Hírmorzsák 2021-12-21 (10:15)

Jayson Tatum és Karl-Anthony Towns az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. Ja Morant és Paul George is visszatért hajnalban. Hivatalos Steve Kerr kinevezése a Team USA élén. Újabb játékosok kerültek a protokoll alá, több csapat is ismerős nevekkel pótolja a hiányzóit. A two-way játékosok korlátozását csak az alapszakasz idejére függesztették fel. Garrison Mathews szerződésének csak az első éve garantált. Doc Rivers szerint bárkit is kapnak Ben Simmonsért, az segíti majd őket.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Jayson Tatum, nyugaton Karl-Anthony Towns kapta az elismerést. Tatum 2-1-es héthez segítette a Boston Celtics csapatát, miközben 31,3 pontot, 7,3 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt. Towns és a Minnesota Timberwolves 3-0-s hetet tudhat maga mögött, a center 28 pontot, 7 lepattanót és 4,7 gólpasszt tudott felmutatni ezeken a találkozókon. Keleten Kevin Durant, Darius Garland és Fred VanVleet kapott még jelölést, míg nyugaton Deandre Ayton, Dillon Brooks, Nikola Jokics és Damian Lillard neve merült még fel a díj kapcsán.

Két visszatérőt is köszönthettünk hajnalban, Ja Morant 12, Paul George 5 kihagyott mérkőzés után léphetett ismét pályára. Morant visszatérése érdekesre sikerült, mivel nélküle 10-2-t futott a Memphis Grizzlies, és most több szurkoló is beszólt neki a vereséggel végződő Oklahoma City Thunder elleni meccs során, hogy inkább üljön vissza a padra – Morant erről a mérkőzés után annyit mondott, hogy ugyanazok a szurkolók mondták ezt neki, akik az idény elején az MVP-rigmusokkal támogatták. George a maga visszatéréséről annyit mondott, hogy kapott néhány ütést a könyökére, és majd a meccs utáni reggelen kiderül, hogy fájni fog-e vagy sem.

Hivatalosan is bejelentették, hogy Steve Kerr veszi át Gregg Popovich helyét a Team USA kispadján. A Golden State Warriors edzője elmondta, hogy meglepte őt a megkeresés, annak ellenére is, hogy az egész nyarat együtt töltötték Tokióban az amerikai válogatottal, ami csodálatos tapasztalat volt a számára. Nem engedhette meg magának, hogy akár csak álmodozzon arról, hogy ő lesz a következő szövetségi kapitány, hanem leszegett fejjel végezte a munkáját. Kirázta a hideg, amikor megkeresték őt, ez egy életre szóló lehetőség, és nagyon várja, hogy azzal a sok kiváló kosarassal dolgozhasson együtt. Kerr megbízatása egyelőre a 2023-as világbajnokságra és a 2024-es olimpiára szól, bár előbbire még ki is kell jutnia az amerikai válogatottnak.

A Toronto Raptors átmenetileg nem számíthat Gary Trent Jr. szolgálataira, miután a hátvéd bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Dallas Maverickstől Maxi Kleber, a Minnesota Timberwolvestól Patrick Beverley és Jarred Vanderbilt jutott ugyanilyen sorsra.

Több kisebb megállapodás is történt az elmúlt nap során. A Los Angeles Lakers two-way szerződést köt Mason Jonesszal, arról azonban nincs egyelőre információ, hogy melyik jelenlegi two-way játékosuktól válnak meg ennek érdekében. Jemerrio Jones a hardship kivétellel írt alá az aranysárga-lilákhoz. A Toronto Raptors bizonyítási lehetőséget ad Nik Stauskasnak, de Juwan Morgan és Brandon Goodwin is szerződést kapott tőlük. Tyler Johnson a Philadelphia 76erstől kap 10 napnyi lehetőséget. A Minnesota Timberwolves 10 napos szerződést kötött Rayjon Tuckerrel és Chris Silvával is, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint még legalább egy játékost szerződtetni fognak. A Boston Celtics C.J. Miles reaktiválásával igyekszik átmenetileg orvosolni a problémáit. Alfonzo McKinnie további 10 napot a Chicago Bullsnál tölt. A New York Knicks Matt Mooney-t és Damyean Dotsont igazolta le átmenetileg. Marquese Chriss a Dallas Maverickshez írt alá.

A Philadelphia 76ers szabadlistára tette Grant Rillert, és Michael Scotto (Hoops Hype) információ szerint ebben szerepet játszott egy komolyabb vállsérülés is, ami miatt 4-6 hónapra egyébként is az oldalvonal mellé szorult.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy az NBA eltörölte a two-way játékosokra vonatkozó 50 meccses pályára lépési limitet, ugyanakkor újabb fontos részlet látott napvilágot ezzel kapcsolatban: Ian Begley (SNY.tv) hívta fel arra a figyelmet, hogy a play-inben és a rájátszásban továbbra sem engedélyezik az ilyen megállapodással rendelkező kosarasok játszatását.

Garrison Mathews a közelmúltban kapott rendes szerződést a Houston Rocketstől, 4 évre 8,2 millióért írhatott alá, ugyanakkor Tim MacMahon (ESPN) információi szerint csak az első éve garantált, a második és a harmadik év is csak egy bizonyos dátum után válik azzá, míg a negyedik év csapatopciós.

A végére pedig állandó rovatunk maradt. Doc Rivers arról beszélt, hogy még nem tudják, hogy pontosan milyen csapatot alkot a Philadelphia 76ers. Ben Simmons még egyetlen meccset sem játszott, és látható, hogy milyen lyukakat okoz az ő hiánya. Nem tudja, hogy fog-e még ebben a csapatban játszani – ha igen, az nagyszerű, ha nem, akkor bárkit is kapnak érte cserébe, az segíteni tudja őket, míg most csak próbálják letudni a meccseket és győzelmeket gyűjteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus