható, hogy ennyire őrá támaszkodjanak csak. Sok mindent figyelembe fognak venni a következő időszakba, és meg kell találniuk annak a módját, hogy többet pihenhessen.

Doc Rivers kifakadt a Nets-76ers után, amiért ellenfelükre egyetlen faultot sem fújtak a mérkőzés negyedik negyedében. Érzése szerint Joel Embiid utolsó három labdabirtoklásánál kivétel nélkül úgy maradt néma a síp, hogy annak meg kellett volna szólalnia. Nem is érti, hogy miként lehet egy egész negyedet egyetlen fault nélkül lehozni, különösen egy olyan ellenféllel szemben, amelyik támadja a gyűrűt, és sokat kapja meg egy játékosuk a labdát pozícióban is. Embiid 11 büntetőt dobhatott a meccsen, de egyet sem a záró játékrészben, és egyetértett edzőjével. Tudja, hogy a Nets volt hazai pályán, de úgy gondolja, hogy többször is faultolták őket a hajrában, és frusztrálja, hogy ellenfelük megkapta a fújásokat, míg ők nem.

Zion Williamson injekciót kapott a jobb lábába, amitől azt várják, hogy elősegíti a törött csontja összeforrását. A New Orleans Pelicans ezzel együtt azt is bejelentette, hogy 4-6 hét múlva vizsgálják felül az állapotát, vagyis továbbra sincs még közel ahhoz, hogy megkezdhesse a szezont.

Anthony Slater és Shams Charania (The Athletic) információi szerint Klay Thompson nem fog pályára lépni karácsony előtt. Mint ismert, Steve Kerr hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy Thompson egy hazai meccsen fog visszatérni, és sokáig reálisnak tűnt, hogy ez december 20-án vagy 23-án történhet meg, ugyanakkor nem akarják siettetni a dolgot, és inkább további lehetőséget biztosítanak a játékosnak a formába lendüléshez. A Warriors karácsonykor a Suns otthonában játszik, így jelenleg úgy tűnik, hogy leghamarabb december 28-án lehet ismét pályán.

A Phoenix Sunsnál Devin Booker van egyre közelebb ahhoz, hogy ismét a pályán lehessen, akinek jelentősen javult az állapota azóta, hogy november végén megsérült a combhajlítója a Warriors ellen. Booker egyelőre még egyéni edzésmunkát végez, és elmondása alapján szeretne egy-két csapatedzésen is részt venni, mielőtt ismét játszana, de nem kizárt, hogy már vasárnap este pályán lesz a Charlotte Hornets ellen.

A Miami Heatnél Victor Oladipo elutazott a csapattal a négymeccses idegenbeli túrájukra. Erik Spoelstra szerint ez nagyon nagy előrelépés, mert eddig alig tudott a kerettel együtt időt tölteni a játékos, és főleg mentálisan segítheti őt, hogy velük lehet. A térdsérülésből lábadozó Oladipo esetében ez nem jelenti azt, hogy pályára léphet már, ugyanakkor azt jelezheti ez a fejlemény, hogy jól halad a felépülése.

Kevin O’Connor (The Ringer) arról beszélt egy podcastben, hogy Domantas Sabonis elvágyódik az Indiana Pacerstől, ugyanakkor az nem volt egyértelmű, hogy ezek a saját értesülései, vagy valaki mástól hallotta. Matt Moore (Action Network) megerősítette ezt a pletykát, elmondása alapján több forrásból is erről értesült, hogy Sabonis távozna. A Pacers körüli hírek terén bennfentesnek számító Scott Agness (Fieldhouse Files) cáfolta ezeket a pletykákat.

Matt Moore további pletykákról is beszámolt. Kemba Walker iránt egyik csapat sem érdeklődik komolyabban, mindenki túl nagy kockázatként kezeli a problémás térdeit. A Boston Celtics nem valószínű, hogy megbontja Jayson Tatum és Jaylen Brown kettősét, inkább melléjük szeretnének szerezni egy harmadik domináns játékost. A Chicago Bulls egy védekezésben jó winget szeretne szerezni a kispadjára. A New Orleans Pelicans feláldozhatja Josh Hartot, ha úgy érzik, hogy erősíteni tudnak így. Az Orlando Magic nem adta annak a jelét, hogy elcserélnék Wendell Carter Jr. és Mo Bamba kettőséből az egyiket, egyelőre nem tervezik megbontani ezt a duót. Az Oklahoma City Thunder jó eséllyel beszálhat harmadik csapatnak egy olyan cserébe, amiben a Philadelphia 76ers elcserélné valahová Ben Simmonst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus