Hírmorzsák 2021-12-19 (10:00)

Anthony Davis "csak" egy hónapot hagy ki. Kemba Walker parádés meccsel tért vissza. Blake Griffin beszélt arról, milyen most a Nets öltözője, Sean Marks megmagyarázta, miért hozták vissza Irvinget. VanVleet beszólt Westbrooknak. Smart imádta IT visszatérését. A Bulls és a Bucks helyzete lassan rendeződik, DeRozannek nem volt komoly tünete, játszhat a Lakers ellen. Pascal Siakam, Evan Mobley, Marcus Morris, Anthony Edwards protokoll alatt. Rick Carlisle jól van, hamarosan visszatér. Devin Booker már teljes értékű edzésmunkát végzett. Mario Chalmers veszi át Thomas helyét a Nuggets G-Ligás csapatában. Deron Williams legyőzte a ringben Frank Gore-t. 

A Lakers magasembere, Anthony Davis négy hétre dőlt ki keresztszalag-húzódással, miután tegnap ráestek a bal lábára - az eset elsőre nagyon csúnyán nézett ki, az öltözőfolyosón össze is esett a fájdalomtól, óriási szerencséje volt, hogy nem ért véget számára a szezon. Ide kapcsolódik, hogy az ESPN statisztikai oldala lehozott egy érdekes adatsort, amely szerint ha csak James van fent a pályán, akkor +27-ben van a Lakers, ha mindketten, akkor +4-ben, ha egyikük sem, akkor nulla ez az adat (ugyanannyi pontot dobnak, mint kapnak), ha viszont csak Davis játszik, azokban a percekben 52 ponttal kap ki a Los Angeles. 

Tegnap egy másik sérülés is történt, szerencsére a Magic erőcsatár-centere, Wendell Carter Jr. is megúszta egy izomhúzódással - tegnap egy kitámasztás után kapott a jobb lábához és láthatóan nagy fájdalmak közepette, tolószékben kellett elhagynia a pályát. 

Derrick Rose kisebb bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot ma hajnalban a Celtics ellen, így a rengeteg más hiányzó miatt is a New York Knicks reaktiválta Kemba Walkert, aki kisebb meglepetésre 29 pontot termelt 5/11 triplával, 8/10 büntetővel korábbi csapata ellen. Bár végül kipontozódott és a csapata sem nyert, a teljesítménye és a 37 perces játékideje is több, mint biztató - az érintettet megkérdezték, hogy maradni akar-e New Yorkban, erre annyit mondott, hogy "játszani akarok". Hozzátette, hogy szerinte sokat tudna hozzátenni a csapat játékához, és ezt is szeretné tenni, ezért van itt - megsértődhetne, de van néhány fiatal csapattársa, aki felnéz rá, és biztos benne, hogy ők nagyon figyelik, hogyan reagál egy ilyen szituációban. 

Torontóban Pascal Siakam és Dalano Banton került karanténba, de a Raptors így is nyerni tudott a foghíjas Warriors ellen. Fred VanVleet 27 pontot, 12 gólpasszt és 7 lepattanót rakott le, a meccs után pedig (talán nem is olyan) finoman beszólt Russell Westbrooknak - a Raptors hátvédje azzal viccelődött, hogy a társaitól nem kapta meg a Westbrook-bánásmódot, a lepattanóknál nem álltak félre az útjából, erről el kell beszélgetnie velük. 

A Netsnél tíz játékos van a protokoll alatt, miután Kevin Durant és Kyrie Irving mellett az újonc Day’ron Sharpe is bekerült. Durant 2020-ban és 2021 elején is produkált pozitív tesztet, most egyelőre nem tudni, hogy csak közeli kontakt-e, vagy újra elkapta a betegséget. Irving esetében is pozitív vagy nem egyértelmű eredményt hozó tesztről van szó, mivel a visszatérésének nem lenne része a kötelező karantén. A Brooklyn Wenyen Gabrielt is leigazolja a hardship kivétellel - ő lesz a negyedik ilyen játékosuk Langston Galloway, James Ennis és Shaquille Harrison mellett. Blake Griffin szerint olyan most a Nets öltözője, mint amikor bejönnek a terembe valakiért és az osztálytársai felhördülnek - a játékosok csak keresztülsétálnak az öltözőn, egymásra néznek és már csak röhögni tudnak az egészen. 

A Bostonnál Al Horford, Grant Williams, Juan Hernangomez, Jabari Parker, Brodric Thomas és Sam Hauser került karanténba, a Celtics Justin Jacksont igazolja le 10 napra - a 2017-es draft 15. választottja legutóbb Dallasban próbált megragadni a ligában, de Mavs kirakta az edzőtábor végén, azóta a G-Ligás csapatuknál, a Texas Legendsnél játszott. Ma hajnalban Dennis Schröder sem lépett pályára, de ő “csak” influenzás, negatívak voltak a tesztjei, míg Romeo Langford a Warriors elleni meccsen szenvedett nyaksérülést, emiatt nem öltözött át. 

A Bostonhoz kapcsolódik, hogy Marcus Smartnak nagyon tetszett korábbi harcostársa, Isaiah Thomas visszatérése a ligába, mert mindent megtett, hogy újra megmutathassa magát az NBA-ben - kicsit talán túl korán írták le, de ő még mindig a nagybetűs IT, Smart pedig nagyon boldog amiatt, hogy kapott végre egy esélyt. 

A Milwaukee Bucks ma hajnalban csak nyolc játékost vetett be a Cleveland ellen, de akadnak jó hírek a csapat körül: Jrue Holiday és Grayson Allen nem sérülés vagy fertőzés miatt hiányzott, csak pihenőt kaptak, a bal térdével bajlódó Khris Middleton pedig várhatóan csütörtök hajnalban már visszatérhet - utóbbit Mike Budenholzer vezetőedző közölte. 

Újabb csapatoknál is estek ki játékosok. A Cavaliersnél Evan Mobley csatlakozott Isaac Okoróhoz, a Clippersnél Marcus Morris, a Mavericksnél Reggie Bullock jelenleg az egyetlen játékos a protokoll alatt, míg a Knicksnél Miles McBride a hatodik Barrett, Quickley, Knox, Grimes és Toppin után - a New York a hátvéd Tyler Hallt igazolta le 10 napra. A Kingsnél Davion Mitchell került karanténba, helyette Justin Robinson érkezett 10 napra. A Wolves Anthony Edwards és Taurean Prince szolgálataira nem számíthat, míg az Orlando Magic egyszerre négy játékost (Aleem Ford, Hassani Gravett, BJ Johnson és Admiral Schofield) volt kénytelen leigazolni, hogy feltöltse a keretet. 

A Bullsnál lassan rendeződik a helyzet: DeMar DeRozan, Coby White, Javonta Green és Derrick Jones Jr. is elhagyhatta a karantént, és Matt Thomas is közel van hozzá - DeRozan és White elmondta, hogy nagyon enyhe tüneteik voltak és a legnagyobb gondot az unalom és a tétlenség okozta, White szerint 2-3 napig volt egy enyhe torokfájása. A csapatnál annak is örülhetnek, hogy Alex Caruso is felépült, valószínűleg pályára is léphet a következő mérkőzésükön. 

Az Indiana Pacers veterán vezetőedzője, Rick Carlisle is jól van, segítője, Lloyd Pierce szerint már a szerdai hajnali meccsükön visszafoglalja helyét az oldalvonal mellett. Devin Booker tegnap már teljes értékű munkát végzett, rendbe jött a bal combhajlítója - Monty Williams vezetőedző szerint mivel ez a sérülés elég trükkös, most megnézik, hogyan reagált a terhelésre az All-Star hátvéd lába, aztán döntenek arról, hogy bevethető-e a vasárnap esti mérkőzésükön. 

A korábban two-way szerződéssel játszó Garrison Mathews tegnap négyéves, rendes kontraktust kötött a Houston Rockets-szal, az így felszabaduló two-way helyet pedig Trevelin Queen kapta. A Philadelphia megköszönte a two-way szerződéssel rendelkező Grant Riller szolgálatatait, helyére Myles Powellt fogják leigazolni - Riller október elején elszakította a meniszkuszát, majd novemberben vállsérülést szedett össze, így nem igazán tudott “feljátszani” a 76ersbe, a Philly ezért döntött a váltás mellett. 

Korábban már írtunk róla, hogy Mario Chalmers a G-Ligában folytatja, most pedig az is biztossá vált, hogy a Denver Nuggets fiókcsapata, a Grand Rapids Gold szerződteti - a napokban a Lakershez igazoló Isaiah Thomas helyére kerül a korábbi kétszeres bajnok hátvéd. 

A Nets a minap bejelentette, hogy reaktiválják Kyrie Irvinget, ezzel kapcsolatban nyilatkozott Sean Marks. A gárda GM-je szerint mindig azt nézik, mi a legjobb a gárdának - októberben a kontinuitásra szavaztak, ami jó döntésnek is bizonyult egészen a közelmúltig, amikor is a koncepciót kidobhatták az ablakon. Mindenki láthatja, hogy a világ mennyire drasztikusan megváltozott - úton a csarnok felé látja, ahogy 200-300 ember vár a sorára egy-egy tesztelőponton, és az NBA-csapatokat is brutálisan sújtja az új hullám. Hozzátette, hogy első számú céljuk az alapszakaszban, hogy senki ne kapjon az indokoltnál nagyobb terhelést, és amikor azt látja, hogy néhány húzóemberük őrületes mennyiségű percet kénytelen játszani, akkor a a legjobb a csapatnak, ha minden hadra fogható játékosuk csatlakozik. 

Végül pedig Deron Williams maradt, a korábbi All-Star és olimpiai bajnok irányító az NFL történetének egyik legjobb futójátékosával, Frank Gore-ral szállt ringbe, és a négymenetes meccset végül megosztott pontozással nyerte meg. D-Will rögtön a meccs után elmondta, hogy nem tervez karriert csinálni, először és utoljára szállt ringbe hivatalos keretek között - az ex-kosarasnak egyébként saját MMA- és bokszterme van Dallasban, ott készült fel a küzdelemre. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus