Hírmorzsák 2021-12-18 (10:00)

Kyrie Irving visszatér: a Nets úgy döntött, hogy az idegenbeli meccseken játszatja az irányítót. Újra edzhet a Bulls, DeRozan kijött a karanténból, holnap már meccset játszanak. "Őrület" van a Lakersnél, Anthony Davis sérülése nem tűnik biztatónak, Isaiah Thomas debütált. Az NBA tartalékojátékosok szerződtetését fogja engedni. A Rockets kivágta Danuel House Jr.-t. A Warriors elengedi a torontói meccsét, kiülteti a sztárokat. Klay Thompson januárban, hazai környezetben térhet vissza.

A Brooklyn Nets bejelentette, hogy mégis játszatni fogja Kyrie Irvinget az idegenbeli mérkőzéseken. Az oltatlansága miatt az idei szezont eddig teljes egészében kihagyó irányító idegenben papíron játszhatott volna eddig is, de a csapat úgy döntött az idény elején, hogy részmunkaidőben nem fogja alkalmazni, annak nincs értelme. Most azonban hét játékosuk került karanténba, egyébként is jó páran sérültek, Kevin Durant játékperceinek száma aggasztó az edzői stáb számára, sőt, most már ő is pihenni fog, így egyszerűen muszáj volt ezt meglépniük - viszont előbb Irvingtől kell sorozatban öt negatív COVID-teszt, majd utána naponta tesztelni kell őt, mert oltatlan. A szabályzat szerint edzeni edzhet otthon, csak játszani nem játszhat New Yorkban, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor térhet vissza a pályára. Annyi biztos, hogy a Netsnek még 27 idegenbeli meccse van hátra az alapszakaszból, de abból kettőt a Knicks ellen, New Yorkban, egyet pedig Torontóban, az oltatlanok számára kizárt Kanadában kell lejátszani, tehát Irving ezeken nem állhat rendelkezésre - a helyzet miatt azonban állítólag a stáb, a vezetőség és a játékosok is egyetértenek abban, hogy az irányítóra még így is szükség van.

Az NBA megadta az engedélyt a Chicago Bullsnak arra, hogy a mai naptól újra edzhessen a csapat - a rengeteg pozitív koronavírus-eset miatt az egészséges játékosokakl sem gyakorolhattak csapatként, két meccsüket elhalasztották, de holnap újra pályára kell már lépniük, ami ennyi kihagyott edzés után nem lesz túl "szép" a vezetőség szerint. Viszont DeMar DeRozan, Coby White és Javonte Green szabadult a karanténból, így valamit javult a helyzet, de még mindig heten vannak a protokoll alatt, úgyhogy edzés nélkül, borzasztó tartalékosan, minden szempontból hátrányosan fognak kiállni a Lakersszel szemben.

Az ESPN forrásai szerint a ligánál azon gondolkodnak, hogy a COVID-helyzet miatt tartalékjátékosok leigazolását teszik lehetővé a csapatok számára. A Board of Governors gyűlésen mindenki amellett kardoskodott, hogy minden meccstörlést és meccshalasztást el kell kerülni, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a csapatok akárhogyan is, de ki tudjanak állni - a pontos szabályok még nem tisztázottak, de az NBA a klubvezetőkkel együtt azon dolgozik, hogy ennek részletei is meglegyenek.

Folytassuk a ma hajnali eseményekkel, Anthony Davis ugyanis két sérülést is szenvedett a Lakers minnesotai veresége során. A magasember előbb a bokájával dőlt ki, majd azzal még visszatért a pályára, de aztán egy zárásnál eltalálták az egyébként is sérült bal térdét, ez pedig véget vetett a meccsének. A csapatnál nem túl nyugodtak az ügy miatt, mert Davis érintett térdét a héten amúgy is vizsgálták kétszer, egyébként is fáj neki - a mostani esetről nem tudni többet, szerkezeti elváltozás elvileg nincs, de azért ma megy MRI-re és állítólag bár saját lábán ment el az öltözőig, a folyosón összeesett fájdalmában

Maradjunk még a Lakersnél, ahol a csapattagok szerint "őrület" zajlik éppen Davis sérülése nélkül is - rengeteg játékosuk dőlt ki, majd Russell Westbrookot a meccs előtti utolsó pillanatokban "kitesztelték" a karanténból, de így is tartalékosak voltak és továbbra is azok lesznek. Westbrook például elmondta, hogy pár órával a meccs előtt érkezett csak meg a városba, ott újra tesztelték, átöltözött, majd ment az arénába, úgy esett be a mérkőzésre. Frank Vogel vezetőedző szerint hihetetlen dolgok történnek, ő még soha nem élt át hasonlót edzői pályafutása alatt, dolgozni így finoman szólva is nehéz. A csapatnál egyébként debütált a ligába visszatérő Isaiah Thomas, aki rögtön a felforgatott gárda legjobb dobójaként érkezett meg és az aréna állva tapsolta - mint mondta, ez nagyon jól esett neki és sokat jelentett számára.

A listavezető Warriors nem erőlteti túl az alapszakasz ezen részét, erről árulkodik az, hogy a csapat több sztárját is pihenteti inkább ma este. A társaság Bostonban nyert ma hajnalban, onnan rögtön Torontóba kell repülni, hogy lezárják az ötmeccses keleti túrát, de úgy döntöttek, hogy Steph Curry, Draymond Green, Andre Iguodala és Otto Porter Jr. is pihenőt kap - mivel Jordan Poole amúgy is az egészségügyi protokoll alatt van, így mondhatjuk, hogy Steve Kerrék elengedték ezt a meccset.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik, hogy az ESPN forrásai szerint Klay Thompson egy januári hazai mérkőzésen térhet vissza két és fél év kihagyást követően. Ugyan korábban volt arról szó, hogy már karácsonykor pályán láthatjuk, de jelen állás szerint ez valószínűtlen - január 9-én a Cavst, január 18-án pedig a Pistonst fogadják, ez a két meccs tűnik most a fő esélyesnek. Thomspon a GSW G-Ligás csapatánál edzett öt napot, három olyan edzést is megcsinált, ami "meccshosszússágú" volt, állítólag a felépülése teljes, csak az erőnlétén kell dolgozni még ilyen hosszú kihagyás után. A következő egy-két hétben Thompsonra újabb G-Ligás munka várhat.

A végére pedig a Houston Rockets maradt, amely úgy döntött, hogy kiteszi a keretéből Danuel House Jr.-t azért, hogy fix szerződést köthessen az eddig two-way kontraktussal foglalkoztatott Garrison Mathewsszal. House az utóbbi négy szezon során 89 meccsen volt kezdő a Rocketsnél, bő 9 pontot átlagolt, de nem tartottak rá igényt - Mathews viszont négy évre kicsit több mint nyolc millió dollárt kap a csapattól. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus